Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Salg!

Kongsætt 1268-1275

kr 99 kr 79

Boktype:
Format:
E-bok, Kindle
Kategori:
ISBN:
9788293626015
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Sogesmia
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Livet på holmen i Russin viser seg å være en prøvelse for Torleif. Farens maktsyke legger bånd på ham, og folket på Man misliker sterkt Haralds innflytelse over sønnen. De tyr til sin rett, som de har gjort så mange ganger før, og denne gangen er det Torleifs onkel, Herr Ivar, som må stå i bresjen for manksmennenes opprør. Kommer han til å gå mot sin bror og brorsønn og ta makten fra dem for å gjøre seg selv til konge?

Torleif bor sammen med sin kone, sin frille og deres tre sønner, samt sin mor og far på kastellet på holmen i Russin. Fenella kjemper en innbitt kamp mot tiden for å skaffe sine sønner farsretten sin. Heldigvis er hun urtekyndig og kan mer om legmidler enn de aller fleste. Hun gjør det hun kan for å skaffe seg tid til å påvirke Torleif til å knesette sønnene sine, men kan hun lykkes med sin list før Magnhild blir med barn?

Aleksander skottekonge har ikke tenkt å oppgi sine planer om å eie Suderøyene. Han lykkes endelig i å få den Norske kongen, Magnus Håkonssønn, til å selge øyriket for en latterlig lav sum, men vil de norskættede folkene der, og Manksmennene, finne seg i det?

Nordmenn, Skotter og Englendere påstår seg krav på den Manske tronen og i denne brytningstid fødes Hallstein, sønn av Torleif, sønn av Harald, konge over Suderøyene.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kongsætt 1268-1275”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0