Kjøp bøker direkte fra forfatteren

FANGET – Biobrikken bok 2

kr 69

Boktype:
Format:
E-bok, Kindle
ISBN:
978-82-93724-07-0
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Unum
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Tiden renner ut for menneskehetens frihet.

Kun et par dager gjenstår før tvangsinnføringen av biobrikken igangsettes – ikke bare Norge, men i hele verden.

Biobrikken, en databrikke som sprøytes inn i hånden og registrerer alt om deg – gener og helsetilstand, hva du spiser og drikker, hvor du til enhver tid befinner deg, hvem du omgås, hva du liker og ikke liker. Alt privatliv vil forsvinne. For alltid.

Makteliten vet tiden er knapp. Motstandsbevegelsen viser uventet effektiv rekruttering av medlemmer og våpenteknologisk opprustning.
—————————————————————————————

Læreren og programmereren Ali Khalil våkner ved vraket av bilen sin. En av forfølgerne ligger skutt og drept få meter unna. Sosiologiprofessor June Nylund, som han reddet fra biobrikkesoldatene, er borte.

June etterlot en lapp i lommen hans og vandrer nå rundt i Finnskogen alene og forslått, vel vitende om at ektemannen og datteren trues på livet dersom hun ikke gir opp kampen mot biobrikken og overgir seg til fienden.

I Oslo tvinger motstandsbevegelsen bokseren og musikkprodusenten Jonas Bittman til å kidnappe sin egen sønn – en sønn han ikke visste eksisterte. Sammen må de og hundrevis av motstandsfolk bekjempe makteliten.

Hvis Jonas nekter å samarbeide, har de gjort det krystallklart hva som vil skje med hans elskede Silje …

«Biobrikken»-trilogien er brennaktuell nå som flere og flere mennesker lar seg chippe med små databrikker. En skremmende historie om en framtid som kan bli virkelighet.

Leseutdrag

7

Pupillene til June forsvant opp innunder øyelokkene, tungen tøt ut av munnen. Bevisstheten rant unna som sand i et timeglass. Fingrene kroket seg der de var stripset fast ved håndleddene bak på ryggen.
«Jas-» forsøkte hun. «Jaso-» Men det var ikke mulig å snakke uten lufttilførsel.
«Mine ordre er klare.»
«Me-, men …»
«Du har fått nok sjanser,» sa han og klemte enda hardere rundt halsen hennes. De ru fingrene hans gled inn i kuttet der sytråden hadde gnagd seg inn et døgn tidligere. Nå raknet den tynne huden som en fillete genser.
Bevisstheten hennes rant vekk; svarte kanter etset seg innover synsfeltet. I det gryende mørket vokste fantasier om datteren og ektemannen fram. Alt hun ville var å nusse Sofia tusen ganger på kinnene, i pannen, på hodet, og kile henne til hun lo med den smittende, nydelige latteren sin. Så ville June legge seg i fanget til Eckhart. Bare lukke øynene og bli liggende der for alltid og alltid; i visshet om at alt var i skjønneste orden, mens han holdt hardt rundt henne med de store, trygge armene sine.
«Slipp dama,» ljomet det gjennom skogen.
Grepet rundt halsen hennes løsnet en anelse idet Jason snudde seg mot lyden. «Hva faen … du?»
«Hører du dårlig?»
Jason knurret lavt, løsnet grepet rundt halsen enda litt mer, men ikke nok. «Er du smart, ser du en annen vei og blander deg utafor. Dette har ikke noe med deg å gjøre.»
Bevisstheten til June samlet seg igjen. Hun hev pusten inn i et langt drag. Snudde hodet så vidt det var og ble fylt av glede over å se den mørkhudede redningsmannen sin i hvit, rødstripete hettegenser. «Ali!»
«Dette har alt med meg å gjøre.» Med pistolløpet siktende på Jason, nærmet den store norsksomalieren seg i rolig tempo. Tørr mose knaste under skoene hans for hvert skritt. Buskblader rislet. Insekter virvlet rundt. «Slipp henne.»
«Og hvis ikke …?»
June klynket da grepet rundt halsen strammet seg igjen.
«Vil du dø?» Ali var nå under ti meter unna dem. «Her og nå, vil du dø?»
Et svakt flir strøk over Jasons smale, forslåtte ansikt. «Du bløffer.»
«Gjør jeg?»
De opprettholdt blikkontakten mens Ali skrittet nærmere og nærmere.
June prøvde å si noe, men klarte ikke.
«Siste sjanse. Slipp eller dø.» Han krummet pekefingeren rundt avtrekkeren.
Jason slapp taket og dro i stedet June opp foran seg som et levende skjold. «Ikke så fort nå.» Gjemte seg bak henne mens hun gispet etter luft og slåss for å holde tilbake den boblende spyfornemmelsen.
«Gjør det,» sa hun. «Skyt svinet!»
«Skyter du meg, skyter du henne,» sa Jason, gjorde seg så liten som mulig bak den tynne kvinnekroppen. «Er det verdt det?»
«Bare gjør det,» gjentok hun.
«Hør her … Ali,» sa Jason. «Dette er unødvendig. Vi kan alle bare gå herfra. Ingenting trenger å skje. Lar du meg gå skal jeg fortelle mine overordnede at de kan la deg, øh, dere gå fri.» Han klappet June på hodet. «Hun også, selvfølgelig. Ingen har lyst på mer problemer. Vi er alle slitne. Hva sier’u?»

Bilder fra boka

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “FANGET – Biobrikken bok 2”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0