Kjøp bøker direkte fra forfatteren

GründerBibelen

kr 579

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-93287-04-9
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
BarkleyBooks BarBulla
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Dette er en gründerbok som skal gi deg både mange ideer å tjene penger på, men også mye underholdning og hygge.
Gründerskap kan læres, og boken er en god sparringspartner, som skal stimulere til abstrakt og kreativ business-tenkning. Håpet er at den vil inspirere gründere til oppstart av ny virksomhet, eller til å forbedre den de allerede holder på med.

Boken tar opp ideer innen ulike fagområder og bransjer, som bl.a. nye produkter (74), service og tjenesteyting (59), teknisk/mekaniske (44), data og nye APPer (15), servering/overnatting (16), gartneri og grønne fingre (9), Small Business (7), kunstideer (7), lage gratis pensjon av egen hobby (5), gaver til den som har alt (10), diverse (23) og 70 crazy ideer til underholdning og kreativitetstrening.

Leseutdrag

1  Nytt Trendleketøy  ( nisjing/teknisk)

Det dukker stadig opp nye varianter av rullende leketøy som kompletterer utvalget av de gamle kjente. Før i tiden fantes sparkesykkel og rulleskøyter, det var omtrent det. Så ble disse videreutviklet til de nye minisparkesyklene, og helt sikkert med nytt navn. Rulleskøytene ble til «inlinere» ski til rulleski og en mutant av disse ble til rullebrett eller «skateboard» med enten 4 eller 2 hjul, plassert etter hverandre og med et vribart ledd mellom dem.

Det hotteste som nå har kommet er små sparkesykler, «Kickbikers».

Det som er vrient med disse, er å holde balansen på bare ett hjul. Bakhjulet. Særlig for unge eller nybegynnere.

Dagens voksne er også blitt mer lekne. Bevegelse er jo bra, og kan man lære noe nytt, en ny disiplin eller ferdighet for eksempel, så gir det dobbelt effekt både fysisk og mentalt.

Men det som er en fordel, er å ha noe å holde seg i. Det vil hjelpe å mestre slike ferdigheter mye bedre. Det letter balansen og styringen, og for foreldrene er det en betryggelse at dette leketøyet kanskje er «litt mindre» farlig enn vanlige skateboard.

Min idéer en ny hybrid, denne gangen mellom det sistnevnte rullebrettet og en sparkesykkel. Men denne har et tredje hjul helt bakerst. Et hjul som enten er stiv, eller fjærbelastet, og kan vies litt til begge sider.

Barn og ungdom søker utfordringer. De vil gjerne kunne utføre balansekunster og «tricks».

Vi vet at mange syklister er flinke til å sykle kun på bakhjulet. Dette er adskillig vanskeligere med en sparkesykkel, om ikke å si nesten umulig, i hvert fall for vanlige barn. Men med et ekstrahjul ville det derimot gå. Plutselig kan alle utføre imponerende kunststykker.

Det kunne bli en helt ny fremdriftsmulighet. Å svinge seg frem slangeform, akkurat som man kan gjøre det med rullebrett, med inlinere, slalåmski eller med is skøyter. Samtidig byr det på nye utfordringer, å prøve nye «akrobat-triks».

Nye ting trenger nye navn: De som finnes heter «Triksesparkesykkel» eller «Kickbiks».  Å kalle den for sparkesykkel med ekstra hjul lukter litt for mye av «støttehjul» og høres mer ut som en greie fra   hjelpemiddelsentralen.

Nei, anglisismer selger, så også her. De hjelper at et varemerke høres «modernt og trendy». Mitt forslag «Twinroller» henspeiler på de to hjul bakerst, som sammen gir redskapen den nye funksjonen.

Som illustrasjonen viser kan «tvillinghjulet» variere i størrelse og innfestingen. Bremsingen skjer som vanlig med hælen når man bruker sparksykkelen på vanlig måte,

eller med skotuppen, dersom man står på bakbrettet. Bremsemetallet over bakhjulet har til dette en liten oppover knekk som kan presse ned med skospissen.

Den som er skeptisk til denne nyvinningen er kanskje ikke klar over markedspotensialet. Det selges faktisk flere av disse små «sparkesyklene» i verden enn vanlige sykler. Og de må oftere erstattes siden de ikke varer livet ut, at ungen har vokst seg til en større modell, eller som her, -at det kommer noe nytt.

