Roger Pihl

Editor, Herausgeber und Skriptberater

Sie müssen angemeldet sein, um Kontakt aufzunehmen Roger

Verfügbarkeit

Roger er verfügbar für Aufgaben.

Genre

Roger habe die meiste Erfahrung mit romaner, krim og spenning, sci-fi og fantasy, fagbøker, humor und sakprosa.

Über mich

Melden Sie sich an, um mehr darüber zu erfahren Roger

Zeit Preis

500,-

Preisbeispiel

Manusgjennomgang med kommentarer tar i snitt 6 minutter per side eller 10 sider i timen, når teksten er satt i standard manusformat (A4, Times New Roman 12 pkt og 1,5 linjeavstand). 200 sider blir da 8000,- + mva.

Berufserfahrung

Egen bok: Kunsten at bestige Himmelbjerget. Haase Forlag, København

«Kunsten at bestige Himmelbjerget» er et portrett av den store, sagnomsuste bakken mellom Ry og Silkeborg. En vandring i sporet av de mange historiske og mytologiske begivenheter som har utspilt seg nettopp her. Fremfor alt er boken en kjærlighetserklæring til Himmelbjerget, et fjell som en gang var Europas høyeste fjell, riktognok på grunn av en trykkfeil. Men likevel.

Siehe vollständige Beschreibung

Ivar Raa: Visdom fra vikingtid

Vikingtiden var en tid med en voldsom kraft. Hvor kom denne livskraften fra, den som gjorde at vikingene ville reise ut og erobre? Og hva er forsvunnet i dag? Kan vi lære noe? Kan vi finne tilbake til den urgamle visdommen vi har tapt på veien? Jeg har vært redaktør på denne boka, som er herlig rett på sak og uten tåkeprat. Lær deg å bli mer viking, du også!

Siehe vollständige Beschreibung

Odd J Berg: «Bendik Brorson» (Montagne forlag)

Jeg har vært manusredaktør på fortellingen om Bendik Brorson, fiskeren som blir overrasket av et forrykende uvær på helgelandskysten og som blir sendt ut i et farvann med tusener av skjær, holmer og øyer av østavindskulingen. Ytterst i havgapet forliser han, med det ugjestmilde Atlanterhavet som nærmeste nabo. Hjemme sitter familien fortvilet og venter på svar. Dette er en beretning der Isak Sellanrå møter Robinsoe Crusoe.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Alle gode ting er et tre

Teisen Park borettslag fylte 70 år i 2019 og ville gi en bok til alle beboerne for å markere jubileet. Borettslaget har et stort og variert grøntområde, i motsetning til nye boligområder, og ville ha en bok som viser verdien av trær, busker og blomster. Boken har forord av Oslos byantikvar Janne Wilberg.

Siehe vollständige Beschreibung

Festskrift for Tor Åge Bringsværd, 80 år (Gyldendal 2019)

Gyldendal utga et festskrift i anledning Tor Åge Bringsværds 80-årsdag, der jeg var én av bidragsyterne. Festskriftet er trykket opp i kun fem eksemplarer.

Siehe vollständige Beschreibung

Jan Peter Aursnes: Mine osteperler

Ost er duft, smak og nytelse, men også mye mer. Ost er landbruk, håndverk, ysting og modning, politikk, rå maktkamp, handel og vandel, krig og fred, myter, historier og anekdoter. Her er en bok som handler om de små og ekte, ikke om storindustrien. Her er en bok som gjør deg osteklokere, og som jeg har vært manuskonsulent for.

Siehe vollständige Beschreibung

Trond Johan Hübertz: Stemmen fra Mellomlandet

Jeg har vært redaktør for en bok som handler om den fornuftskrisen vi er fanget i når vi bekjemper fremtidens miljøtrusler og energiforbruk. Trond sa at: «Jeg ble glad og liker måten du har gjort det på. Det gjør det overkommelig å arbeide med de andre kommentarene. Jeg er godt inspirert til videre arbeid med manuset godt ledet av dine kommentarer.» Boken ble lansert 26. november 2019 på Sentralen i Oslo.

