Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Opplev narsissisme & psykopati på film – når teori ikke er nok

kr 250

Boktype:
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
1stwave Books
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Ved hjelp av denne boken kan du i fred og trygghet i egen stue, få innsyn i hvordan narsissister og psykopater lokker til seg offer og mishandler dem. Du kan erfare hvordan ofrene reagerer på deres skadelige spill og manipulering, uten å måtte erfare det selv. Og du kan forstå både emosjonelt og intellektuelt det du selv eller andre har erfart og hvorfor så mange ofre blir mistrodd etter at narsissister og psykopater har bearbeidet og manipulert viktige mennesker i nettverket rundt dem.

Skribent og filmviter Ole-John Saga har sammen med journalist og forfatter Anita Sweeney funnet frem til et unikt konsept som kan ta deg et stort steg videre i emosjonell og kognitiv forståelse av og kunnskap om narsissisme og psykopati og hvordan det virker inn i vanlige menneskers liv. Både Saga og Sweeney har egenerfaring med narsissister og psykopater gjennom oppveksten og voksenlivet og vet hvor vanskelig det kan være å få mennesker uten samme erfaring til å forstå hva du har blitt utsatt for.

Du kan lære om psykopater og narsissister gjennom teori da det finnes store mengder litteratur og artikler om emnet, men har du ikke vært utsatt for og erfart dem i det virkelige liv, vil teorien komme til kort. Likevel kan du studere dem via det hvite lerret.

Det er laget mange gode filmer der narsissister og psykopater blir fremstilt troverdig. I noen av dem er skuespillerne så overbevisende at du skulle tro at de var karakteren de spilte, og det er filmer av en slik art som kan gi oss et godt bilde på hvordan psykopater og narsissister oppfører seg i virkeligheten, og som kan gjøre oss i stand til å avsløre dem før de får gjort alt for stor skade på oss og andre. Boken har plukket ut og henviser til 101 filmer med narsopatiske individer i rollebesetningen.

Leseutdrag

Beskytt deg mot skadelige personer Narsissister og psykopater pleier ikke å true og bruke vold for å underlegge seg nye ofre de vil ha over tid, de bruker «kjærlighet». De bruker «godhet», «omsorg», «empati» og «hjelpsomhet». De bruker «smiger», de smiler, er blide og er kanskje både morsomme og sosiale. De kan overøse deg med gaver, glitter og stas, intens intimitet og nærvær du aldri har opplevd før. De kan være den stille og beskjedne jenta som rødmer i en krok og virker litt skjør og tafatt, men aldri lager bråk. Hun du gjerne slår armene rundt for å hjelpe og beskytte. Eller de kan være kjekkasen som er super-sjarmerende, karismatisk, strutter av selvtillit og er magnetisk. Han du mer enn gjerne gifter deg med eller vil ha i din indre krets. Narsopater flest beiner ikke etter oss og truer oss på livet, de smyger seg innpå oss som en sval sommerbris med smiger, godord og idealisering. Og det er her de fleste ikke forstår at de har med en potensielt skadelig person å gjøre, fordi de spiller knirkefrie, «verdens beste» mennesker utad i verden og overfor den de vil fange i nettet. Dessuten ser de ikke ut som et monster eller troll, de ser ut som deg og meg og går midt iblant oss. De bruker behagelige og oppløftende ord og falsk kjærlighet som kopler seg til våre følelser og skaper en tilknytning til dem, og de vil at vi skal knytte oss til dem emojsonelt så raskt som mulig. Narsopatene vet hvordan de skal spille på våre menneskelige emosjoner de selv mangler, som empati, samvittighet og kjærlighetsevne. De vet hvordan vi gjerne tror det beste om andre, selv når vi ikke har grunnlag for det. Og uansett hvor gode de er til å spille at de elsker oss av hele hjertet, er det og blir det et skuespill. Et skuespill som kan få fatale konsekvenser for den som lar seg lure. For narsopatene elsker ingen, de eier ikke den evnen, men de eier evnen til å manipulere og bedra oss til å tro det. Narsopaters falske kjærlighet er skadelig og farlig for dette er grooming og hjernevask de utsetter både voksne og barn for slik at vi skal tro at de er de engler på jord, mens de mishandler og misbruker oss i «kjærlighetens navn». Når vi er emosjonelt knyttet til dem og fanget, kommer trollet i dem frem. Alle som har personlig og faglig erfaring med narsopater, råder deg derfor til å komme deg unna dem så raskt som mulig, men iblant er ikke dette mulig. Fagfolk kan også ha problemer med å identifisere en narsopat, derfor er det svært viktig at hver og en lærer å beskytte seg mot skadelige og giftige personer generelt. Spesielt viktig er det å innse at alle vi møter som virker gode kan hende slett ikke er gode, de er kun dyktige skuespillere.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Opplev narsissisme & psykopati på film – når teori ikke er nok”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0