Detter er enda et verdensprodukt!

  …….

2  Flatpakkete funkis-kister  Produkt

Med dette tilbudet kan du likegreit starte et felttog mot misforstått pietet og glorete statuskister, som lett koster  opp mot 20.000,- kroner eller mer.

Her kan det dreie seg om «dollarglis» med forgylte bronseløveføtter og 6 massive håndtak av samme kostbarhet. Ikke sjelden kan de være laget av sjeldne regnskogtømmer, eller annen importvirke. Billigste i sponplate i              øyeblikket koster kr. 3.990,- mens din nye bare ville komme på noen hundrelapper.  Den «billige» lages av elever på en ungdomsskole et sted på Gjøviktraktene. Ideen dere er bra, men din idé vil være bedre!

Den avdøde, selv om han har vært den største sløser, har ingen fordel av å ligge i verdens dyreste kiste. Disse er bare viktig for de etterlevendes egen prestisje, som vil vise for all omverden hvem de er, eller gjerne vil fremstå som. For i virkeligheten må de være ganske forknytte, hvis de ikke kan vise sin storhet på annen måte.

Istedenfor å nedgrave eller brenne mange tusenlapper, gjør noen få hundrelapper samme nytten. Differansen kunne arvingene heller gi bort til heder for den avdøde, som dermed får et bedre ettermæle. Dette er forfatterens protest mot «sistereis-bransjens» overprising. Men nok med denne raljaden.

Om en gravsten er tiltenkt en lengre levetid, gjelder det motsatte for kister. De skal jo bare brenne eller råtne, og for de korte øyeblikk den skal vises frem, er et funksjonelt utseende en bedre imagebygger for de etterlevende enn prangende, bronsebeslåtte sarkofager i massiv eiketre eller møbelkvalitet

Produktet ditt er, i beste IKEA-stil, flatpakket og billig. Av miljøhensyn er den laget uten plast eller prangende metallbeslag, er lett kompostérbar, hurtigbrennende, er vekt-, plass- og transportbesparende. Ikke minst har den en innebygget omtanke ved at man, i respekt for den avdøde, kan vise ham en siste tjeneste og bygge kisten egenhendig for ham, eller henne. Denne aktiviteten innebærer også en mental renselsesprosess, den inviterer til en indre dialog mens monteringen pågår.

Du kan tilby en rå-utførelse til selvfargelegging. Utover det finnes det utallige varianter, alt etter ønsket. Rosemalte, individuell taggete, eller ensfarget i en hel color-palette. Materialet er pressete plater av sagmjøl, slike som Huntonit.

Falsesporene til bretting er frest ut og de overlappende hjørner er selvklebende, men låses med to skruer hver. Over- og underdel låses ved at fingerskjøter griper i hverandre.. Håndtaks-stavene er flat utsagd under kistebunnen og er også selvklebende. Tot. montasjetid under 10 minutter!

For de litt mer krevende kunder kan du tilby tandemkister der kroppene ligger etter hverandre, eller vennekister der de ligger side-by-side, nabokranglekister der de kan ligge andføttes, eller XXXL-kister for den som ønsker det litt romsligere.    

Flatpakket. Kun  6 deler samt noen skruer til hjørnene.

En enkel montasjeforklaring, også denne etter IKEA- mønster, med bilde nr. én, nr. 2 osv. viser hele montasjeprosessen.

En tykkere plate som kan legges i bunnen sikrer at også de tyngste «reisende» ikke detter gjennom gulvet. For å gi den avdøde en «hjemlig» følelse kan han legges på sin egen yndlingsdyne med puten i «bretteboksen» og stasklærne, såfremt disse ikke er syntetisk, men av bomull. Når det gjelder materialer ved kistebegravelse gjelder Norges Gravferdslovs §49, som krever at alle materialer skal være nedbrytbar i løpet av 20 år. Men for kremering holder det med brennbart. Og metallbeslag kan anvendes ved begge begravelsesformer.

Legg til noen smarte tips til egenkremering og askespredning samt mulige eller umulige seremonitips.Tips om passende seremonier kan hentes fra siden til Humanetisk Forbund, selv om man ikke er medlem der.

(OBS, ordet egenkremering må ikke misforståes)

….Til kattebegravelser kan du tilby mini-kister. 

