Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Jeg gikk meg over sjø og land

kr 289

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-690683-0-6
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Mangfold Forlag
Utgitt:

Beskrivelse av boka

«Mamma, hva er en flyktning? Det er … det er … noen som ikke har det så bra i landet sitt som må dra til et annet»

«Vis meg!» – Sa han

Hvordan skal man vise og fortelle sin 5 år gamle sønn eller datter hva en flyktning er? Jeg kunne ikke akkurat vise han det på Google, så vi dro til biblioteket og flere bok butikker for å finne en bok som kunne forklare dette, men uten hell. Det er ingen bok der ute som kan svare på spørsmålet fra min sønn.

Norge er et mangfoldig samfunn, men dessverre uten tilstrekkelig litteratur. Hvordan skal jeg hjelpe mitt barn å forstå?

Barn har rett til å få vite hva som skjer rundt dem og i samfunnet. Det kan derimot være vanskelig å formidle et alvorlig tema som krig, konflikt og flyktninger på en god og skånsom måte. Barna har rett til å få svar på sine spørsmål, men det kan være vanskelige spørsmål, som bør forklares rett første gang. Derfor er det så viktig med litteratur som gir forståelse og kunnskap også visuelt. En historie som skaper innsikt og forståelse for hva potensielle medelever og venner kan ha gått igjennom.

En bok, et verktøy

Jeg bestemte meg for å lage boken selv. Jeg kontaktet forfatter Siddhant Rihel Kumar og illustratør Charlotte Håkonsen. Visjonen ble en bok som skaper samtale mellom barn og voksen om flyktninger,hvordan de har det, hva det betyr å være på flukt og det å komme til et nytt land og integrere seg der. Som en mor med flerkulturell bakgrunn ønsket jeg at sønnen min skulle lese noe han kunne kjenne seg igjen i.

«Jeg gikk meg over sjø og land» tar opp et alvorlig tema på en barnevennlig måte for å gi barn en forståelse og å gjøre dem bevisste på et aktuelt og samfunnsrelatert tema. Boken tar også opp temaer som kultur annerledeshet og identitet.

Boken skal skape rom for følelser og engasjement, samt fungere som et verktøy for alle voksne, foreldre og barn,både flyktninger og ikke-flyktninger, flerkulturelle og enkulturelle.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Jeg gikk meg over sjø og land”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0