Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Sannheten seier – når maskene faller

kr 330

Boktype:
ISBN:
978-82-93263-17-3
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
1stwave Books
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Denne boken går i dybden på hva narsissisme er og er en uavhengig fortsettelse av «Null kontakt & motmakt». Sweeney avkler narsissistene og deres spill, slik at du skal se dem med nye øyne og forståelse. Om det er ubehagelig og sjokkerende kunnskap, vil det gi deg makt til å ta tilbake livet narsissister har stjålet fra deg, og aldri se deg tilbake. I tillegg gjør Sweeney et dypdykk i systemfeil så mange utsatte møter når de står ribbet og skadet tilbake etter narsissisters herjinger. Hun varsler og retter en indignert pekefinger mot mennesker som svikter de utsatte, utsetter dem for nye overgrep og skjermer narsissistene som; politiet, dommere, advokater, barnevern, sakkyndige, psykologer og psykiatere for å nevne noen.

Leseutdrag

Fra kapitlet: Ondskap Sweeney tar for seg mishandlingens verktøykasse, hvordan narsissisten misbruker andre og hvordan du eventuelt kan motvirke det og komme deg ut av den onde sirkelen. Som:

  • Svertekampanjer
  • Hoovering – hvorfor narsissisten forsøker å suge deg tilbake mange ganger etter forholdet er over
  • Gaslighting – hva er hensikten og hvordan avslører du det?
  • Ghosting – når narsissisten plutselig stikker av og ikke gir lyd fra seg
  • Hvem narsissisten helst går etter som bytte
  • Hvorfor så mange tror på deres løgner?
  • Hvordan du kan planlegge å komme deg ut av forholdet
  • Null kontakt og lav kontakt og hva det innebærer
  • Hvorfor hjelpeapparatet svikter de utsatte

Et alvorlig samfunnsproblem Alt ettersom hvilken kilder man bruker, sies det at personlighetsforstyrrelser forekommer hos mellom 10-15 % av befolkningen. 700 millioner til 1 milliard mennesker på planeten, har statistisk en eller flere personlighetsforstyrrelser. Tar man utgangspunkt i at 1 % av verdens befolkning er psykopater, er det cirka 70 millioner psykopater blant oss. Tar vi med narsissister, borderlinere og histrioniske i statistikken, rundt 7 % av verdens befolkning, snakker vi om 500 millioner mennesker som har en alvorlig personlighetsforstyrrelse. Av drøye 5 millioner mennesker i Norge, vil 50 000 være psykopater og 150 000 vil ha en eller flere personlighetsforstyrrelser, om vi tar utgangspunkt i gjengs statistikk. Vi er med andre ord omringet av disse individene og vi må sørge for at flere gjennomskuer deres spill og nøytraliserer det. Brev fra en empat «Selv om jeg elsker å hjelpe andre, er det ikke mitt ansvar å fikse livet ditt eller å imøtekomme din giftige adferd. Det er ikke mitt ansvar å administrere det som trigger deg, å måtte gå på tå hev eller å fortelle deg det du ønsker å høre for å bevare freden.  Jeg er ikke din emosjonelle boksebag, ei heller din emosjonelle svamp. Jeg eksisterer ikke for ditt behag eller som mottaker for din projiserte smerte. Mitt ansvar er til meg selv, å være meg selv og være tro mot meg selv, til å hele mine egne skader og ta ansvar for mine egne triggere og engasjere meg i å ta vare på meg selv, slik at jeg kan gi til andre autentisk, uten å tappe meg selv i prosessen.  Mitt ansvar er å opprettholde sunne grenser, spesielt mot mennesker som er usunne.» Shahida Arabi – tidligere utsatt og terapeut

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Sannheten seier – når maskene faller”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0