Husk gjenkjøpsrabatt. Katter kan jo dø opp til ni ganger!

…….

3  ProtegreenFOOD  (Mat av ugress. Produkt)   

Blant alle kriser, katastrofer og kriger er temaet «overbefolkning» blitt nesten glemt. Likevel dette er den største trusselen som ligger latent i tidshorisonten, det at verdensbefolkningen vokser!

Kina, som hadde innført fødselsbegrensning, har nå opphevet det igjen. Men problemet blir ikke borte med det.  Én gang i fremtiden vil kloden ha 20 milliarder mennesker eller fler. Og alle vil mettes. Det vil ikke bare komme nye fødselsbegrens-ninger, det vil også komme ernæringsbegrensninger og reguleringer. … og alle vil skrike etter mat.

Man må se seg om etter nye proteinkilder. Det er allerede nå et stort behov for tilgang av ernæring som kan lagres, lett transporteres og som har alle viktige ernæringsverdier for å holde livet oppe. Behovet finnes allerede i dag. Dette produktet burde finnes i alle kriselager.

Maten kan enten leveres som pulver, som bare må røres ut i vann, eller som små kjeks. Spørsmålet er hva man kan lage dette av. I fremtiden vil det ikke være nok mais, korn, soya, rotvekster, fisk og kjøtt, til at dagens forsyningssituasjon kan opprettholdes. Og alle dyrkbare arealer vil være oppbrukt. Kloden blir ikke større, bare den syltende befolkningen.

Da må man bruke utmarksområder til å dyrke på. Det er da man må gå på et større plantevalg. Villplanter har alltid klart seg i ukultivert jord. De tilpasser seg jordsmonnet og de krever ikke mer enn det naturen sørger for av vann, lys og varme. De klarer seg uten gjødsel og sprøyting.

Viktig er at man velger planter som gir mest biomasse på minst areal innen kortest tid.

Melde (Atriplex hortensis) er en av plantene som klarer seg i vegkanten og i terrenget for øvrig. Burot er en annen. Begge planter blir ganske høye. Melde har den fordel med en svært kort vekstsesong. Den kan allerede høstes etter 40 – 50 dager. Melde er ettårig, men sår seg selv dersom man la noen planter stå til frøing.

Burot (Artemisia vulgaris) er en annen plante. Den kan bli opp til 1,5 meter høyt og gir dermed mye biomasse. Den er hatet av allergikerne, men underkjent som matplante. Hvis den høstes før pollentiden, er den ikke til sjenanse. Den er også en god medisinplante, men det beste er, at den er en staude og kommer år etter år, mens den utvikler sterkere røtter over tid, som gir økende avlinger.

Når man høster i ubearbeidet terreng tenger man naturligvis maskiner som kan ta seg frem her. Å konstruere og selge slike maskiner er én forretningsidé. F.eks. med larveføtter eller seks- eller åtte-benskonstruksjoner. Dyrking av frø er en annen. Å selge et ferdig matprodukt av vill-biomasse en tredje.

Biomassen kan bearbeides på flere måter, f.eks. tørkes, vacuumtørkes og males til pulver, eller prosesseres ved koking, damping eller muligens fermenteres, slik at den er lettere fordøyelig. Og antakelig må det tilsettes smaker. Konserveringen kan skje ved frysetørring eller vacuumering og innsveising i lufttett emballasje. Emballasjen gir informasjon om anvendelse, næringsinnhold/verdier, lagringsbetingelser og holdbarhet og ikke minst anbefalt dosering. Alt flerspråklig.

Slik ernæring bør ha et balansert nivå av proteiner, smaken i det minste er akseptabel. Melde og burot bidra til et næringsrikt kosthold og har vært brukt som matplanter i gamle dager og som mattilskudd senest under siste krigen.

 

INNHOLDSSTOFFER Melde
Hagemelde inneholder mye mineraler og vitaminer, karbohydrater, vitaminer, mineraler og salter, i tillegg til at særlig jern og vitamin C. Videre finnes triterpene saponiner, flavonoider, amarantin (betalain) og oksalat.

INNHOLDSSTOFFER Burot
Eterisk olje med linalool, 1,8-cineol, beta-thujon, borneol, alfa- og beta-pinen. Videre seskviterpen-laktoner (vulgarin), garvestoffer, flavonoider, kumarinderivater og triterpener (sitosterin, tetrakoasanol, fernenol). Bladene inneholder vitamin A, B1, B2 og C, og planten er svært rik på jern.

