Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Ekskludert – når narsissister vil knuse deg

kr 200

Boktype:
ISBN:
978-82-93263-18-0
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
1stwave Books
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Det er en fordel om du har grunnleggende forkunnskaper om narsissisme med tanke på en del ord og uttrykk tilknyttet narsissisme, men det er ingen forutsetning for å forstå boken. Sweeney henviser til sine første to bøker, «Null kontakt & motmakt» samt «Sannheten seirer«, for inngående kunnskap om hva narsissisme er samt begreps-forklaringer.

Boken handler i hovedsak om svertekampanjer og karakterdrap narsissister & psykopater mer enn gjerne utsetter deres ofre for.

Hensikten med denne boken er å kartlegge typiske metoder narsissister bruker, for å manipulere oss til å tro på deres løgner og bedrag. Jeg tar for meg en rekke teknikker de bruker for å få med seg mennesker på mobbing, karakterdrap og svertekampanjer av uskyldige mennesker som kan få fatale følger for mange. Lærer vi narsissisters adferd å kjenne og forstår hvorfor de tenker og handler som de gjør, kan vi motvirke deres destruktive adferd og sørge for at de ikke klarer å ødelegge andres liv med kriminelle handlinger på falske premisser. Vi kan også sørge for at vi selv ikke er med på å spre svertekampanjer og vi kan i noen tilfeller motvirke kampanjer som er i gang. Først må vi se på våre egne svakheter som individer og flokkdyr, narsissister kjenner til og misbruker nettopp for å få makt og kontroll over oss. Så kan sørge for at narsissister blir eksponerte og må ta ansvar for sine handlinger. Og akkurat det frykter de mer enn noe annet.

Leseutdrag

Hjernevask eller påvirkning? Når vi snubler blindt rundt i ulike tankefeil og manipulasjons-teknikker, er det lettere å la seg lure. Mennesker, spesielt barn som blir traumatiserte av for eksempel seksuelle overgrep, er lettere å manipulere og hjernevaske. Narsissister og psykopater går for hjernevask eller tankekontroll der de kan. I forhold til sine partnere og familier, går jeg så langt som å påstå at de bedriver regelrett hjernevask av disse konstant. Det høres ekstremt ut, noe vi tror bare skjer krigsfanger og svake individer, men det skjer hver eneste dag i sektene til narsissistiske familier. Og de som bryter ut eller blir frosset ut, kan fortelle i grufulle detaljer hvordan de sakte, men sikkert mistet retning og virkelighetssansen av psykologisk krigføring narsissister bedriver i sine hjem, på arbeidsplassen og i alle lag av samfunnet. Narsissisters viktigste agenda og årsaker til at de lanserer svertekampanjer mot andre:

  • Å aldri tape ansikt – fasaden
  • A alltid ha nok drivstoff – livseliksir
  • Å alltid vinne og ha rett – perfekt allviter
  • Å aldri måtte betale eller ta ansvar for egne handlinger – berettiget
  • Å straffe noen og hevne seg – drivstoff, makt og kontroll
  • Å alltid sørge for seg selv først og sist – patologisk egoist

Ondsinnet psykologisk gapestokk Karakterdrap og svertekampanjer er noe av det mest ondsinnede narsissister bruker for å ødelegge et offers navn og rykte. Gjennom slike tiltak opprettholder de sin egen fasade og pleier samtidig offerrollen de vil andre skal kjøpe. Å sverte noen er ett av deres sterkeste våpen i krigen mot en utsatt som de er i ferd med å miste kontrollen over eller er misfornøyd med og vil bli kvitt, fordi den utsatte ikke lenger yter det narsissisten krever. Med andre ord leverer ikke den utsatte bra eller tilstrekkelig nok drivstoff lenger og gjennom en ondskapsfull svertekampanje kan narsissisten redde sitt eget skinn, fremstå som en uskyldig engel, ødelegge mest mulig av livet til den utsatte og tanke opp mengder av drivstoff i prosessen. En svertekampanje er et høydepunkt i narsissistens såpeopera, en mulighet til å briljere på livets scene og fremføre det skuespillertalentet de måtte ha til fingerspissene. Manuset de har skrevet eller planen de har lagt, blir fulgt i så stor grad av menneskene de involverer i dramaet, at det genererer store mengder narsissistisk forsyning. Jo mer de slurper i seg, desto mer uovervinnelige føler de seg.

«Skadde mennesker skader andre mennesker? Det er faktisk mange traumatiserte og mishandlede mennesker som ikke skader andre. De har medfølelse, empati, en samvittighet og de ville aldri bevisst skadet andre, for de har ikke ønske om å påføre andre smerte. Å være skadet er ikke en unnskyldning for å skade andre. Å skade andre, er et valg.» Forfatter og terapeut, Shahida Arabi

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Ekskludert – når narsissister vil knuse deg”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0