Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Tilbud!

Høstmørke

kr 129 kr 99

Boktype:
Format:
E-bok
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Adorsen.no
Utgitt:

Beskrivelse av boka

En kjent politiker og mangemillionær blir myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist i Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er Thomas Vestmark, en annen journalist i samme avis, på vei hjem fra en reportasjetur til Trøndelag. Nord for Dovrefjell ser han ei ungjente stå i veikanten og haike, og gir henne skyss. Hun heter Sara og er meget hemmelighetsfull, og Thomas har mistanke om at hun har rømt hjemmefra. Men han liker jenta og tilbyr henne å bo gratis på gjesterommet sitt. Noen uker senere er drapet på mangemillionæren fortsatt uløst, og politiet får stadig flere drapssaker å jobbe med. For nå begynner noen å drepe journalister i Søkelyset.
«Høstmørke» er i form og innhold en annerledes spenningsroman.

De første 23 sidene kan leses på http://adorsen.no/

Først utgitt i 2017. Revidert utgave høsten 2019.

Leseutdrag

Hyrdestund

Etter å ha spist en seks retters middag på Statholdergaarden satte vi oss i den hvite Teslaen til Jens Magnus og kjørte ut av Oslo. Avtalen var at vi den andre fredagen hver måned skulle tilbringe natta sammen. Det sjenerøse antallet store sedler jeg pleide å få for bryderiet, tilsvarte omtrent en kvart netto månedslønn på kontoret hvor jeg jobbet. Men mangemillionæren og stortingsmannen Jens Magnus Sivertsen hadde råd til det. Av og til overnattet vi på et fasjonabelt, utenbys hotell. Som regel dro vi til Jens Magnus’ svært store og luksuriøse hytte som lå meget usjenert til, med tett skog på alle kanter så man så vidt kunne skimte en og annen, langt mer beskjeden nabohytte mellom trærne.

Etter en evighet på en svingete og humpete fylkesvei gjennom skogen, hvor Jens Magnus som vanlig kjørte atskillig fortere enn jeg satte pris på, svingte vi inn på den åpne plassen foran hytta. Et stykke unna lyste det matt i vinduene til en av nabohyttene, ellers var det stupmørkt. Et regnvær beveget seg nordover og skulle ifølge værvarselet øke til et skikkelig skybrudd i løpet av kvelden og natta. Foreløpig bare småregnet det.

Vi gikk ut av bilen og skyndte oss mot inngangsdøra. Utelampen over døra tentes automatisk. Jens Magnus tastet inn koden på dørlåsen, åpnet døra og slapp meg inn foran seg.

En halvtime og noen drinker senere befant vi oss nakne i den brede senga i det største soverommet, slik vi pleide, med gardinene trukket godt for og alt lys slukket bortsett fra en stemningslampe over senga som ga fra seg et svakt, dyprødt lys. Regnet hadde tiltatt og trommet nå mot taket. Jeg syntes det var en beroligende lyd. Siden Jens Magnus var minst tjue år eldre enn meg, høflig sagt var en smule overvektig og ikke utmerket seg med spesielt god kondis, var det som vanlig jeg som befant meg øverst. Jeg satt over skrevs på ham og duvet rytmisk opp og ned og kjente hvordan pikken hans gled ut og inn. Jeg hadde sjelden særlig utbytte av denne aktiviteten ut over det rent økonomiske, men måtte selvsagt gjøre mitt beste for at de bemidlede kundene mine skulle bli fornøyd og fortsette å betale for mine tjenester.

Snart vred Jens Magnus seg under meg og mumlet «kjære Celine, du er så deilig, Celine» mellom stønnene av vellyst. Jeg skjønte at det nærmet seg klimaks og gynget stadig kraftigere, slik jeg visste han likte det.

Han stønnet mer og mer høylytt – og så skrek han, et skingrende hyl, langt kraftigere enn jeg noen gang før hadde hørt ham skrike. Samtidig rykket det så voldsomt i kroppen hans at jeg ble slengt bakover. Jeg rakk så vidt å tenke at en så kraftig orgasme var det da ikke mulig å få, så landet jeg på golvet ved fotenden av senga og slo bakhodet i parketten. Det var så intenst smertefullt at jeg senere ikke visste hvor lenge jeg var blitt liggende halvt i svime.

Til slutt stablet jeg meg på beina. I det røde mørket skimtet jeg kroppen hans liggende på senga, fullstendig ubevegelig. Det var noe merkelig med magen hans. Jeg famlet meg fram til døra og fant bryteren, slo på taklampen og skrek rett ut da jeg så at det var et slags metallspyd med mothaker i den spisse enden, lik en harpun, som stakk opp av den istykkerrevne magen. Under ham var lakenet gjennomtrukket av blod, urin og mageinnhold.

Jeg snudde meg bort, krøket meg forover og kastet voldsomt opp så halvt fordøyde rester av gourmetmiddagen sprutet utover hele golvet.

Omtaler

 1. 4 out of 5

  :

  KOMMENTARER MOTTATT FRA LESERNE:

  «En godt komponert og velskrevet krim. Persongalleriet står til troende, ikke minst vår journalisthelt Thomas. At forfatteren har et langt yrkesliv innen avis skinner tydelig igjennom. Han vet definitivt hva han skriver om.»
  (Fra en bokanmeldelse av Bjørn Bakken)

  «Designen alene var en ren appetittvekker. Jeg måtte bare gyve løs på den. (…) En helt uvanlig presis norsk blir liksom candy på toppen.» (Sverre Årnes)

  «Den var veldig «mediasexy». Boken hadde i seg mye samfunnsaktuelt.»
  (Marja Thormodsen)

  Dette var en godt skrevet krim. Flere ganger fikk jeg hjertet i halsen, så spennende var det. Jeg gleder meg til flere bøker fra forfatterens hånd. Anbefales!!!
  (Fra bokbloggen til Besart Sadiku)

  «Boka er spennende og lettlest, fine miljø- og naturskildringer. Jeg liker de mange synsvinklene/fortellerstemmene. Det er spennende å vite hvordan de forskjellige personene tenker og vurderer sine handlinger.» (Torill Ingvaldsen)

  «Aller best likte jeg at personene fremstår som jeg-personer. Dette er originalt, og bidrar til bedre nærhet og om mulig, bedre forståelse fra leserens side.»
  (Ida Kristin Lie)

  «Selve formen med alle jeg-personene forvirret meg noe i starten, men etter hvert skjønte jeg at det gjør det helt klart lettere å følge tankerekkene til mange forskjellige personer. Veldig spennende og en ny erfaring for meg!»
  (Tor Aas-Hansen)

  «En uvanlig bok også når det gjelder innholdet. Her er detaljerte skildringer av Dovrefjell, brede dypdykk i den digitale verden, metaforer som krever et bredt kunnskapsnivå.» (Fra en artikkel i Østlandets Blad av Ole Kjeldsberg Endresen.)

  «Boka er velskrevet og veldig spennende. Jeg klarte ikke å legge den fra meg.»
  (Anne Berit Nyberg Bakken)

  «Jeg er veldig imponert og overrasket over historien i boka, mange finurlige tanker og episoder som ender opp i en original avslutning.» (Knut Hamli)

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0