Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Barn, ungdom og angst – Skygger fra fortiden

kr 175

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-91429-01-4
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Berg Forlag
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Boka er egentlig aktuell for alle. Spesielt for de av oss som har samhandling med barn og unge i jobbsammenheng, på fritiden eller i hjemmet. Boka vil også kunne være til hjelp for mennesker som selv sliter med angst, uavhengig av alder.

Den er selvbiografisk i den forstand at jeg tar en del utgangspunkt i eget liv med angst gjennom over 20 år. Jeg har jobbet som lærer og rektor i flere år og er nå kommunalsjef for oppvekst og bruker også denne erfaringen i boka.

Ei livsnær bok med levd liv først og fremst, underbygd med solid fagkunnskap.

Leseutdrag

– Hjelp! Jeg dør! Bestemor! Jeg dør! Jeg ropte av full hals, kastet meg ut av sovesofaen og løp panisk inn til bestemors og bestefars soverom. Jeg hoppet opp i senga og la meg gråtende under bestemors dyne. Skrekkslagen. Kroppen skalv og var låst i dødsangst.

Besteforeldrene  mine forstod ingenting. For dem måtte det ha opplevdes som en eksplosjon på det andre soverommet hvor jeg skulle sove. Vi lå alle og leste på senga. Stillheten hadde lagt seg, og det var normalt sett bare minutter fra å høre bestefars snorking. Han leste alltid Donald, Sølvpilen eller Fantomet på senga og endte opp med å sovne med bladet over ansiktet.

Denne kvelden i 1980 ble annerledes og i sterk kontrast til normalen. Forut for angstutbruddet mitt lå jeg som ti-åring og skulle sove. Jeg var på besøk hos besteforeldrene mine. Det var ikke mange månedene siden vi hadde flyttet tilbake til Kristiansund, og det var godt å kunne besøke bestemor og bestefar og overnatte hos dem. Det ville jeg så ofte som mulig. Det var noe godt og trygt ved dem. En trygg havn.

Jeg hadde savnet dem veldig de fire årene jeg hadde bodd langt borte fra dem. Dessuten var de en stor trygghet for meg. Årene borte fra dem hadde vært langt fra lette, … …

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Barn, ungdom og angst – Skygger fra fortiden”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0