 

Det er flere andre planter som kunne være anvendelig, slik som brennesler, eller buskspinat (Chenopodium giganteum) og det er flere planter i ulike verdensdeler som kan være egnet.

Resultat av google-søk: Viser resultater for protegreen food . Fant ingen resultater for registreringer av protegreenfood.    … Dermed burde navnet være greit.

…….

 

4  Mobil helikopterlandeplass

De fleste bilførere har vel opplevd parkeringsnøden, når alt var opptatt. Mange har hatt en drøm å ha med seg en egen P-plass, som man bare kunne rulle ut, så var dilemmaet løst.

Men noe liknende kan være rene marerittet for folk oppe i luften. En dag observerte jeg et helikopter som kretset i mørket, med et sterkt søkelys, over nabolaget. Det ligger et behandlingshjem oppe i bakken der, det vet jeg. Men der finnes ingen landeplass. Omsider hadde flytøyet likevel klart å lande, noe som vekket min nysgjerrighet.

Slike situasjoner setter tankekværna umiddelbar i gang og en nærliggende løsning skjøt meg i hodet, som et idéglimt, nærmest fra klar himmel, med den forskjellen at det jo var svarte natta. (Jeg nevner denne idéprosessen bare for å illustrere at de fleste ideer har sin foranledning i selvopplevde situasjoner, iblandet en god porsjon nysgjerrighet og fantasi). Derfor bega jeg meg opp ditt for å få svar på gåten. Og hva skal jeg si deg, der sto den, på plenen, med rotoren bare 4 meter unna nærmeste lyktestolpe. Flaks. Det var som jeg formodet, Luftambulansen. Jeg var så heldig og påtraff besetningen, og la frem min raske teori. Nei, slikt fantes ikke, i hvert fall hadde de i sin årelange praksis ikke hørt om noe liknende. Men at det ville lette deres hverdag, og særlig deres hvernatt, betraktelig, det var klart.

Tenk deg følgende situasjon. Piloten søker i mørket etter en egnet plass å gå ned på. Kompakte gjenstander som hus, biler søppelkasser o.lign. kan han få øye på, staker som flaggmaster derimot, og stolper eller høye master uten markeringslys, de ser fra luften bare ut som en prikk. Høyden av disse sees ikke oven ifra. Prikken kunne likegreit bare være en sten på bakken.

Det er folk på bakken som må sikre landingsplassen, og anvise den. Men hvordan? Ikke alle har en armada av lamper, lommelykter eller fakler til rådighet i et trengsmål.

Men har de ditt nye produkt så er landingsplassen sikret.

Hvordan lage?      Produktet ditt består av en stor H (for helikopter) ca. 5×2 meter. Denne er laget av bred, hvit refleksmateriale, evt. gult, med blåe lysdioder som blinker. Kanskje i en overdimensjonert utførelse av de små, runde spiralreflekser som kan være stive og rette, men som smekker rund ankelleddet av spenningen i materialet. Mulig tillegg: Ut fra H-aksene løper tynne kabler á 5 meters lengde som har i enden en flat lykt med 12-20 led-lys som også er blå og blinker i takt med H-en. (disse kan evt. Droppes hvis H-en er stor nok) Refleksmaterialet er svart på undersiden, mens lysdiodene er innfelt og er også synlig når den svarte siden vender opp. Svart trenger du i tilfelle nødlandingsplassen ligger på snø eller en hvit strand.

Lysdiodene likner de blanke blåe, som kan kjøpes som utendørs julepynt. Disse er festet på refleksmaterialet. Til lagring kan dette rulles opp og lagres, sammen med batteriet, i en hendig bag. Baggen er påtrykt den enkle bruksanvisningen i form av en tekstløs «IKEAforklaring»

Slik at produktet er like anvendelig på alle språk.

Hvordan selge?

Lag en prototyp og vis den for ambulansesjåfører. Vis den til en hotelldirektør, en skole rektor og andre nøkkelpersoner. Vis den selvfølgelig også til Norsk Luftambulanse, det kan redde både deres liv og flytøy, i ekstreme tilfelle, samt spare verdifull tid. Produktet burde være godt et supplement til de som selger hjertestartere, og burde finnes overalt der, hvor det allerede finnes en hjertestarter.

