3 tips til å selge flere bøker

Her er noen tips til hva du kan gjøre for å gjøre boka mer salgbar, sånn at du forhåpentlig kan selge flere bøker.

Presenter boka godt

Hvordan boka presenteres på nettsiden har mye å si. Omslagsbildet og beskrivelsen av boka er førsteinntrykket du gir leserne.

Omslaget skal visualisere essensen av boka, gjerne på en symbolsk måte. Stilen og uttrykket må pirre riktig målgruppe. Hvis omslaget virker tiltalende blir det også mer interessant å lese beskrivelsen.

Spesielt de første ordene i beskrivelsen er viktig. Bruk tid på å få en fengende start på beskrivelsen.

Du bør legge ut et leseutdrag for å vise innsiden også. Mange liker å «bla i boka» online før de bestemmer seg for å kjøpe.

Skriv relevante blogginnlegg

Hva kan du skrive i blogginnlegg for å gjøre leserne interesserte nok til å kjøpe boka? Kan du gi noen smakebiter fra boka? Kan du skrive relevante innlegg for målgruppa?

Tenk på hvordan du kan fange opp potensielle lesere som googler etter noe som boka di handler om. Skriv blogginnlegg rundt aktuelle søkeord for å lede dem inn på din nettside og la dem oppdage boka der.

Invester i kvalitet

Før du markedsfører boka – sørg for at innholdet i boka er gjennomgått av tekstkyndige personer, og at omslaget har et godt design. En bra bok både innvendig og utvendig er den beste formen for markedsføring du kan få. Fornøyde lesere vil anbefale boka videre.