Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Salg!

Jul i Solvik

kr 99 kr 69

Boktype:
Format:
E-bok
Kategori:
ISBN:
B07JDWYR2T
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Solvik Forlag
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Celine drømmer om en fredfull og romantisk jul i småbyen Solvik med Leander, inntil ekskjæresten og hans mor plutselig dukker opp for å bli kjent med hennes femårige datter.
Ramona er utspekulert og manipulerende, og når uhellet er ute, opplever Celine å få langtidsgjester i den vesle leiligheten. Den etterlengtede julen står i fare for å bli et mareritt, i stedet for den koseligste tiden på året, slik den pleier å være.
Lar Celine seg på ny sjarmere av eksen, eller ligger fremtiden hennes hos Leander?
Følg med i juledramaet som utspiller seg i snøkledde Solvik!

Leseutdrag

1

«Er det her du gjemmer deg?» spurte Nichlas Lundgren ganske så høyt.

Celine Linner satt med ryggen mot stemmen, men skvatt sånn at hun veltet det halvfulle kaffekruset. Hun skyndte seg å fiske ut et par papirlommetørklær fra boksen på pulten og tørket fort mens hun tenkte. Hun kjente igjen stemmen, men den var ikke velkommen.

«Gjemmer meg? Jeg jobber her,» svarte hun med mer skjelving i stemmen enn hun satte pris på. «Spørsmålet er vel heller hva du gjør her?»

«Kanskje jeg ganske enkelt har lyst til å treffe datteren min?» Nichlas tok plass i gjestestolen ved kontorpulten hennes med den største selvfølge. Det blonde håret hans var like krøllet som hun husket, og de gråblå øynene vek ikke fra ansiktet hennes. Han var på en dempet måte både attraktiv og sjarmerende. Det var ikke for ingenting at hun hadde falt for ham.

«Du har aldri truffet datteren din,» sa hun og kjente at hele hennes indre strittet imot. Hun prøvde å få kontroll over panikken som var i ferd med å ta overhånd og tørket de klamme håndflatene på buksen.

«Det er vel på tide, da?» Han smilte skjevt.

«Etter nesten seks år?» spurte hun ironisk og så skeptisk på ham. Hun lurte på hva baktanken med besøket hans var. Han hadde aldri vist interesse for datteren før, så hvorfor begynne nå?

«Hva er det egentlig dette dreier seg om?»

Nichlas svarte ikke med det samme, men lot til å tenke over spørsmålet. Burde han ikke ha gjort seg opp en mening før han dukket opp her, som gjenoppstått fra de døde? Han hadde ikke gitt lyd fra seg siden hun ble gravid, og det begynte å bli lenge siden.

«Eh, jeg har bodd i Sverige til nå, men har flyttet tilbake til Oslo. Mor har pensjonert seg og er på besøk. Hun oppdaget bursdagsbildene du har sendt av jentungen, og da ble det litt oppstyr, for å si det mildt,» sa han og lagde en mindre pen grimase.

Celine så bestyrtet på ham. «Mener du at du aldri har fortalt henne om Patricia?» Hun hadde bare truffet Ramona et par ganger, ettersom hun bodde i Stockholm. Hun var langt fra hennes favoritt, og hun hadde trodd at Ramona ikke var interessert i barnebarnet sitt, siden hun aldri hadde tatt kontakt. Hadde hun tatt feil av henne?

«Eh, jeg kan ha glemt å nevne det,» sa han og så en tanke utilpass ut.

Celine kjente en dyp og intens avsky for den tidligere kjæresten. Hvorfor i all verden hadde hun ikke forstått hva slags type han var? Hun må ha latt seg sjarmere trill rundt. Snakk om å være naiv. Hun hadde riktignok ikke vært mer enn et par og tyve da hun uventet ble gravid, men likevel. Hun var da voksen nok.

«Nevne det? Et barnebarn er altfor viktig til bare å nevne det i forbifarten. Det skjønner vel selv du,» sa hun en anelse sarkastisk. Hun hadde vanskelig for å tro det hun hørte.

«Kanskje. Men jeg var ung og umoden. Nå er jeg klokere,» sa han og smilte innsmigrende.

Sikkert. Så da var det bare å troppe opp og bli en del av livene deres igjen, sånn uten videre?

«Da betaler du vel også barnebidragene for de siste seks årene?» Hun ga ham et like søtt smil tilbake. «Jeg kunne trengt dem. Det er ikke lett å leve på én lønning når man har et barn å forsørge. Det har vært tøft.»

Rødmen snek seg oppover halsen hans, og han kremtet. «Vel, det er mye penger.»

«Det koster å ha barn. Jeg burde latt NAV kreve inn pengene, men håpte at du skulle komme til fornuft. Det var åpenbart en tabbe av meg. Jeg foreslår at du tenker over saken, for jeg må jobbe videre nå.» Hun begynte å bla i papirene på pulten, så han skulle ta hintet.

«Ramona vil treffe Patricia,» sa han.

Hjertet hennes begynte å banke på ny. Hun hadde på følelsen at hele livet deres ville bli forandret, men ikke til det bedre. Hun kunne ikke nekte moren hans å treffe sitt eneste barnebarn. Så hvordan skulle hun løse dette? Hun var ikke interessert i å ha besøk av dem i leiligheten, det kom ikke på tale. Bedre å møtes et nøytralt sted.

«Det er lørdag i morgen, og vi har tenkt oss i akebakken, bak biblioteket. Der ligger det en stor gård, hvor det er populært å ake om vinteren. Vi ses der i to-tiden.» Celine håpte Ramona ikke hadde vinterklær til å ake i, og at hun ikke var av den sportslige typen heller. Forhåpentligvis kom de til å takke nei og vente på en bedre anledning.

«Avtale. Vi ses.» Nichlas reiste seg, dro henne brått inntil seg og strøk henne ømt over håret, før han like hurtig slapp henne og forlot kontoret.

Tilbake sto en lamslått Celine.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Jul i Solvik”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0