Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Kongsætt

kr 250

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-997765-7-8
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Sogesmia
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Hallsteins bok Kongsætt.
Livet på holmen i Russin viser seg å være en prøvelse for Torleif. Farens maktsyke legger bånd på ham, og folket på Man misliker sterkt Haralds innflytelse over sønnen. De tyr til sin rett, som de har gjort så mange ganger før, og denne gangen er det Torleifs onkel, Herr Ivar, som må stå i bresjen for manksmennenes opprør. Kommer han til å gå mot sin bror og brorsønn og ta makten fra dem for å gjøre seg selv til konge?
Torleif bor sammen med sin kone, sin frille og deres tre sønner, samt sin mor og far på kastellet på holmen i Russin. Fenella kjemper en innbitt kamp mot tiden for å skaffe sine sønner farsretten sin. Heldigvis er hun urtekyndig og kan mer om legmidler enn de aller fleste. Hun gjør det hun kan for å skaffe seg tid til å påvirke Torleif til å knesette sønnene sine, men kan hun lykkes med sin list før Magnhild blir med barn?
Aleksander skottekonge har ikke tenkt å oppgi sine planer om å eie Suderøyene. Han lykkes endelig i å få den Norske kongen, Magnus Håkonssønn, til å selge øyriket for en latterlig lav sum, men vil de norskættede folkene der, og Manksmennene, finne seg i det?
Nordmenn, Skotter og Englendere påstår seg krav på den Manske tronen og i denne brytningstid fødes Hallstein, sønn av Torleif, sønn av Harald, konge over Suderøyene.

Om boken
Fortsettelsen på serien om Hallsteins ætt tar deg med til et univers av intriger og maktkamp. Manksmennene er uregjerlige, skottene er krigerske og Norges konge forholder seg passiv til de prøvelser som de norrøne folkene på Man utsettes for. Det blir opp til Torleif og forsøke å vinne makten tilbake ved å dra til Skottland for å ordne opp i ting. Bli med Torleif på reisen til Edinborg, og følg Magnhild på hennes reise til Nidaros og opplev stemningen under Olavsvaka og prosesjonen der skrinet med Hellig Olavs lik, bæres rundt i byens streter.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kongsætt”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0