Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Mord i Lima

kr 200

Boktype:
Format:
E-bok
ISBN:
978-82-691908-0-9
Språk:
Norsk bokmål
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Kurt Hammer er i Lima, Peru for å unnslippe sine egne demoner og få bukt med alkoholismen.
Ferien tar plutselig en uventet vending når han blir vitne til det brutale drapet på en gammel venn.
Ansikt til ansikt med den vanskeligste saken i sin karriere – kan Kurt løse saken og unngå å bli et offer for egne demoner?

Leseutdrag

PROLOG

 

En svart Mercedes Maybach Pullman stoppet opp midt i New Bond Street, under en blygrå himmel. Regn stod som en vegg fra himmelen og ned på bakken – værgudene var tydeligvis i ekstra dårlig humør denne dagen, selv for London. En mann iført sort bowlerhatt og frakk steg ut fra førersetet, lukket døren bak seg og gikk med bestemte skritt til den bakerste døren som befant seg nesten fem meter bak den fremste. Da han åpnet den, bukket han og sa,

«Velkommen, sir!»

Biler som Rolls Royce Phantom, Porsche Panamera 4, og Aston Martin DB9 okkuperte alle parkeringsplassene langs den smale gaten. Menneskene som ikke hadde barrikadert seg innendørs for å unnslippe regnet sto i små klynger på hver side av gaten og pekte og hvisket seg imellom. De var tilsynelatende minst like nysgjerrige som journalistene fra redaksjoner over hele verden som hadde møtt opp og nå gjorde seg klar til å overfalle den nyankomne bilen.

«Takk,» svarte mannen, idet han gikk ut av bilen.

Mannen som svarte og gikk ut av bilen var lysebrun i huden, og hadde sort, krøllete hår som lå i en pen bunt på toppen av hodet. Han var iført en lysebrun lærjakke, og under den, en mørkeblå pologenser og en oransje t-skjorte. Et grønt bomullsskjerf lå rundt halsen hans. På nesetippen hans satt briller med tykk, sort innfatning.

Sinte kameralamper som gikk av i alle retninger bombarderte ham idet journalistene konkurrerte om hvem som kunne skrike høyest.

«Ingen kommentar,» sa mannen bestemt idet han løp fra bilen mot to utstillingsvinduer i første etasje. Han beveget seg med selvsikre skritt og en struttende nakke til en kremhvit fasade.

Navnet «Sotheby’s» skrevet med gullbokstaver fylte tomrommet mellom andre og tredje etasje. Sorte staselige dører med gullhåndtak utgjorde inngangen til Sotheby’s auksjonshus. Idet han sto utenfor ble han møtt av en høyreist mann iført sort frakk og flosshatt.

«Vennligst skynd dem, sir,» sa han. «Auksjonen begynner om fem minutter!»

«Takk! Jeg regner med at jeg har et reservert sete,» svarte mannen med det grønne skjerfet.

«Selvfølgelig!» Den høyreiste åpnet en av de sorte dørene.

«Velkommen skal du være!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Fredly betalte rekord-høy pris for malerier

Av Felicia Alvdal og Frank Hansen

Maleriene Several Circles og Autumn in Bavaria av den russiske kunstneren Vasilij Kandinskij (1866 – 1944) ble i helgen solgt for henholdsvis femten og 18,9 millioner pund hos auksjonshuset Sotheby’s i London.

Kandinskij er en veldig populær kunstner, og jeg forventet at disse kom til å bli solgt for mye. Likevel er vi overveldet over resultatet, sa auksjonarius David Bennett til NTB i helgen.

Rekord

Several Circles slo rekorden for et salg av et maleri på elleve millioner pund. Denne rekorden ble så slått igjen ved salget av Autumn in Bavaria. Mange budrunder senere sto kampen mellom en ukjent russisk kjøper og den norske kontroversielle milliardæren John Fredly.

Fredlys pressetalsmann Hans Eriksen uttalte til NTB,

John Fredly har vært interessert i kunst hele livet, og Kandinskij er hans favorittkunstner. At prisen han betalte for disse verkene er rekordhøy er bare en fotnote i den store sammenhengen.

Usikker

På spørsmål om Fredly kunne tenke seg å låne ut maleriene til et museum for å dele verkene med et større publikum, svarte han;

Dette er noe han ikke har tatt stilling til ennå. Det er ikke umulig at det vil skje i fremtiden, men da blir det nok et peruviansk museum i Lima, hvor han bor.

Den russiske kjøperen ville ikke la seg identifisere, men sa via sin pressetalsmann;

Vi er veldig skuffet over resultatet. Kandinskij er en del av russisk nasjonalhistorie, og hører ikke hjemme i Sør-Amerika. Vi er villige til å betale Fredly det dobbelte av kjøpsprisen over ti år om han vil selge, og har informert ham om dette.

Ikke aktuelt

For Fredly, på sin side, er dette uaktuelt.

Fredly kommer til å oppbevare maleriene i sitt hjem i Lima, Peru i den nærmeste fremtid, hvor han vil nyte dem sammen med familie og gjester, avsluttet Eriksen.

 

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Mord i Lima”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0