Kjøp bøker direkte fra forfatteren

Skyggebarn

kr 298

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-691895-0-6
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Eli Therese Gran
Utgitt:

Beskrivelse av boka

«Det var ikke meningen at jeg skulle høre de ordene, men veggene var tynne.
Fra den kvelden ble jeg bevisst at du aldri virkelig elsket eller ønsket meg».

«Min identitet ble etterlatt i Sør-Korea. Den var en del av bagasjen som ble glemt igjen, og det var aldri aktuelt og skulle spore den opp. Da jeg landet i Norge var jeg norsk og ikke noe annet, og skulle bli den du kunne forme og kreve evig takknemlighet fra».

«Ofte ønsket jeg bare å forsvinne. Det jeg virkelig trengte, var å bli funnet.»

I vårt samfunn/vår kultur er selvutvikling og identitetsbekreftelse en selvsagt del av det å vokse opp. Man skal bli noe, være et individ med rotfeste og ambisjoner for livet.
Dette er en bok om å leve i skyggen av den identiteten man er født til, om å føle seg mistilpasset uansett hvor i verden man har havnet, hvilke relasjoner man prøver å danne og hvor hardt man prøver å tilpasse seg. Og å være takknemlig for det.

 

Leseutdrag

Identitet – hva tenker du det er?

Er det ditt ytre, de synlige tegnene som viser hvem du stammer fra? Hårfargen etter mor, øyefargen etter far eller kroppsbygningen etter en av besteforeldrene? Er det de første vibrasjonene du sanset da du lå i ditt mors liv og duvet i takt med din mors bevegelser?

Identiteten din formes fra det aller første sekund av din eksistens. Fra da av og opp igjennom barndom og oppvekst, blir den preget av det miljøet du til en hver tid befinner deg i.

Når den prosessen blir forstyrret eller avbrutt, oppstår en forstyrrelse som ingen gener kan tilbakestilles.

Jo tidligere denne forstyrrelsen oppstår, jo vanskeligere blir det å relatere seg til nye personer og omgivelser, og ikke minst den du er selv.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Skyggebarn”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0