Kulturministeren vil ha råd om forfatterøkonomi

Om kunstermeldingen på regjeringens nettside. Kristin Over-Rein utenfor Kulturdepartementet.

Et historisk øyeblikk: BoldBooks er blant 20 utvalgte innen litteraturfeltet som er invitert til å gi innspill om kunstneres økonomiske vilkår. 

Til den nye kunstnermeldingen ønsker Kulturdepartementet innspill fra kunstnerne selv. Rundt 20 utvalgte personer fra hvert av kunstfeltene litteratur, film, musikk, etc. er invitert til å gi innspill som belyser dagens behov, utfordringer og muligheter for forbedringer. Kristin Over-Rein fra BoldBooks er en av de inviterte på litteraturfeltet.

Det må være første gang at en talsperson for uavhengige forfattere blir inkludert av Kulturdepartementet på denne måten.

Har du innspill om forfatterøkonomi?

Innspillverkstedet på litteraturfeltet foregår 5. februar 2019 i Stavanger. Kulturminister Trine Skei Grande skal selv delta, og deltakerne skal diskutere blant annet:

  • Hvordan kan forfattere øke sine inntekter?
  • Bør statens stipend- og støtteordninger bør endres (f.eks. fordeles på en annen måte, enklere å søke)?
  • Hvordan kan forfattere få mer kompetanse i å være selvstendig næringsdrivende (administrasjon, markedsføring, inntjeningsmuligheter)?

Har du erfaringer eller innspill som vi kan bringe videre?

Heng deg gjerne på i diskusjonen i kommentarfeltet på Facebook, eller send en mail til kristin@boldbooks.no.

Oppdatert 9.2.2019: Gå til spørreundersøkelse om innkjøpsordningen

Ein Kommentar

  1. Hvorfor kan vi ikke følge et land som Irland, som har valgt å fjerne skatteplikten for forfattere. Det ville vært et viktig steg i retning av å gi indieforfattere og andre mot og selvtillit til å ofre noen tusen timer på å skrive en bok. Tenk hvor mange glimrende forfatterfrø som aldri tar sjansen, eller de som tok sjansen bare for å bli liggende upromotert å støve ned i biblioteker og bokhandlere over hele landet.

Kommentare sind geschlossen.