Disse forfatterne vil tenke nytt om markedsføring

Disse vil tenke nytt om markedsføring. Gruppebilde fra første samling prosjekt digital markedsføring av bøker

11 forfattere fra ulike sjangere var i dag samlet i prosjektet «Digital markedsføring av bøker». Prosjektet er støttet av Kulturrådet. Forfatterne er innstilt på å tenke nytt om markedsføring, både for å skille seg ut og for å ta i bruk ny teknologi.

Oppstartsselskapet BoldBooks var en av dem som fikk støtte fra den helt nye tilskuddsordningen for kreativ næring, og dagens møte var en av flere samlinger hvor de som skal bruke løsningen involvert.

Les også: Uavhengige forfattere får støtte fra Kulturrådet

11 forfattere, 10 bøker

Etter en søknadsrunde har BoldBooks valgt ut 11 forfattere til å delta i prosjektet. Deres bøker representerer et bredt utvalg av sjangere:

Ann Hilde BolstadMannen med den grønne bilen

Ann Hilde Bolstad – Mannen med den grønne bilen (barnebok)

Ann Hilde Bolstad er opptatt av å gi barn og foreldre merverdi, i tillegg til gode og samfunnsaktuelle historier. Mannen med den grønne bilen er en spennende bok med et tydelig budskap; aldri bli med fremmede. Boken er (dessverre) både viktig og aktuell.

Camilla DahlKunsten å flykte

Camilla Dahl – Kunsten å flykte (tverrfaglig: kunst, dokumentar, essay – lanseres 3. februar)

Camilla Dahl er forfatter, statsviter og billedkunstner. Kunsten å flykte er en bok om flukt, kunst og menneskerettigheter. Boka inneholder flyktningers egne historier om flukten, interessante faglige essays, samt 30 sider fargefoto av asylmottak, portretter og Camilla Dahl sin kunst.

Jon Fredrik FiksePyramidebyggerne

Jon Fredrik Fikse – Pyramidebyggerne (spenningsroman)

Jon Fredrik Fikse er gründer, rådgiver og produktutvikler og har bakgrunn fra blant annet IT- og betalingsbransjen. Bli med tilbake til pyramidespillenes gullalder. Med småkjeltringer, finansakrobater, nettverksbygging og store penger. I Pyramideland må du komme deg inn tidlig, ikke være blant sinkene som kommer inn når naboen allerede har gjort en formue.

Karl Roger MelbyEn million måter å lage vaniljeis

Karl Melby – En million måter å lage vaniljeis (hobby, fritid)

Karl Melby er forfatter, coach og foredragsholder. I sin første bok leker han med iskrem, tall og et stort univers. Kjøp En million måter å lage vaniljeis og du vil aldri gå tilbake til fabrikkprodusert is igjen.

Kristian Bye

Kristian Bye – Mordersneglene (thriller, lanseres 2018)

Kristian Bye er rådgiver, foredragsholder, investor og gründer, og har jobbet mange år i reklamebransjen. Tidligere har han utgitt boka Frykt og forventing med gründerhistorien om den norske solcelle-lampen Sunbell. Nå skriver han på en underholdende thriller om en invasjon av kjempesnegler som forårsaker skader og ulykker på Østlandet. En professor og brunsnegleekspert blir rekruttert fra sin trygge rolle ved universitetet i Ås og oppdager hvilket spill som foregår i kulissene, hvor blant annet landbruksministeren er involvert.

Lena RoerRingrosenTideverv

Lena Roer – Ringrosen og Tideverv (roman)

Lena Roer hadde lang fartstid som tekstforfatter i reklamebransjen, men ingen forfatterambisjoner før den spesielle og gripende historien om hennes egen bestemor krevde å bli fortalt. Under researcharbeidet til bøkene fant Lena en hemmelighet i Riksarkivet som bestemoren hadde båret på et helt liv. Oppdagelsen gjorde henne bevisst på hvor mye en hendelse kan prege oss mennesker i generasjoner og hvor viktig det er at vi forstår fortiden og våre familiehemmeligheter. Hun er i dag fulltids forfatter, formidler og foredragsholder.

Maja EnesBok under arbeid

Maja Enes – Internett Internett Internett (sakprosa, lanseres 2018)

Maja Enes er en samfunnsvitenskapelig teknologientusiast. Hun skriver en lettlest lavterskelbok som gir en innføring i hvordan Internett fungerer, både det tekniske men også den administrative delen. Den har fått støtte av NFF og blir gitt ut i 2018.

Sarah Roxana HerlofsenHva er egentlig kreft

Sarah Roxana Herlofsen – Hva er egentlig kreft? (sakprosa, barn)

Sarah Herlofsen er forsker, forfatter og firebarnsmor. Med bildeboken Hva er egentlig kreft? ønsker hun å hjelpe barnefamilier å snakke åpent om tema kreft. Boken er en kombinasjon av lettforståelige fakta og svar på mange personlige spørsmål som forfatteren har samlet fra kreftrammede barnefamilier. Boken ble utviklet sammen med kreftforeningen og støtte av kulturrådet og NFF.

Silje Regine BraathenLysveven

Silje Regine Bråthen – Lysveven (fantasy, ungdom)

Silje Regine Bråthen er utdannet skuespiller fra New York og London, og debuterte med Lysveven sommeren 2017. En fantasyroman for ungdom der alle får magiske evner når de fyller atten. Forfatteren tar for seg flukt, krig, vennskap og kjærlighet.

Vegard Svingen og Øyvind PedersenHistorier fra mellomtiden

Vegard Svingen og Øyvind Pedersen – Historier fra mellomtiden (humor, lanseres 2018)

«Svingen & Pedersen» er en forfatterduo som lager historier for en morsommere verden. Vegard har bakgrunn fra TV-bransjen, og Øyvind fra blant annet musikk og skuespill. I februar lanserer de humorserien «Historier fra Mellomtiden» både på norsk og engelsk – korte, humoristiske, smått absurde og spennende fortellinger.

Vil tenke nytt om markedsføring

I dag var altså den første av fire samlinger med forfatterne. Prosjektleder er Kristin Over-Rein fra BoldBooks. Dette blir en prosess hvor vi i fellesskap skal komme fram til en god metodikk for markedsføring via boldbooks.no. Forfatterne bidrar med å dele sin erfaringer med markedsføring samt ønsker og innspill for framtida.

Vi skal også hente inn eksterne fagpersoner underveis som tilfører gruppa nye vinklinger og ideer. I dag var for eksempel Anniken Fjelberg innom for å gi noen tips med på veien til personlig merkevarebygging for forfattere. Hun er gründer av 657Oslo hvor samlingene skal foregå, samt kommunikasjonsbyrået Superblaise. Vi fikk tips til hvordan man som forfatter bør posisjonere seg ut fra hvilket etterlatt inntrykk man ønsker å gi.

En prosess der svaret ikke er gitt

En kombinasjon av innhold, teknologi og nettverk blir stikkord når BoldBooks senere i prosjektet skal videreutvikle nettløsningen. Alle er innstilt på å delta inn i teknologiutvikling og vil tenke nytt om markedsføring av bøker. Hva som blir sluttresultatet vil avhenge av hva vi kommer fram til i løpet av prosessen. En kombinasjon av synlighet i søk og sosiale medier vil nok stå sentralt.

Les også: Snart kan du investere i BoldBooks