Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Tilbud!

«»Almennyttige Kundskaber» Et dykk i 1800-tallets Folkemagasiner»»

kr 150 kr 120

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-691144-1-6
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Istova Bøker
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Dette er en liten bok som gir et uformelt og uhøytidelig blikk inn i 1800-tallets magasinverden, basert på snapshots av illustrasjoner og transkribering av gotiske skrifter i Skilling-Magazin og Norsk Folkeblad.

Har du noen gang lurt på om folk i «gamle dager» var veldig forskjellig fra oss? Hva var de opptatt av for 150 år siden? Hvordan tenkte og følte de? Hva visste de om verden, og hva likte de å lese?

Jeg har brukt endel tid på å søke i gamle ukemagasiner fra midten av 1800-tallet, og forestilt meg hvordan datidens barn og voksne samlet seg i lampelyset for høytlesning fra ukens ferske magasin.

Det som er veldig spennende er at det ser ut som det ikke er så ulikt dagens interesser. Det er mye stoff om eksotiske land og folk, rare dyr, nye oppfinnelser, gode råd og helse. Og ikke minst kjendiser. Litt som dagens facebook med andre ord…

Jeg har gjort et utvalg av illustrasjoner og tekster som jeg selv synes er morsomme, så her spenner det fra bygningshistorie fra Bergen og Sørlandet, til strutsejakt i Sydamerika…

Boken vil også være i salg hos blandt annet Bymuseet i Bergen denne sesongen.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “«»Almennyttige Kundskaber» Et dykk i 1800-tallets Folkemagasiner»»”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0