Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Tilbud!

Når våren ikke kommer – en dokumentar om selvmord

kr 299 kr 279

Boktype:
Format:
E-bok
Kategori:
ISBN:
978-82-93539-00-1
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Feather Books Publishing
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Dette er sterk en dokumentar om selvmord. I følge NHI er selvmord den største trusselen mot barn og unges helse. Over ni tusen jenter og fire tusen gutter prøver å ta sine liv hvert år, 1/3 del av alle barn og unge forteller at de har hatt selvmordstanker og selvskading er i dag blitt vanlig.

Jeg har i lang tid ønsket å skrive denne bok. Jeg kan ikke fortsette å lese de samme historiene i avisene år etter år – og føle at ingen gjør noe med det. Norge var ett av de første landene i verden som iverksatte nasjonale tiltak for å forebygge selvmord. Til tross for innsatsen er forekomsten av selvmord fremdeles svært høy. Antallet har vært stabilt mellom 500 og 600 selvmord de siste 20 årene.

Vi kan ikke la det gå 20 år til uten resultater når vi har kunnskap nok til å gjøre noe med det nå. Derfor har jeg samlet en del historier som viser et tydelig mønster, og fremmet noen enkle, men konkrete løsninger jeg og en god eksperter på området mener er helt nødvendig for å få redusert statistikken rundt selvmord og selvskading.

Jeg har også fremmet noen fornuftige årsaksforklaringer skrevet av mennesker med god ekspertise, samt innlegg skrevet av mennesker som «har vært der», med tilhørende råd og støtte. Jeg håper med dette at denne bok kan bidra til å få økt fokus på selvmord, og at beslutninger og tiltak iverksettes der det skal innenfor hvert tema som er tatt opp slik at den dystre selvmordsstatistikken reduseres.

Temaene er;
Mobbing
Psykiske problemer og økende selvmord blant ungdom
Selvmord i psykiatrien
Utstrakt bruk av farlige medisiner som også øker selvmordsfaren

Helt til slutt ønsker jeg å bidra med noen ord jeg håper kan bedre hverdagen for noen. Alt handler til syvende og sist om gi seg selv TID.

Takk til Fritt Ord. Boken er selvfinansiert, men Fritt Ord har støttet ferdigstillelsen. Uten Fritt Ord hadde jeg ikke kommet i mål. Takk også til alle bidragsyterne og spesielt Hans-Erik Dyvik Husby som har skrevet forordet.

10% av bokens inntekter går til Kirkens SOS.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Når våren ikke kommer – en dokumentar om selvmord”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0