I samarbeid med norske og europeiske trykkerier tilbyr vi gode priser på trykking av bøker, også på mindre opplag. BoldBooks bruker de samme trykkeriene som de store norske forlagene bruker, og tilbyr kvalitet i alle ledd. Vi kan levere bøker med myke permer og harde permer. Vårt trykkeri i utlandet gjør digitaltrykk på mindre opplag (under 1000 bøker), og offset på større opplag. I dag er det nesten umulig å se forskjell. 

Bestilling

Du fyller ut skjema nedenfor og sender inn en prisforespørsel. Du får tilbud av oss, og da har du 14 dager på deg til å godta dette tilbudet. 

Ved godtatt tilbud setter vi en dato for innlevering av trykkeklare filer.

Trykkeklare filer

Trykkeriet trenger trykkeklare filer. Det får du laget hos en ombrekker. Ta kontakt med en på lista og be om pristilbud.

ISBN / Strekkode

Husk at boka skal ha sitt unike nummer. ISBN får du hos Nasjonalbiblioteket.

Kontroll av filer

Når filene er sendt trykkeriet, gjør de nødvendige justeringer for å klargjøre til trykking. Du får da løpende omslag og innmat til kontroll, en såkalt Pageproof. 

Merk: Det er ikke oppløsning på bilder og farger du skal sjekke, for filene du får er lavoppløselige. Om det er for lav oppløsning i filene dine, får du beskjed om dette. 

Det du skal se etter, er om elementer (bilder, tekst, paginering o.l.) står der de skal, at alle sider er med og at alt er klart for trykking. Har du gjort endringer underveis må det sjekkes at det er kommet med og på riktig sted. 

 Merk: Dette er i utgangspunktet ikke en korrekturrunde, det skal være gjort før trykkeriet får trykkeklare filer. Noen finner alltid skrivefeil når de sjekker Pageproofen og vil ha inn siste rettelser. Dette er mulig, men påvirker leveringstiden og kostnad for ekstraarbeid. 

Så gjør deg helt ferdig med manus før du sender til ombrekker, og ta heller en ekstra runde korrektur og gjennomlesning, i stedet for å sende filer frem og tilbake. 

Levering

Velger du softcover kan boka trykkes i Norge, og leveringstiden er ca. en uke. Velger du hardcover trykkes boka i utlandet, og leveringstiden er en måned. 

Trykkeriet leverer bøker dit du ønsker, hjem til deg eller til distribusjonssentral.  Inkludert i prisen er levering til Forlagssentralen i Oslo. Ved levering til privatadresser tilkommer porto i totalprisen. 

Mange spør om å få telefonnummeret til sjåføren: Det er ikke mulig å spore leveringen. 

Bestilling

Fyll ut skjemaet så gir vi deg et godt tilbud på trykking: