Kjøp bøker direkte fra forfatteren

De mystiske tøydukkene

kr 239

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-690967-2-9
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Baryton Bokforlag
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Bok 3 i detektivserien De Tre Lykter (terningkast 5):

For mange år siden skjedde det uforklarlige ting i Grynvik. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fremdeles fantes ettøringer og sveivetelefoner…

På selveste sankthansaften ramler Lissi og Luta over enda en kriminalgåte: to mystiske tøydukker, store som mennesker, i en gammel utløe. En vestlending og en svenske liker slett ikke at de snuser rundt der. Når også Fyrstikken blir involverert i saken, og dessuten både Pettersen og damen på telefonsentralen, finner de ut at noe stort har havnet i lille Grynvik! For hvorfor er to skumle italienere så desperate etter å få tak i de merkelige dukkene?

Også denne gang dukker den gåtefulle ‘mannen fra den andre siden’ opp – hva skulle de gjort uten ham? Og hold deg fast – her blir det både kidnapping, synkemyr, mafia og biljakt – og en stor, farlig russisk dame…

I De Tre Lykters univers er det humor og forelskelse, kløkt og mot, glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten – og framfor alt dramatikk og spenning – i et sjarmerende og passe gammeldags norsk-svensk grensemiljø.

Bøkene passer for jenter og gutter 9 – 14 år (kjernealder 10 – 13).

«Dette er en veldig spennende roman, med god flyt og jevn progresjon. Språklig sett er den også underholdende med blandinga av morsmål, uttrykk og ikke minst Lutas greie for rim og alliterasjon. Det er ingen kjedelige passasjer (…) plasseringa av sted og handling, samt tid, fungerer veldig godt i romanen. Jeg liker også godt at fokaliseringa skifter mellom detektivene og de andre karakterene (…) Alt i alt opplever jeg dette som et godt gjennomarbeida bokmanus, med en konsekvent og spennende intrige (…) veldig kult (…) fine drypp om ei svunnen tid.»
(Siri Aurland Bredesen, uavhengig manuskonsulent.)

««De tre lykter» er utrolig mye bedre enn de lette masseproduserte krimbøkene fra USA jeg leste i min ungdom. I den nyeste boka «De mystiske tøydukkene» er miljøet mye mer gjenkjennelig, samtidig som det nok er eksotisk for dagens unge. Historien er godt skrevet (…) Framdriften er slik at man hele tiden blir fengslet av historien og ønsker å følge ungdommene videre på deres til dels djerve anstrengelser for å finne ut hva som egentlig skjer. (…) Norskskrevet spenningslitteratur til ungdom er mangelvare. Da er det godt å kunne konstatere at Halden-forfatteren Petrus Jensen med sin tredje bok har skapt en serie som det er vel verdt å følge videre.»
(Terje Vidar Høvik, Halden Arbeiderblad – terningkast fem.)

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “De mystiske tøydukkene”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0