Kjøp bøker i bokhandelen

Bjørnen våkner

kr 250,00

Boktype:
Format:
E-bok
ISBN:
9788299983303
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Eget
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Russisk invasjon i nord. Er det mulig? Den russiske mafiaen har stor makt i Russland og utnytter forsvarets svakheter til egen vinning. Underbetalte russiske soldater blir med på raid i Kirkenes. Hva gjør den russiske regjeringen? Hva gjør Norge?

Leseutdrag

Jarl spratt opp av sengen. Hylingen fra alarmen var intens. Han rev med seg buksen mens han sprang bort og slo den av. Han kledde på seg på vei til trappen, røsket med seg haglen fra veggen og sprang ned trappen, inn på lagret og ut bakdøren. Han stanset litt på utsiden for å orientere seg litt. Det var midten av august og klokken var tre på natten så det var ganske mørkt selv så langt nord som dette. Etter en liten stund kunne han skimte noen skikkelser som løp nesten helt nede ved vannet. Han løp det han kunne etter dem gjennom småskogen, men da han kom ned til vannet så han bare skyggen av en båt ute på vannet. De var langt utenfor rekkevidde, men han skjøt et skudd etter den, mest bare for å vise dem at han hadde våpen. Da han kom tilbake til butikken, hentet han en lommelykt og gikk tilbake samme vei mens han lette systematisk etter spor. Han fant spor etter 6-7 personer. Alle var menn hvis man skulle dømme etter ned trykkingen på sporet. De hadde like typer sko med grove mønstre, nesten som militære støvler. Det var ikke norske marsjstøvler, det så han med en gang. Han kikket nærmere på sporene der de hadde snudd og løpt tilbake. Der oppdaget han noe som skremte ham. Ved siden av et fotspor så han avtrykket av en geværkolbe. De var bevæpnet! Han måtte være mer forsiktig neste gang. Da han kom inn i butikken sto Anne i morgenkåpe i trappen og så på ham med store skremte øyne. Munnen var litt åpen, nesten måpende og hun så ut som hun var i en lettere sjokktilstand.

«Hva i all verden er det som skjer?» Stemmen hennes skalv.

Jarl gikk mot henne og tok omkring henne. De satte seg nederst i trappen og han kjente at hun roet seg ned.

«Det var et forsøk på et nytt innbrudd. Alarmen som jeg monterte fungerte heldigvis slik at de snudde og stakk av. Jeg skjøt et skudd for å skremme dem. De hadde båt, men det var umulig å se i hvilken retning de dro. Nå vet de at jeg er på vakt, så de kommer nok ikke igjen.» Han sa ikke noe om at de var bevæpnet. Hun var urolig nok som det var.

 

Neste dag fikk Jarl høre at det hadde vært innbrudd flere plasser langs grensen. Denne gangen også i private boliger som sto tomme. En del verdisaker var stjålet, men mest mat og klær. Det lignet veldig på det raidet som hadde vært forrige gang, men han tvilte mer og mer på at det var vanlige småforbrytere som hadde gjennomført dette. Tankene gikk mer og mer til Russland og organisert kriminalitet. Politiet sto fram på TV og sa at dette helt sikkert var samme bande som sist og at de hadde mistanker om at de kom fra Nord-Sverige. De skulle selvfølgelig gjøre sitt beste for å få stoppet denne ransbølgen. Med den bemanningen politiet hadde i dette området hadde de ingen mulighet til å holde løftet. På grunn av den økte smuglingen av narkotika fra Russland hadde tollvesenet fått 20 nye stillinger og bedt om skuddsikre vester, men Politiet var fortsatt underbemannet. De hadde fått i gang et veldig godt samarbeid med forsvaret som hjalp dem veldig mye. De hadde faktisk fått ros fra forsvarsdepartementet og regjeringen. Men denne saken kunne nok ikke forsvaret hjelpe dem med. Om det da ikke var russere? Da ville saken være noe helt annet. 3-landssammarbeid med Finland og Russland fungerte godt og politiet hadde også bra kontakt med russiske FSB som er Russlands sikkerhetsmyndighet. Egentlig etterfølger av bl.a. KGB.

Han måtte finne på en måte å få tatt dem på fersk gjerning slik at han kunne få sett hvem det var. Om han fikk sine mistanker bekreftet var dette mer enn både politiet og tollerne kunne klare alene.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Bjørnen våkner”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *