Vil ikke bokhandlere ha boka di? Null stress

Bokcover 17 og ufiltrert + profilbilde forfatter Frida Pannberg

Det er ikke sånn som det var før. Da de fysiske bokhandlerne bestemte hvilke bøker som skulle leses. Folk leser de bøkene de vil lese. De bryr seg ikke om hvor de selges, bare at de selges.

Tekst: Ann Hilde Bolstad

BoldBooks’ mestselgende bok, 17 og ufiltrert av Frida Pannberg er et godt bevis på akkurat dette. Bare tre måneder etter lansering har hun solgt 500 bøker. Ikke en eneste av de 500 er solgt gjennom de store og kjente bokhandlerne.

– Jeg har kun to salgskanaler. Den ene er BoldBooks. Den andre er direktesalg fra meg til leseren, sier Pannberg, som ikke engang har prøvd å selge boka gjennom bokhandlerne.

Nøkkelen ligger på sosiale medier

Frida PannbergFrida Pannberg er 19 år gammel, og hun er smart. Hun bruker sosiale medier for alt det er verdt. Når noen kjøper boka og legger ut et bilde av det på Instagram, reposter hun deres innlegg. På den måten sprer både bildet og ordet om boka seg som ild i tørt gress. Og det helt uten å pushe noen til å kjøpe.

– Det handler om å tørre å være synlig på den plattformen målgruppen er, smiler forfatteren.

Pannberg er heller ikke redd for oppsøkende salg. På Rælingen videregående skole har de kjøpt flere bøker. Målgruppen for 17 år og ufiltrert er både ungdom og voksne.

Synlig på sosiale medier = synlig i «vanlige» medier?

Den som klarer å skape engasjement rundt boka si på sosiale medier, har også lettere for å bli lagt merke til av de tradisjonelle mediene. Dette har også Pannberg erfart. Hun har allerede blitt intervjuet i flere blader og aviser. Og flere står for tur.

– Det er de som kontakter meg, så de må jo ha sett boka mi et eller annet sted, smiler den fornøyde forfatteren. Hun vet at dette gjør 17 og ufiltrert enda mere synlig.

Hvor er bare en teknisk greie

Cover 17 og ufiltrertHvor mange bøker forfatteren hadde solgt om den sto med ryggen ut, klemt mellom to andre bøker i en hylle i bokhandleren, er umulig å vite. Men vi i BoldBooks opplever akkurat det samme Frida Pannberg. Det er hvor synlig boka di er som avgjør hvor mye den selger, ikke hvor den selges. Hvor er bare en teknisk greie.

Vil du vite mer om BoldBooks’ mestselgende bok?
Gå til Frida Pannbergs forfatterside på BoldBooks.