Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Endelig tirsdag

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 omtaler)

kr 29

Boktype:
Format:
E-bok
Kategori:
ISBN:
978-82-999682-7-0
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Flathagen PR
Utgitt:

Beskrivelse av boka

For omverdenen kommer det som lyn fra klar himmel: Plutselig har Daniel sagt opp jobben og slått opp med samboeren. Men hvor lett er det egentlig å starte et helt nytt liv som trettiåring, uten noen å holde i hånden?

Fra en virkelighet nær deg kommer en serie tragikomiske beretninger fra et par år i livet til forfatter Daniel Milford. Her er historiene om det første forsøket på å snakke med damer igjen, hodebryet med kleskode på en ny arbeidsplass, og ikke minst den mannevonde dronen. I tillegg får du leserfavoritten om røykvarsleren som aldri ville slutte å pipe.

Annenhver tirsdag piper det også i innbokser landet over, når Milford sender ut sine finurlige og innsiktsfulle betraktninger fra et fullstendig ordinært liv. Nå er noen av de beste historiene endelig samlet i bokform.

2 omtaler for Endelig tirsdag

 1. 5 out of 5

  :

  Jeg har fulgt med på de fornøyelige tirsdagstiradene til Milford i flere år. Følgelig hadde jeg lest en del av disse historiene fra før. Men det som slo meg underveis i lesinga av Endelig tirsdag, er at disse små historiene også fungerer veldig godt sammen. Milford har mange artige betraktninger om smått og stort i livet, og skriver med en deilig sjølironi, som virker ekte. Da jeg til slutt kom til kapitlet Etterordet, kjente jeg at det rørte og traff meg så jeg blei blank i øya. Også mye latter underveis. Takk for en herlig lesestund!

 2. 5 out of 5

  (bekreftet eier):

  Å leve i fellesskapet

  Jøss som vi kjenner oss igjen. Ikke i alt og ett, for vi er jo ikke Daniel Milford. Men Milfords betraktninger i tiradesamlingen «Endelig tirsdag» treffer mange på hjemmebane, tenker jeg. Svært mange, vil jeg tro.

  Kanskje finnes det noen der ute som aldri kjenner på sjøltvil, hverdagsangst og kleinhet. Kanskje finnes det noen som bare seiler gjennom livet, fordi de har evner, utseende og en vellykkethet som gjør at de aldri, aldri vil kjenne seg igjen i smånevrosene til Milford.

  Det gjør godt å vite at andre, som Daniel Milford, også stresser med livet sitt. I tillegg er det nyttige råd og observasjoner å hente i det han skriver. Om vi ikke er helt i selvhjelpsland, så drypper det visdom her og der. Helst visdom Milford blir pådyttet av andre.

  Storebroren, for eksempel, forklarer vår mann at han i løpet av et kalenderår bør «bytte ut enten dama, jobben, boligen eller bilen.» Og kameraten Audun peker på at «det er en nyanseforskjell mellom å virke uinteressert og å være kontant avvisende» når Daniel spør om sjekketriks.

  Milford tør av og til å ta til motmæle. Tapet av fast frisør tvinger ham på banen: «Det er ikke bare å ‘finne seg en frisør’. Det er ikke sånn det fungerer, Christine.» For øvrig er tekstene fulle av lavmælt bekjennelseshumor, som: «Jeg sletter tweeten i stillhet og sniker meg baklengs ut av appen».

  Alle som motvillig dras gjennom det påtvungne felleskapet vi kaller samfunnet, må lese tiradene Milford har samlet for oss!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0