Hvor kan jeg få kjøpt boka di?

Utsnitt fra coveret til Torkill Wiiks bok Lemlestet

Coveret oser av kvalitet. Historien trollbinder fra første side. Holder ikke det for å selge bøker?

Joda, det holder. I alle fall hvis boka bare er ment for venner og kjente. Men hvis du vil selge bøker utenfor din egen bekjentskapskrets, må du nok gå noen skritt til. Du må faktisk sørge for at boka di kan kjøpes fra et sted.

Noen forfattere synes det holder å registrere boka i BoldBooks-bokhandelen. Nettopp fordi de sitter igjen med en større andel av salget, enn om de selger boka gjennom en hvilken som helst annen bokhandel. Vi i BoldBooks er selvsagt glade for at forfatterne foretrekker oss som salgssted. Likevel råder vi alle våre kunder til å registrere boka i Bokbasen også, HVIS de har et ønske om å få den inn i kjedebokhandlerne og bibliotek.

En drøm om å nå bibliotekenes mest utlånte bøker-liste

Forfatter Torkill WiikKrimforfatter Torkill Wiik er en av våre kunder som har fått akkurat dette rådet. Det er fordi han i disse dager er ute med en uavhengig oppfølger av den kritikerroste debutboka Dans med djevelen. Denne boka var på listen over bibliotekenes 1000 mest utlånte bøker i 2015. Nå vil han prøve seg på bibliotekene igjen med Lemlestet.   

Jeg har jo en drøm om å matche 136. plassen jeg fikk forrige gang. Og da er det klart at Lemlestet må være tilgjengelig for utlån også, sier Wiik. Han er klar over at det er en hard kamp om å få bøkene sine innkjøpt. Men han er klar i sin sak.
– Det finnes ingen garantier for at boka blir solgt til bibliotekene, selv om den er registrert i Bokbasen. Det eneste som er sikkert, er at den ikke blir kjøpt om den ikke ligger der.

Fra papirbok til e-bok

Dans med djevelen kom ut i 2014. Den gang i papirformat. Denne gangen satser Wiik på e-bokmarkedet. Lemlestet eksisterer kun som e-bok. Han har også gjort Dans med djevelen om til e-bok, og håper at de løfte hverandre.

Cover til boka Lemlestet av Torkill WiikDans med djevelen og Lemlestet hører til hverandre, selv om de kan leses hver for seg. Og klart, jeg håper jo at den ene kan dra den andre med seg. Det er jo sånn Jo Nesbø opererer, ler forfatteren hjertelig. De skriver i samme sjanger.

Hvorvidt Torkill Wiik når drømmen sin med Lemlestet, gjenstår å se. Vi i BoldBooks har i alle fall troa. Han har gjort mye rett. Cover som oser av kvalitet. Historie som trollbinder fra første side. Dette blir spennende!

Er du nysgjerrig på Dans med djevelen og Lemlestet, kan du sjekke dem ut på forfatterens egen bokhandelside på BoldBooks.

Tekst: Ann Hilde Bolstad