Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Salg!

Janteloven står for fall

kr 229 kr 170

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82.93274-33-9
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Elefantus forlag
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Janteloven er noe som dessverre lever godt i dette landet. Du finner den i Politikken , på arbeidsplasser, familier og rundt omkring i mange bygder.
” Du må ikke komme her å tro at du er noe “. Dette hører vi dessverre så altfor ofte om,og det finnes utrolig mye makt i misunnelsen.

jeg fikk selv erfare hvor sterk en jantelov kan være i en bygd.
For noen år tilbake så var jeg i ferd med å realisere en drøm. Jeg var en svært ivrig Grunder og i startgropen av noe spennende . Men blir man for ivrig i noe så kan man fort overse viktige ting.
Jeg fikk raskt erfare at det skulle komme til og koste meg dyrt at jeg hadde oversett misunnelsens makt, og dessverre ikke hadde tatt høyde for at janteloven skulle komme som en snikende pest og puste meg i nakken.

Jeg ble en trussel som måtte ryddes bort. Denne historien endte ikke som man drømte om, men jeg ble i stede stående på målstreken og se min drøm bli sønderknust av janteloven.
Dette er en tøff historie men likevel også viktig å fortelle, da kunne også andre unngå lignende fell.

Jeg følte sterkt for at denne historien måtte fortelles, i etterkant så kom også friheten tilbake til å klare gå videre med blanke ark og farvestifter til.
Og det er noe med at enkelte historier bare må fortelles, dette er en slik historie.

Men med en Nord-norsk skrivemåte og en til tider fandenivoldske fortellerstemme så vil du også kjenne på trangen til å dra litt på smilebåndet oppi all kampen.

Du blir revet med fra første side.

Leseutdrag

Fra kapittel  “kroppen begynner nå å si i fra ”

Et nytt kurs stod for døren. Påfyll av kreativitet og entusiasme var alltid velkommen, men kroppen min var begynt å kjenne på denne uforklarlige smerten, og jeg forstod ikke hva som skjedde. Ville drømmen min bli knust av alvorlig sykdom?

Tankene var mange da jeg tok toget hjem etter endt kurs. Jeg gikk på sterke smertestillende tabletter, siden smertene bare tiltok i styrke for hver dag, og kroppen min nå var i full alarm. Jo, jeg fryktet selvfølgelig det verste,- hva var i ferd med å skje med meg? Var det en ny kamp i vente ?

En journalist fra en avis oppi fjellbygden ringte meg mens jeg satt på toget, akkurat mens jeg satt der og kjente på all denne frykten som holdt på å ta overhånd. Han ville intervjue meg om min plan videre. Vel, jeg måtte jo bare svare som best jeg kunne, men noen ganger så hadde en hvit løgn gjort susen. Det er bare det at den kunsten er jeg ikke særlig god på, så jeg svarte i fra hjertet, eller som vi sier oppi nord  “Rett fra levra”. Jeg følte at jeg var fanget da journalisten ringte meg,  For han kunne nemlig ikke ha valgt et verre tidspunkt å ringe på.

“Noen ganger så er taushet gull” Det pleide iallefall min far å si når han egentlig mente at jeg burde holde kjeft.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Janteloven står for fall”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0