Det er viktig å få en uttalelse fra disse, disse uttalelser er dine beste salgsargumenter.

Men finn deg en kontakt som allerede er etablert i redningssektoren, f.eks. Røde Kors, tel. 05003 (Post@redcross.no)

Salget går ikke bare til alle de førnevnte storbrukere, men ikke minst også til private villaeiere eller bilister. Det kan nesten bli status å eie sin egen «nødlandeplass» så å si i bukselommen.

Selvfølgelig lager du en nettside med kjøpe/betalingsløsning. Du lager en grafisk presentasjon som sendes alle mailadresser til dine potensielle kundegrupper. Du får NAF, motorblader, Huseiernes Landsforbund, og hele presse-Norge til å skrive om det, og ikke minst får du TV-reportasjer. Jeg antar at dette er såpass interessant nyhetsstoff at du knapt trenger en eneste annonsekrone. Det kan godt tenkes at flere av disse organisasjoner vil selv selge produktet til sine medlemmer.

Siden dette produktet ikke finnes, burde det i prinsipp være patenterbar. Men om det har den nødvendige oppfinnerhøyden, må undersøkes. Det er endelig bare ideen som er ny, alle komponenter hver for seg, finnes jo allerede. Men behovet for produktet eksisterer.

To av oppgavene du må teste og evt. løse er, 1) om flytøyets luftstrøm vil blåse ditt utstyr bort, og hvordan du sikrer dette dersom det er tilfelle. (blylodd?) eller lage H-en sammenleggbar i lange, stive elementer som brettes sammen som en tommestokk og 2) hva om meiene knuser noen av lysdiodene. Noe av løsningen er at diodene må være parallellkoblete, ikke i serie, slik at dersom noen av den går blind, de andre fortsatt lyser. Dernest må diodene kunne byttes slik det går ved de fleste julebelysninger.

Testkontakter:

www.heliwing.no  OSLO  tel  980 95000

Norsk Luftambulanse tel: 64 90 44 44

info@norskluftambulanse.no

Airlift AS tel.: 5771 8100 firmapost@airlift.no

 

5  Treskadeinsekt-knekker

De fleste eier noe av treverk. Kjære arvestykker, antikviteter, møbler, en garasje eller en bærekonstruksjon som,  holder taket oppe, . Alle disse grøsser ved minst ett av navnene: husbukk, stokkmaur, stripet bankebille, borrebille, tremark og nøttetre-intarsia-spisende kommodeudyr. Men kanskje det hjelper sågar mot mus i veggen.

Mange vil ennå huske historien om den amerikanske damen som prøvde å tørke puddelen sin i sin mikrobølgeovn.

Ovnen klarte seg bra! Dette er i verste fall bare en konstruksjon, i beste en patentkandidat.

Jeg vet at husflidete trebolledreiere benytter microovner til tørk av sine produkter. Dette beviser at dødt treverk ikke tar skade, slik bikkja gjorde.

Det som jeg ikke vet er hvor dypt bølgene når ned i massivt treverk, og om man kan øke styrken på dem. Gjerne trinnløs, som kan tilpasses treverkets tykkelse. Men dersom dette går, tenker jeg at man bør konstruere flere formater, avlange, kvadratiske, rektangulære og kanskje klaveformete runde m.m. For å beskytte operatøren kan utstyret være forsynt med to dødmannsknapper. Disse skal erstatte noe av sikkerheten som døren på en kjøkken Micro gir.

⏅ OBS. det er fare for operatørkoking, god skjerming er viktig.

Apparatene kan så legges mot det befengte treverket og steke udyrene. Svi dem bort. Bieffekten kunne bli at treverket tørker ut, og råte forebygges eller stoppes.

Det er ytterst viktig at bakgrunnen for bestrålingen er klarert, slik at alt organisk liv er sikret mot varmepåvirkningen. Mennesker, pudler, gullfisker og burfugler.

Har man først funnet den riktige konstruksjonen kan produksjon være interessant, eller bare salg av patentrettigheter. Å eie slikt utstyr kan være en egen levevei og her kunne man lisensiere rettigheter med beskyttet geografisk område, altså begrenset enerett. Tilby tjenester for behandling av eneboliger, større bygg og konstruksjoner, men påta seg også oppdrag i eget verksted.

…bør testes nøye!

Bilder fra boka

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “GründerBibelen”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0