Anne-Kristin Haadem

Fødested: Bærum | Bosted: Oslo
For meg har det skrevne ord alltid betydd mye – bøker under puten når jeg var barn. Våkne tidlig og være forventningsfull til den nye siden som jeg gledet meg til å lese – hva den formidlet til meg. Senere,...

For meg har det skrevne ord alltid betydd mye – bøker under puten når jeg var barn. Våkne tidlig og være forventningsfull til den nye siden som jeg gledet meg til å lese – hva den formidlet til meg. Senere, da jeg ble eldre, sykle til biblioteket og utforske hva bokhyllene hadde å tilby.

For over 20 år siden sa en person til meg – du burde skrive du. Jeg tenkte inni meg – du tuller du! Og var svært ubekvem, jeg skrive? Selvfølelsen var under null.

For 4 år siden sa samme person. Du bør skrive du. Ja, tenkte jeg. Det burde jeg ha gjort for lenge siden. Kjenner nå at ikke bare de leste ords verden er min, men også å skrive ord er min verden. Jeg går inn i en fantastisk verden hvor ord og bokstaver får sitt eget liv.

“Man forstår ikke alltid sin egen skjebne, først i ettertid ser man at slik, akkurat slik, måtte det være – ”

Ferdinand Finne

Her er jeg nå. Og har bestemt meg for å gi ut på eget forlag, med den friheten det innebærer.

Jeg har med meg en redaktør, Marthe som tegner og eksterne konsulenter.

Jeg skriver for barn fordi undring og nysgjerrighet er for meg barnets flotte redskaper til å skjønne mer av verden og seg selv. Det å la barnet gå innover i seg selv og stille spørsmål. Det gjør at barnet reflekterer, og som dermed gir grobunn for den gode samtale. For meg er den gode samtalen viktig. Hvor barnet kjenner at ordene smyger seg mellom og skaper tillit, ro og forståelse.

“The important thing is not to stop questioning. Never lose a holy curiosity.”

Albert Einstein

Følg Anne-Kristin Haadem i sosiale medier!

Utgivelser

Da Belle kom til Jonas (2019)

-Mamma, det står en katt utenfor, sa Jonas. – En katt? sa mamma. – Ja, sa Jonas. – Kan jeg få ta den inn? Slik begynner forholdet mellom den freidige katten Belle og den søkende...
Sjanger: Barnebøker Språk: Norsk bokmål Type: Papirbok

Bøker under arbeid

Da Belle kom til Jonas

-Mamma, det står en katt utenfor, sa Jonas. - En katt? sa mamma. - Ja, sa Jonas. - Kan jeg få ta den inn? Slik begynner forholdet mellom den freidige katten Belle og den søkende...

-Mamma, det står en katt utenfor, sa Jonas. – En katt? sa mamma.
– Ja, sa Jonas. – Kan jeg få ta den inn?

Slik begynner forholdet mellom den freidige katten Belle og den søkende og undrende Jonas.

Møtet er starten på en tankefull reise, der Jonas strever med å forstå samspillet med et annet levende vesen. Frem vokser et fellesskap som viser seg å gi Jonas både fortvilelse og glede – og en forståelse for egen verdi.

Underveis blir det mange undrende og forunderlige samtaler mellom Jonas og mor og Jonas og bestefar, og gleden skinner gjennom i hverdagslivet.

For Jonas blir katten døråpner mot større forståelse. Mer og mer slipper han tak i en engstelse, og han møter verden med åpnere blikk.

Boken kommer 15. juni 2019

Se mindre
Sjanger: Barnebøker