Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Forvandlingen

kr 99

Boktype:
Format:
E-bok
ISBN:
978-82-691466-1-5
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Skriveverkstedet.no
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Mystisk- filosofisk bok om ei ung jente på søken, hun møter Knut som viser henne en annen vei en den sekteriske. Jenny blir beskyldt for drap og møter seg selv inne i cellen, der forstår hun at hun er mystiker. Hun oppdager en familiehemmelighet som har plaget henne og hennes forhold til moren.

Leseutdrag

–Ja. Går det bra med deg mor?

–Jeg vet ikke, svarte moren.

–Det er som om all den ville steinura vil skrelle av seg jord og gress og komme opp i det fri. Fortelle sannheten sin, sa moren.

–Hvorfor er du … Jenny stanset seg selv. Fortelle sannheten sin?

–Hva da? Moren så på Jenny, det varte et øyeblikk Jenny følte uten stengsler. Hun husket morens latter, da hun var liten. Gleden og skjønnheten hennes, men sakte ble hun borte. Sinnet ble sterkere og øynene så fjerne.

–Jeg savner deg sånn mor, du er sint på meg uansett hva jeg gjør.

–Nei, det er jeg da ikke. Jenny hørte at moren holdt på å tenne, men hun tok seg inn igjen. Moren vendte ansiktet mot vinduet. Så stille det ble. Jenny hadde ventet at moren skulle flamme opp.

–Jeg klarer ikke…du vet…det. Pikestemmen fortsatte. Så tok moren fram en trebit.

– Den er til deg. Jenny så den har form som et hjerte.

–Skulle ønske jeg…men du, sa moren. Og så ned. Jenny tok hånda hennes for første gang. Det rant varme tårer fra dem begge.

–Kan du ikke snakke med meg, mor. Jeg savner det sånn. Det er som noe skjer med deg. Jeg ser det i øynene dine, du blir mer og mer borte for meg. Jeg savner deg sånn.

–Det gjør jeg også. Jeg vet ikke hva som skjer. Et svart frø som vokser. Da jeg var liten, det er derfor Mikkel er sint bestandig

–Åh, mor.

Jenny reiste seg og gikk ut på gulvet. Hun kastet et blikk på moren som satt uten å røre seg, slik som hun hadde sett henne tusen ganger før, ség blikket innover og det lukket seg. Jenny gikk mot henne og ville gi henne en klem, da tok moren opp hånden som om Jenny ville slå henne. Jenny løp opp trappen. God natt, mor.

Før hanen gol hadde Jenny satt seg foran korset sitt. Hun hang det på fast plass. Der satt hun i stillhet. Det var tårer i kroppen, de falt, en etter en mot jorden. Hun ba Gud med stillheten i sjelen sin. Som når hun satt under tuntreet og hørte på raslingen i bladene på livets tre. Det var der hun hentet visdommen sin, det åpnet seg alltid for henne og opplyste henne, ikke i ord, men Jenny bare visste.

Hun tenkte på moren mens tårene falt. Hun som var så snill, som ønsket bare det beste for sine barn og så kunne det bare slå om. Moren som forsvant. Som bare raste mot henne, som etterpå skrek av smerte inne i seg. Hvis jeg kan finne ut hvorfor, hva er det med mor?

Hvis hun lyttet lenge nok ga kraften eller englene henne bilder. Men hvorfor fikk hun aldri vite noe om sin mor? Hvorfor kunne hun ikke få klarhet, så hun kunne hjelpe henne?

Hun kjempet for stillheten denne morgenen også. I stedet kom tårene, det var åpnet en sluse for denne forbannelsen som Jenny ikke visste noe om, men som livet hadde gitt henne og formødrene i gave. Det visste Jenny ingenting om. Likevel hang tømmerstokkene, i hjørnet hang de sammen i fortid, framtid og nåtid. Trykket lå over brystet hennes, opp kom smerten. Den skjulte smerten og løgnen de hadde tuftet livene sine på. Litt senere hørte hun moren rope på henne som vanlig. Jenny tørket tårene, og kom ned trappen. Det var som stunden før ikke fantes. De gikk sammen ut til bakken oppover til sommerfjøset.

–Så det ble ikke noe mer mjølking hos Atle?

–Nei, far har fått seg spillejobb hos presten i kirka. Jenny stusset over morens spørsmål, husket hun ikke noe.

–Å, var det derfor Jeg synes nå godt du kan slite litt, det gjorde jeg. Var i fjøset før skoletid og flidde til rundt kuene, så gikk jeg på skolen. Han far har nok å gjøre, han.

–Mor, det i går kveld…

–Fantaserer du nå igjen?

Jenny bråsnudde. –Nå kan du ta melkinga selv. Jeg går, jeg blir gal av deg! Jenny fikk ikke se tårene som rant hos mor.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Forvandlingen”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0