Kjøp bøker direkte fra forfatteren

17 og ufiltrert

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 omtaler)

kr 199

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-303-4106-3
Språk:
Norsk bokmål
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Hva er dette? Hvem er jeg? Hvem er du?
Tre spørsmål jeg har stilt meg selv gjennom hele skriveprosessen. Men svaret er enkelt – Dette er livet mitt. Mitt sytten år korte liv. Ett liv fylt med mye meninger, overdrevne følelser, overfladisk glede og dyp sorg skrevet ned i en håpløs og veldig hjemmesnekret bok. Korte kapitler med tunge temaer hvor hvert enkelt ord er skrevet under affekt.

Mitt navn er Frida Lien Pannberg, født 29. Mars 2000 på Lillehammer sykehus, men de siste årene har jeg bodd i Lillestrøm. Nå er jeg atten år gammel og vet fortsatt ikke hvem jeg er, hva jeg vil eller hva jeg skal.

Du er en som kommer til å stille mange spørsmål til deg selv under lesningen. Du er en som kommer til å stille enda føler spørsmål til meg. Du er en som kommer til å kunne deg igjen i det du ser og viktigst av alt – du er en som ikke er alene om det du føler.

Leseutdrag

Hvem er jeg til å skrive en bok? Sytten år gammel, født i år 2000 og livet mitt har så vidt startet, men fortsatt sitter jeg her. Om du leser denne for å høre om en forferdelig oppvekst, spiseforstyrrelser eller kanskje mobbing, da har du kommet feil. Du får ikke fasit på matteprøven du har neste uke, hvordan man skal få barnet ditt unna dårlig miljø, hvordan ta de perfekte Instagram bildene og du får i hvert fall ikke fasit på hvordan det er å være ung. Men det du skal få, er min historie om mitt litt forskrudde liv, og alle mine latterlige meninger om alt og ingenting.  For blant venner og familie er jeg ikke kjent som den smarteste, den mest ydmyke, eller den snilleste, men heller kanskje den mest surrete. Men hvem er jeg? For spør du meg, så spør jeg deg.   Jeg er ingen leder, jeg har ikke fått noen anerkjente priser. Utenom at jeg ble vervedronning for AUF i Akershus, etter å ha skulket 1/3 av første klasse på videregående. Jeg ønsket heller å dra på verving og sjekke opp gutter fra andre skoler, enn å være på min egen. Jeg har ikke et karakterkort å skryte av, kan hverken synge eller danse. Jeg kan egentlig veldig lite om veldig mye. Men noe jeg kan lære deg, er hvordan det er å være ung, dum og eventyrlysten. Du har kanskje barn, du er kanskje en elev, du er kanskje en voksen og vet ikke helt hva du skal gjøre videre, du lever kanskje ut drømmen din, eller kanskje du er som meg –  ung, dum og tar dag for dag.   Jeg vet hvordan det er å være en skuffelse, hvordan det er å være en lykkejeger, ha angst, jobbe med depresjon, men jeg vet også hvordan det er å ha overfladisk glede og dyp sorg.   Jeg har hverken drept noen, skadet meg selv, eller opplevd grov mobbing.  Men noe jeg har opplevd, er dopmiljøet i en ung alder. Du vil vel si jeg fortsatt er ung, noe som stemmer. Men min historie starter allerede i en alder av elleve år.

2 omtaler for 17 og ufiltrert

  1. 5 out of 5

    :

    Klarte ikke å legge den fra meg!!! Håper hun skriver flere.

  2. 5 out of 5

    :

    Frida er en veldig sterk person, og denne boken er virkelig en skikkelig reality check og en rå, men flott lesning.

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0