Siehe vollständige Beschreibung

Geir Stian Ulstein: En dag i livet

Jeg har vært konsulent for Geir Stian Ulstein poetiske roman. Sankthansaften 1945 blir en ung mann borte i en innsjø. Hans død preger familien sterkt. 27 år senere blir familien på nytt rammet av det utenkelige: En ny ulykke røsker tettstedet opp fra hverdagen og skaper dype sår i den allerede pregede slekten. Et knippe tilfeldigheter, skjebnens lunefullhet samt ulike menneskers sammenvevde opplevelser, manifesterer seg i løpet av en vakker, men fatal sommerdag. Øyeblikk som det er umulig å endre på, presser seg på og vil for alltid prege de utvalgte. En dag i livet er en usedvanlig vakker og velskrevet bok med et språk som til tider beveger seg over i poesi.

Siehe vollständige Beschreibung

Rikard Spets: Allahs tårer

Jeg var redaktør på Rikards første thriller, en forfatter som ikke står tilbake for Alistar MacLean. Den norske marinejegeren Angus Storm blir håndplukket som teamleder i Herkules, en internasjonal elitestyrke med mandat til å eliminere de forbryterne rettsstaten ikke kan nå. De afghanske fjellene skjuler en arkeologisk hemmelighet som vil ryste tre verdensreligioner, føre til et skifte i maktbalansen i Midtøsten og fremkalle den største politiske krisen i moderne tid. Osama bin-Laden er ikke død. Iscenesettelsen er et ledd i et terrorangrep av apokalyptiske dimensjoner. Et knusende slag som vil legge den vestlige sivilisasjon øde og etablere en ny verdensorden. Det blir et kappløp gjennom fire kontinenter for å forhindre et komplett ragnarok.

Siehe vollständige Beschreibung

Siri Sparboe: Dale garn

Jeg har vært redaktør for boka til Siri. Dale Garn har vært med på å skrive norsk strikkehistorie siden 1879 og navnet er synonymt med stolt, norsk strikketradisjon. Å få gå på skattejakt i arkivene til Dale Garn, er som å få fritt leide inn i en godtebutikk. Oppskriftene i boken utløser frydfull hjertebank ved første blikk og er valgt for å spre glede og inspirasjon. I tillegg kan du lese morsomme fakta fra norsk strikkehistorie som fortjener å huskes til evig tid.

Siehe vollständige Beschreibung

Gunn Marit Nisja: Naken i hijab

Jeg var redaktør på Gunn Marits debutroman. Den ble innkjøpt av Innkjøpsordningen og handler om en overveldende romanse mellom norske Live og den egyptiske lokale guiden Kareem. De gifter seg, og Live flytter inn i hans familiehjem. Men det går ikke lenge før Kareem forandrer seg, og Live finner seg selv fanget i en hijab.

Siehe vollständige Beschreibung

Yngve Kveine: Lyden av asfalt

Jeg har vært redaktør for Yngve Kveine på debutboken hans, som ble innkjøpt av Innkjøpsordningen. Lyden av asfalt er en tankevekkende generasjonsroman fra Oslo øst, som beskriver det glade 80- og 90-tallet. Midt i Groruddalen møter vi en utforskende guttegjeng med store forhåpninger for framtida. Med Jokke og Valentinerne som musikalsk bakteppe, dras vi inn i et litterært landskap fylt med samtidsreferanser og skildringer av et miljø og en hel generasjons idealer.

Siehe vollständige Beschreibung

Anny Koksæther: Død i hver dråpe

Jeg har vært redaktør på Anny Koksæthers debutroman, hvor handlingen utspiller seg på et apotek der politietterforsker Joakim Wiberg må lede sin første drapssak. Han arbeider seg gjennom apotekets indre liv, der hevn, løgner, intriger, gamle lojalitetsbånd og tilgang til dødelige medikamenter skjuler den ene sannheten etter den andre.

Siehe vollständige Beschreibung

Sonja Holtermann: Presteskapet

Jeg har vært konsulent på denne debutkrimmen som er Sonjas første bok om krimjournalisten Ina Torgrimsson.

