Kjøp bøker direkte fra forfatteren

En hel verden forsvinner

5.00 out of 5 based on 10 customer ratings
(10 omtaler)

kr 129

Boktype:
Format:
E-bok, Kindle
Kategori:
ISBN:
978-2-9601996-0-4
Språk:
Norsk bokmål
Utgitt:

Beskrivelse av boka

En annerledes historie om integrering.

Malin har bodd i Belgia i sju år, men hjemlengselen sliter fortsatt i kvinnen som forlot Norge for kjærligheten. Ofte kjenner hun på savnet etter familie, fjell og fjord. Men kanskje mest av alt savner hun den hun en gang var, for i speilet ser hun bare en blek kopi. Da frisøren hennes sier at noe drastisk må skje, vet han ikke at krefter utenfor Malins kontroll allerede er på saken. Samme kveld blir hun kidnappet i sitt eget hus mens ektemannen ligger og sover.

(Papirutgaven er tilgjengelig hos alle bokhandlere)

__________________________________________________________________________________

10% av inntektene av boksalget vil gå til kreftforskning.

10 omtaler for En hel verden forsvinner

 1. 5 out of 5

  :

  Har du noen gang lurt på hvordan det er å komme til et nytt land? Du tenker kanskje at det er jo ikke så vanskelig, vi er jo alle mennesker.

  Men det er kulturelle forskjeller. Hege Haugvik formidler med humoristisk glimt i øyet hvordan hverdagslige hendelser kan skape både frustrasjon og misforståelser. Og hun får på enkelt vis forklart hvordan et kultursjokk fungerer, og hun gir oss et innblikk i et liv til en som jobber for å bli integrert.

  Bør leses av alle! En bok som viser at også nordmenn sliter med å bli integrert når vi forlater vårt trygge land.

 2. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Som en som har bodd i utlendighet, og nå bor sammen med en utlending var det både morsomt og interresant å lese om det å være kultursjokkert. Håper denne kommer på engelsk også slik at mannen min også kan få nytte av den! 🙂

 3. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Dette er en inspirasjonskilde av en bok.
  Haugvik har en herlig evne til å sette ordene i en kontekst som genererer både innsikt i sine egne erfaringer, får meg til å analysere mye av egne flytte-fra-by-til-bygd-opplevelser og – ikke minst – hvordan mine møter med flyktningene egentlig har vært. Er så heldig at jeg har vært sammen flere fra bl.a. Somalia, Eritrea og Syria gjennom jobb i en vekstbedrift – skal sporenstreks anbefale de andre ansatte der å kjøpe/lese boka. Den må absolutt oversettes til arabiske språk, tenker jeg. Tenker mye akkurat nå når siste side er lest – så inntil videre sier jeg bare: Tror ikke vi kan forestille oss for hvor mange denne boka vil komme til å få en vesentlig betydning for!
  (Ps: Malins nattlige opplevelser er for meg i samme ånd som Gert Nygårdshaugs ‘Himmelblomsttreets hemmeligheter’; der er også ‘renselse’ ikledd en fantastisk språkdrakt. Disse to forfatterne har god fantasi! Ds.)

 4. 5 out of 5

  :

  En bok som berører og åpner øyne. Rett og slett en sterk leseopplevelse! Anbefales på det varmeste!

 5. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Virkelig en bok til ettertanke. Hvem hadde tenkt at det kan være så utfordrende å flytte til et annet vestlig land? Kulturforskjellene er nok større enn jeg hadde trodd. Absolutt en bok verdt å lese, den er velskrevet og gir leseren følelsen av å komme «under huden» på Malin og kjenne hennes frustrasjon. Håper den blir oversatt til flere språk, mange som kan ha glede av å lese denne.

 6. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Kan ikke huske at jeg har lest en bok tidligere som beskriver kultursjokk og integreringsproblemer så grundig. Hege Haugvik skriver på et lekende, lettleselig språk og med en passe mengde humor. Hadde vanskelig for å legge fra meg boken underveis og synes det var vemodig da jeg ferdig med den. Skulle gjerne lest mer om norske Malin og livet hennes i Belgia, anbefales!

 7. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Graltulerer Hege Haugvik. Endelig er boka her!! Og for ei bok!! Jeg har ledd mye, men også svelget klumpen i halsen . Som innvandrer selv har jeg opplevd mye av det du beskriver. Men, man kommer seg til slutt ut av den dypeste delen på U’en 🙂 Tusen takk, Hege Haugvik, for ei viktig bok som burde leses av alle !!!

 8. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Etter å ha fulgt Hege Haugvik sin blogg gjennom mange år, gledet jeg meg veldig til å lese Heges bok. Det ble faktisk enda bedre enn jeg hadde håpt på. Det at hun kunne flette sine opplevelser, – og kanskje litt flere, inn i en så god roman, det hadde jeg ikke sett for meg. Det er en sår roman, en ekte roman og en lærerik roman. I og med at jeg jobber med norskopplæring av våre innvandrere i Norge, så lærer jeg mye av å lese denne romanen. Den kan absolutt anbefales på det varmeste. Håper også vi får høre hvordan det går videre med Malin.
  Takk for at du aldri ga opp å skrive denne boka Hege, og takk for at du skriver så livsnært og ekte.
  Denne viktige romanen anbefales på det sterkeste!

 9. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Denne boken beskriver veldig godt hjelpesløsheten man kan føle når man flytter bort fra nettverket sitt og må begynne på nytt. Om man må flytte eller selv velger å flytte er nok mange av følelsene og opplevelsene de samme.

  Mitt favorittsitat er dette:
  «Dere mennesker har en lei tendens til å sammenlikne dere med andre, og når du for eksempel sammenlikner deg med flyktninger og tenker at de har det mye verre, så fratar du deg selv muligheten til å se hvor langt du har kommet.»
  Det er så forbasket riktig på så mange måter, ikke kun når det gjelder kulturforskjeller.

  Jeg tror alle av oss, om vi selv har opplevd kulturforskjeller på kroppen eller ikke, har noe å lære av å lese denne boken. Jeg ble kjempeirritert og frustrert mange ganger mens jeg leste så den engasjerer. 2 tommler opp! 😀

  Håper å lese mer om Malin i fremtidige bøker.

 10. 5 out of 5

  :

  Må leses! Man får en forståelse av hvordan det må være å komme til et nytt sted og et nytt land. Jeg sitter igjen med en ide om at vi lokale må ta i mot nyinnflyttere bedre, og være mer forståelsesfulle mot hverandre.
  Likte boken veldig godt! Godt skrevet, med både humor og alvor!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0