Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Salg!

Nils og nabokjøterne

kr 299 kr 199

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-691778-0-0
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Bjerkelien forlag
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Hovedpersonen Nils er vettskremt av hundene i nabolaget. Det er så vidt han kommer seg til skolen uten å bli spist levende. En dag topper problemene seg, men samtidig dukker det opp en overraskende mulighet til å gjøre noe med situasjonen.

Det kan være vanskelig å forstå frykt vi ikke eier selv, og voksne kan være blinde der barn trenger å bli sett. Hverken foreldrene eller naboer godtar Nils’ hundefrykt. Og det kommer ikke engler, feer eller magiske krefter for å redde ham. Derimot byr historien på en ny vri når det kommer til å løse en vrien situasjon. Nils oppdager nemlig at voksne også kan være redde, og selv de kan trenge et dytt for å hjelpe seg selv videre.

«Nils og nabokjøterne» er en spennende, uhøytidelig og humørfylt fortelling om å være redd, og det å ta skjebnen i egne hender.

Boka er lettlest, livlig illustrert I farger, og passer for barn i alderen 6-10 år.

Leseutdrag

Tusse og Nusse hadde for lengst fått teften av ham. Lillian fikk også øye på gutten som klemte seg inntil trestammen.

– Neimen er det deg da Nils? Gjemmer du deg? Du er vel ikke redd for Tusse og Nusse? spurte hun i en sprudelende babystemme.

– Hei Lillian, stotret Nils. – Jeg ser etter maur. På trestammen. Vi lærer om maur på skolen. Jeg er interessert i naturfag vet du.

– Åååå grøsset Lillian. – Det er så ekkelt med småkryp. Lillian trakk hårballene til seg. Hun var i ferd med å gå videre da et ekorn smatt opp trestammen. Hårballene jublet. De hoppet så langt båndet nådde.

– VIFF, VIFF … VAFF, VAFF. Nils lukket øynene. Han klemte seg inn mot barken. Hårballene hoppet mot stammen. Lillian vaklet. Et siste rykk fra villdyrene vippet henne ut av balanse. Hun seilte gjennom luften, landet på magen, og mistet båndet til begge bikkjene.

Villdyrene var løse. De spant, hoppet, bjeffet, siklet. Rundt og rundt trestammen. Rundt og rundt Nils.

Ingenting kunne stoppe dem fra å gjøre han til sitt neste måltid. 

Bilder fra boka

0