Siehe vollständige Beschreibung

Egon Holstad: Den norske kaffesjela, fra svartkopp til cortado

Egon Holstad er journalist og sterk meningsytrer i iTromsø. Lukten av kaffe. Finnes det noe bedre? Enten du drikker kaffe eller ikke, så har de fleste et forhold til drikken. Her finner du masse bilder, informasjon, inspirasjon, oppskrifter, historier og fortellinger om mennesker med spesielle kaffetradisjoner. Vi møter Herman Friele, får bli med på cupping hos verdensmester i barista Tim Wendelboe, og stifter bekjentskap med en kaffespådame. Les også om kaffeautomater, jordmorkaffe, morgenkaffe, bålkaffe, gruff og kaffebarer.

Siehe vollständige Beschreibung

Marius Holmsen: Maria og pappa

Jeg har været konsulent for denne rørende boka. Da Maria var knapt halvannet år, døde mamma Soad av kreft. Livet til Maria og pappa Marius måtte gå videre, selv om verden var snudd på hodet. For å bearbeide sorgen begynte pappa Marius å skrive om deres nye hverdag.

Siehe vollständige Beschreibung

Ole Martin Halck og Eskil Aasmul: Quizkanon

Jeg har vært redaktør og konsulent for denne quizboka av to ganger norgesmester i sportsquiz for lag Eskil Aasmul og fast medlem av Norges quizlandslag med flere bronsemedaljer fra EM Ole Martin Halck.

Siehe vollständige Beschreibung

Erik Grønner: Skipsbyggerne

Jeg har vært konsulent på denne romanen som handler om 1982 og da generaldirektøren holder 17. mai-tale på torget i Langevik, i en tid da alle skipsverftene i Oslofjorden kjemper en desperat kamp for sin eksistens. Her er fortellingen om det siste verfet i Oslofjorden.

Siehe vollständige Beschreibung

Erik Grønner: En mann, en bro og Felicia Wang

Jeg har vært konsulent på denne romanen som handler om Urban som har arvet et lekkert hus med strandtomt i Larkollen. En dag lander et brev i postkassen. Statens Vegvesen planlegger en hengebro over Oslofjorden og Urban danner en motstandsgruppe, som er villig til å gjøre nærmest hva som helst for å unngå at broen skal komme og ødelegge Larkollen-idyllen deres.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Si det med skilt (Tigerforlaget 2017)

Et godt skilt er som en god novelle, det gjemmer en dypere fortelling, for det er alltid en grunn til at et skilt har blitt satt opp. Denne sosiologiske stuiden har jeg laget sammen med journalist Dag KJørholt i NTB.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Bornholms bjerge, for naturelskere med og uden højdeskræk (Haase forlag 2018)

Bornholm sett fra en forfatter med høydeskrekks øyne; tinder, sprekkedaler, buldresteiner, klipper og grotter.

Siehe vollständige Beschreibung

Fagredaktør i Store norske leksikon (.snl.no) 2008 - dd

Jeg er fagredaktør for Belgias geografi, Danmarks geografi, danske ord og uttrykk, Færøyenes geografi, Finlands geografi, fotografi, fotografiske biografier, fototeknikk, Grønlands geografi, Islands geografi, markedsføring, Storbrtiannia og Nord-Irlands geografi. Per 12. mars 2020 har jeg skrevet 2222 artikler.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Tilfeldighetene er våre venner, sa Tor Åge Bringsværd (Galrof Forlag 2018)

En roman. En biografi. En selvbiografi. En bok om å skrive. En bok om å lese. En bok om oppvekst på 60-tallets østkant. En kritikk av skolesystemet. En bok om kartozoologi. En bok om dansk fjellklatring. En bok om tilfeldigheter. En bok om å gripe de muligheter som byr seg.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: 100 PIHLS (Galrof forlag 2017)

Annenhver onsdag skriver jeg en kronikk i Akers Avis Groruddalen. Det har jeg gjort siden 24. april 2013, og her er de første 100 onsdagspihlsene samlet. Boka ble utgitt i 100 eksemplarer og kostet 100 kroner.

Siehe vollständige Beschreibung

Skyggeforfatter for Per Sandberg og Bahareh Letnes: Fremmede makter har flyttet inn (Juritzen forlag 2018)

Per Sandbergs oppgjør med partifeller, opposisjon, uetterrettelige journalister og bloggere og fortellingen om Baharehs flukt til Norge og om hvordan de to fant kjærligheten.

