Kjøp bøker direkte fra forfatteren
Salg!

Det blir sikkert glede – kamerater i motstandskamp

kr 350,00 kr 199,00

Boktype:
Kategori:
ISBN:
9788293461029
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Nygaard forlag
Utgitt:

Beskrivelse av boka

Den historiske dokumentarboka ”Det blir sikkert glede – kamerater i motstandskamp” handler om gruppene som risikerte egne liv for å produsere og distribuere de populære frie avisene Friheten, Avantgarden og Radio-Nytt, som kommunistene utga i Oslo- og Drammensområdet under krigen. Svært mange vanlige arbeidsfolk i og utenfor partiet, fra en rekke yrker, deltok i denne virksomheten. Mennesker som følte seg forpliktet til å yte motstand, som gjorde det i hemmelighet og forble ukjente også etter krigen.
I sentrum for fortellingen står gullsmeden og lederen for kommunistpartiet i Oslo, Tormod Nygaard og hans kone Elna Nygaard. Da krigen kom fulgte ekteparet lojalt parolen om å vie seg fullt og helt til striden mot de tyske okkupantene. Sammen med kamerater levde de illegalt i dekkleiligheter og i hytter i marka. Tyskerne jaktet intenst på kommunistenes particeller og deres frie hemmelige aviser, som var en sentral del av partiets aktive linje i motstandskampen. Det ble en uforsonlig kamp på liv og død som kom til å koste ekteparet, familien og nære kamerater i miljøet dyrt. Boka forteller om dramatiske hendelser, snarrådighet og mot, fortvilelse og sorg.
Tormod Nygaard selv ble fengslet, torturert og siden henrettet på Trandum, i oktober 1944. Hans svigermor og svigerinne ble internert på Grini, mens kona og sønnen klarte å flykte til Sverige.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Det blir sikkert glede – kamerater i motstandskamp”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0