Trippelslipp i dag: Bokserien om Mini-Sirkel utvides med ny bok, lydbok og Grublis!

Mini-Sirkel er Kinas svar på Pingles dagbok, og alle barn i småskolealders superhelt! Bok én kom i oktober, bok to kommer idag. Som en bonus, kommer også bok én som lydbok, og ikke bare det: «Grublis 1», en morsom og lærerik hjernetrim for alle barn fra 6 til 100 år slippes også idag!

Mini-Sirkel-serien

«Mini-Sirkels skoledagbok» er en serie på 20 bøker som har solgt i over 80 millioner eksemplarer i Kina. Forfatteren har vunnet en rekke priser, det er laget TV-serie basert på bøkene, og de er utgitt i mange land.

Nå foreligger de i norsk oversettelse, for barn i alderen 6-12 år. Men også voksne har stor glede av høytlesningen, og det er spennende å bli kjent med barn i landet på andre siden av jorden! 

Mini-Sirkels skoledagbok, bok 1: Skolestart
MINI-SIRKELS SKOLEDAGBOK, BOK 1: «SKOLESTART» – NÅ SOM LYDBOK! 

Mini-Sirkel er en helt normal førsteklassing

«Mini-Sirkels Skoledagbok», bok 1: «Skolestart»

Mini-Sirkel er et ganske vanlig, kinesisk barn på seks år. Han har et litt rart navn, bare. Det er pappaen hans som har gitt ham dette navnet, for da han var en liten baby, krabbet han opp på arkitektbordet til pappaen, og tegnet en helt perfekt sirkel. Dette betyr at han skal bli en kunstmaler. En berømt kunstmaler! 

Pappaen til Mini-Sirkel drømte nemlig om å bli akkurat det. Mini-Sirkel vil heller bli en gammel dame som selger is. For da kan han spise så mye is han bare vil. 

På skolen møter han Tannfinn, Stella, Jania og lesevennen Pærelina. Pærelina er et skolelys og sladrer på alle som sluntrer unna, og den lille rampegutten Mini-Sirkel kommer i trøbbel hele tiden. 

Mini-Sirkel er fra Kina

Og det er bare starten på dette eventyret om skolebarn i en kultur på andre siden av jorden. Ja, er det ikke fortsatt slik at barna lurer på om det går an å grave et dypt hull i bakken, og komme ut i Kina? 

På tross av at dette finner sted på den andre siden av jorden, er gjenkjennelseseffekten stor. Det tar ikke mange sidene før man blir helt oppslukt av denne fine lille krabaten.

Bøkene er lettleste og morsomme, og dessuten rikt illustrert med forfatterens særpregede strek.  

Mini-Sirkel skriver skoledagbok, her er bok 2: Bestevennen min.
MINI-SIRKELS SKOLEDAGBOK, BOK 2: «BESTEVENNEN MIN»

Mini-Sirkel har en bestevenn

«Mini-Sirkels skoledagbok», bok 2: «Bestevennen min»

«Venner skal hjelpe hverandre», forklarte mamma. «Venner er ikke noe man skal eie. Det er veldig egoistisk å tro at man kan eie en venn».

 I bok 2 fortsetter vi der bok 1 slapp:

Mini-Sirkel har en bestevenn som heter Jania. De har vært bestevenner helt siden barnehagen. Nå går Jania på en annen skole, men det er ikke så lett, for han har ikke fått seg noen venner enda. 

Mini-Sirkel foreslår at Jania skal gråte helt til han får lov til å bytte skole. Og en dag kommer Jania inn i klasserommet til Mini-Sirkel. 

Det er da trøbbelet begynner. For Jania er ikke noe flink på skolen. Han er så dårlig, at hvis han ikke står på kartleggingsprøvene, må han tilbake i barnehagen!

Mini-Sirkel og vennene hans starter opp et kriseteam for å hjelpe Jania. 

Denne boken handler om vennskap og om å hjelpe andre. At man skal hjelpe andre selv om man ikke får noe tilbake. Den er rørende, og morsom, med mange gjenkjennelige situasjoner. 

Mini-Sirkel Grublis: Spin-off serien med hjernetrim for de minste!
«MINI-SIRKELS GRUBLIS 1» – Spin-off serien med hjernetrim for de minste! 

Mini-Sirkels Grublis 1

Dette er en skikkelig grublekonkurranse fra første til siste side! Ikke mindre enn 39 grubliser skal vi hjelpe Mini-Sirkel med å løse, så her får alle hoder virkelig noe å bryne seg på!

I Kina vekker boken leseglede og ny interesse for skole, kunnskap og problemløsning. 

Det appelleres til konkurranseinstinkt og kunnskapsglede – og til det å tenke både logisk og «utenfor boksen».  

Grublisene er ledsaget av poengterte og morsomme illustrasjoner med snakkebobler. 

«Grublis 1» er julegaven som gir barna både latter, underholdning og næring til hjerne og hjerte!

Følg med på Mini-Sirkel på Facebook:

https://www.facebook.com/Minisirkelsskoledagbok/
Følg Mini-Sirkel på Facebook!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*