Siehe vollständige Beschreibung

Redaktør og skyggeforfatter for Trude Drevland: Litt privat (aschehoug 2016)

Trude Drevland er nordlandsjenta som ble bergenspatriot, sykepleieren som ble politiker og politikeren som ble landskjent bergensordfører. Her deler hun historier og erfaringer og forteller om den vanskelige tiden etter at hun ble tvunget til å gå av som ordfører, siktet for grov korrupsjon - og blankt frifunnet.

Siehe vollständige Beschreibung

Skyggeforfatter for Per Sandberg - Mot min vilje (Juritzen forlag 2013)

Per Sandberg forteller sin personlige historie om den lange veien fra en oppvekst i enkle kår til en plass på Stortinget.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Danmarks Bjerge - fra det laveste til det højeste (Haase Forlag 2015)

En gjennomgang av den danske fjellverdenen, fra det laveste Harehøj (3 moh) til det høyeste Møllehøj (170,86 moh). Illustrert med 500 egne bilder. Et must for alle med høydeskrekk.

Siehe vollständige Beschreibung

Det dyriske København (Galrof Forlag 2007)

En guide om København sett gjennom dyreøyne, skrevet sammen med Tor Åge Bringsværd og Eilert Sundt.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Bokryggpoesi (Juritzen forlag 2012)

Sammen med Tiger Garté laget jeg denne boka om bokryggpoesi som skapte en farsott for fenomenet. Du tar en bok og legger oppå en annen og oppå en annen og oppå en annen. Har du valgt de riktige bøkene med de riktige titlene, så blir det poesi av det.

Siehe vollständige Beschreibung

Vandringsturer i Oslomarka (Vildmarksbiblioteket 2014)

32 turer i Oslomarka skrevet for våre svenske naboer, hver tur illustrert med bilder og kart.

Siehe vollständige Beschreibung

Vandringsturer i Oslomarka (Vildmarksbiblioteket 2014)

32 turer i Oslomarka skrevet for våre svenske naboer, hver tur illustrert med bilder og kart.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Vandringsturer på Bornholm (Vildmarksbiblioteket 2013)

Dette er den tredje av tre bøker utgitt i Sverige og som handler om i alt tretti vandringsturer du kan gå. Alle turene er illustrert med bilder og kart, og det tredje og siste bindet handler om øya Bornholm.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Vandringsturer på Fyn, Mön och Själland (Vildmarksbiblioteket 2012)

Dette er den andre av tre bøker utgitt i Sverige og som handler om i alt tretti vandringsturer du kan gå. Alle turene er illustrert med bilder og kart, og det første bindet handler om øyene Fyn, Møn og Sjælland.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Vandringsturer på Jylland (Vildmarksbiblioteket 2011)

Dette er den første av tre bøker utgitt i Sverige og som handler om i alt tretti vandringsturer du kan gå. Alle turene er illustrert med bilder og kart, og det første bindet handler om Jylland.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Jentekraft (Galrof Forlag 2008)

Sammen med Tor Åge Bringsværd og Eilert Sundt har jeg skrevet denne boken om 41 kvinnelige helter i alfabetisk rekkefølge. Hvorfor skal guttene ha enerett på å redde verden? Klart jentene skal få fakke skurker, drepe draker og redde verden de også!

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Jakten på den skjulte elefant - kartozoologiske beretninger i utvalg (Cappelen 2006)

Kartozoologi er en ung vitenskap som på rekordtid har fått en rekke tilhengere. Vitenskapen dreier seg om å finne konturene av dyrefigurer som tegnes av gatemønstret på et kart, for deretter å lete etter spor av dyrets eksistens ute i terrenget. Boka er standardverket innen kartozoologi og er skrevet sammen med Tor Åge Bringsværd og Eilert Sundt. Boka fikk terningkast 6 av Aftenposten.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Guide til det danske høyfjellet (Andresen & Butenschön/Topografisk forlag 2005)

Boken tar for seg topper i Danmark som er over 100 meter høye, men handler like mye om veien du går, som om toppene selv. Boka resulterte at jeg ble æresmedlem i Ejer Bavnehøjs Venner. Den er også utkommer på dansk.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Tödler (Galrof Forlag 2010)

