Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Mannen med den grønne bilen

kr 130

Boktype:
Kategori:
ISBN:
9788269088908
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Forfatter Ann Hilde Bolstad
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Hva om det kommer en bil som stopper ved barnet ditt? Fordi sjåføren er litt for glad i små poder som akkurat har begynt å gå til og fra skolen uten voksne …

Det er skrekken!

Noen foreldre sier at de lukker øynene og håper på det beste. Fordi de mener at barn skal få være barn. De vil ikke at barna skal bekymre seg for noe som nesten helt sikkert ikke kommer til å skje.

Men hva hvis det skjer?

Det gjør noe med barndommen, hvis barnet ikke er forberedt. Noe helt annet enn det gjør med barndommen til et barn som er forberedt, men som likevel aldri opplever sjåfører som er litt for glad i små poder.

Heldigvis stopper ikke sånne sjåfører så ofte på skoleveien.
Men det skjer!

Mitt navn er Ann Hilde Bolstad. Jeg er lærer, skolebok- og barnebokforfatter. Som lærer har jeg vonde barnehistorier lagret i hjertet mitt. Som forfatter prøver jeg å stoppe nye. Det er derfor jeg skriver samfunnsaktuelle barnebøker. Målet er at barna skal bli bittelitt klokere og bittelitt tryggere.

MANNEN MED DEN GRØNNE BILEN
handler om en mann som liker små poder som akkurat har begynt å gå alene til og fra skolen.

Eller, barna som leser boken tror den handler om en mann som lurer barn for å få arbeidsslaver. Og så er han kjempeekkel! For han tisser og bæsjer i en bøtte, og det er barna som må tømme denne.

Vi voksne vet selvsagt at denne mannen ville brukt barna til noe helt annet. Men det er ikke det som er poenget. Det viktigste er at barna forstår at de ikke må bli med fremmede, uansett hva de lokker med. Og at de faktisk husker det hvis de blir stoppet på skoleveien.

Hvorfor en bok, kan vi ikke bare fortelle barna våre at de ikke må bli med fremmede?

Jo, selvsagt kan vi det. Men jeg tror dessverre ikke at det er nok. Når du forteller barnet ditt en historie, vil barnet ditt huske den. Fordi historier får frem følelser. Vi mennesker husker følelser mye bedre enn tørr fakta.

Mannen med den grønne bilen hjelper barnet å huske at de aldri må bli med fremmede, fordi de husker den spennende historien.

Mannen med den grønne bilen ender selvsagt lykkelig. Nora og Lukas blir reddet fra mannen, fordi Sverre følger regelen om å aldri bli med fremmede. Det er Sverre som er helten i boka!

Boka har fått plass på mange barnerom og klasserom rundt om i landet. Den er også å finne i en del barnehager, på stor-avdeling. Tilbakemeldingene har vært fantastiske!

Foreldrene sier at boka åpner opp for en naturlig samtale om temaet. Jeg vet også om noen foreldre som har brukt boka som en brekkstang til hele pedofilitemaet. Selv om ikke boken handler om dette.

Jeg blir glad når foreldre tar de viktige samtalene med barna sine. Men det er ikke sånn at du må det, selv om du leser boka sammen med barnet ditt. For den leses også for spenningens skyld. Den er nemlig kjempespennende!

SAGT OM MANNEN MED DEN GRØNNE BILEN:

«Ann Hilde Bolstad har skrive ei bok som har slått veldig godt an i vårt hus, og som eg anbefaler alle med barn i tidlig skulealder å kjøpe og lese sammen med dei. God læring om skummelt tema, men på en varm måte».
Johnny Hide, småbarnspappa

«Jeg spurte først om de likte boka, og da svarte alle ja..at det gjorde de. Her er hva de sa:
Den var morsom – kul – spennende – litt ekkel også – litt rar…på en fin måte – det var ekkelt med den bæsjen – vi tenke på at vi ikke må dra med fremmede. «Æ kommer aldri til å bli med nån fremmede» var det ei jente som sa.
Det var en fin anledning til å snakke med elevene om aldri å bli med noen fremmede…uansett hva de lokker med. Glad jeg kjøpte boka. Den kommer jeg til å lese til flere klasser i fremtiden».
Helene Slettvoll, kontaktlærer på 3. trinn ved Komsa skole i Alta

«Mannen med den grønne bilen er en god barnebok med et godt budskab på hjertet! Språket er klart, sikkert og har en god rytme, i sammenspil med billederne. Boka snakker til barna i øyehøyde. Ikke ovenfra og ned, og absolutt ikke over hodet på dem. Den er overraskende og giver noget».
Henning, biblioteksjef ved Nordkapp bibliotek


«Mannen med den grønne bilen er en bok som har vært etterlengtet på markedet og som burde få en plass i alle småbarnshjem».
Monica Heitman, butikksjef hos Ark Pocket Byporten

Bilder fra boka

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Mannen med den grønne bilen”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0