Kaufen Sie Bücher direkt beim Autor

SAS Julefly – en historie om å hjelpe

kr 295

Boktype:
Kategori:
ISBN:
978-82-93539-08-7
Språk:
Norsk bokmål
Forlag:
Feather Books Publishing
Utgitt:

Beskrivelse av boka

SAS Julefly. Juleflyets historie gjennom 27 år, en historie om å hjelpe

«Dette er ingen tradisjonell flybok. Den er noe uendelig mye mer, og beskriver hvordan det har vært mulig for en gruppe ildsjeler og sponsorer å hjelpe en stor mengde vanskeligstilte mennesker i flere ulike land i snart en mannsalder. Boken er ført i pennen av Trude Helén Hole og er blitt på omkring 200 sider, godt illustrert. Hole har en lettbent skrivestil som gjør at en lever seg inn fortellingen, i oppturer og nedturer, sjokk, fortvilelse og glede i møte med mennesker med tilknytning til disse hjelpeaksjonene, både på mottakersiden og blant dem som på ulikt vis er med og organiserer dem – dette er blitt en bok det er vel verd å lese. Anbefales på det varmeste.» Ole Bjørn Sælensminde, Norsk Luftsfartshistorisk magasin.

SAS Julefly er en bok som forklarer de bakenforliggende årsakene til hvorfor nøden fortsatt er stor i Øst-Europa. Den skildrer grusomheter fra 2. verdenskrig og russernes kalde klo som strekker seg langt inn i vår tid – og hvordan kjærlighet kan bøte på dype sår.

Hjelpen har gått til Polen, Latvia og de siste elleve årene til Tallinn i Estland. Mennesker i alle aldre har mottatt hjelp, men hovedfokuset er barn – hjemløse og foreldreløse barn. Slumbarna. Det er ingen kommersielle krefter inne i bildet. Få mennesker kjenner til det faktum at SAS Julefly i dag kan beskrives som et av Norges mest suksessrike bistandsprosjekter målt i frivillighet, utholdenhet, effektivitet og ikke minst i resultatoppnåelse. I boken får du vite hvordan Juleflyet ble velsignet av pave Johannes Paul II og hvordan Karsten Midtun ble kurér for Lech Walesa.

Boken resulterte i 2 x Kongens Fortjensmedalje. Jeg ble gjennom denne skriveprosessen godt kjent med både Karsten Midtun og Tamara Z. Egelund, drivkreftene i dette hjertevarme og langvarige nødhjelpsprosjektet, og tanken om å søke om Kongelig påskjønnelse kom relativt tidlig – så jeg søkte, og i 2014 ble både Karsten og Tamara tildelt Kongens Fortjensmedalje – og det er meget velfortjent!

Når du leser boken, forstår du hvorfor. Dette er en bok om krig, grusomheter, elendighet og nød, men også kjærlighet, utholdenhet, stahet, latter, glede og humor.

Inntektene går i sin helhet til gatebarna i Tallinn og barnehjemmet Peeteli.

Innbundet/hard cover. Boken er på 201 sider, rikt illustrert med bilder. Boken kan også bestilles innbunden hos SAS JULEFLY.

Pris totalt 295.- inkludert porto emballasje på kr 95.-.

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreibe die erste Bewertung für „SAS Julefly – en historie om å hjelpe“

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

0