Tödler er en måte å se bakover på, en slags etterpåklokskap. Her er et utvalg av mine tekster samlet, alt fra tiden som redalktør i Kreativt Forum på åttitallet og fram til 2010, der katten Stompa har gjort sitt beste for å øke antallet skrivefeil med sine vandringer på tastaturet.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Skyldig til det motsatte er bevist (Juritzen forlag 2012)

Stein Inge Johannesen var den perfekte drapsmann, i følge politiet. De fenglet ham med brev- og besøksforbud i seks måneder, isolasjonen og de intense avhørene knakk STein INge. Han ba om å få tilstå et drap han ikkehadde begått. Dette er den dramatiske fortellingen om hvordan et uskyldig menneske ble fratt alle rettigheter og drevet til selvmordsforsøk av en skråsikker politietat.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Bløtkakemannen og Robin Robin (Piratforlaget 2010)

Tor Åge Bringsværds Bløtkakemannen var lenge Norges mest alternative superhelt, en fremadstormende vannbakkelskastende man som satte selveste Lynvingen i skyggen. Det var tjue år og enda flere kalorier siden. Hvor er Bløtkakemannen i dag, når vi trnger ham som mest? Dette er en popartroman der den lineære fortellingen neppe er det viktigste, med både forord og etterord av Tor Åge Bringsværd.

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: limo (Piratforlaget 2008)

limo er en frittstående fortsettelse på rolex og handler om at det ikke spiller noen rolle hvem som styrer og steller når ingen gidder å stemme. Når den ene grå eminensen glir umerkelig over i den neste, betyr det da egentlig noe hvem av dem som er hvem?

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: rolex (Piratforlaget 2007)

Debutroman fra 2007, utkom på Piratforlaget. Romanen handler om en gründer som nærmest ved en spøk kom til å starte et firma. Forretningsideen var imidlertid så genial at det ikke fantes noen vei utenom. Flere av de ansatte i Piratforlaget søkte om jobb i selskapet, selv om det bare fantes i boken …

Siehe vollständige Beschreibung

Egen bok: Mannen som ikke ville hjem (Juritzen Forlag 2014)

Boken handler om en mann som ender opp på et sykehus etter en sykkelulykke, og der får han det så godt at han ikke vil utskrives. Følgelig må han finne på stadig mer dramatiske ting for å forbli innlagt. Samtidig skjuler sykehuset et mysterium som han må få løst. Boken er den første norske romanen som har blitt presentert på filmfestivalen i Berlin, «Books at Berlinale.» Den er oversatt til dansk, finsk, tjekkisk og tysk.

Siehe vollständige Beschreibung

Namra Saleem: I morgen vi ler

Namra er journalist og musiker og jeg har vært redaktør for boken der hun skriver om en norsk-pakistansk jente som lever i krysspress mellom religiøst konservate foreldre og norsk, sekulær ungdomskultur. Det er en aktuell samtidsroman om kulturforskjeller og toleranse og ble kjøpt inn av innkjøpsordningen.

Siehe vollständige Beschreibung

Einar Gelius: Det er håp i de foldede hender

Jeg var redaktør i denne boken der Einar Gelius blant annet forteller om hvorfor han sluttet som sogneprest i Vålerenga menighet, og om sin tro, kamp og håp for folkekirken. En menighet ble frarøvet sin elskede sogneprest. En biskop sladret om en ansatts ti år gamle skilsmisse. Radikale prester ble brått konservative. Tabloide journalister ble nymoralister. Hat vokste bak foldede hender.

Siehe vollständige Beschreibung

Stig Mass Andersen: Bipolar Superstar

Bipolar Superstar er Stig Mass Andersens livsprosjekt. Han spiller konserter og holder foredrag om sitt liv med bipolaritet. Jeg har vært redaktør på boka som handler om Oliver, som tror hann er superstjerne, og hans liv med bipolar lidelse. Boka er innkjøpt av innkjøpsordningen.

Siehe vollständige Beschreibung

Mina Bai: Skam

Mina Bai er en alt annet enn ukjent blogger. Jeg var konsulent på hennes bok som handler om hennes møte som flyktning fra Iran med Norge.

Siehe vollständige Beschreibung

Jeg har erfaring fra forlagsbransjen og som forfatter.

Jeg har jobbet med skjønnlitteratur, faglitteratur og biografier og har selv utgitt bøker i alle disse sjangerne.

Siehe vollständige Beschreibung