Egil Ryen R. Moe

Fødested: Trondheim | Bosted: Trondheim
Jeg begynte å skrive som tenåring, men utallige refusjoner gjorde at jeg ga opp drømmen om å bli forfatter. Isteden dyrket jeg min hobby med brett og rollespill, og oppdaget til slutt at det gikk an å leve seg inn...

Jeg begynte å skrive som tenåring, men utallige refusjoner gjorde at jeg ga opp drømmen om å bli forfatter. Isteden dyrket jeg min hobby med brett og rollespill, og oppdaget til slutt at det gikk an å leve seg inn i historien gjennom å skape levende rollespill, i dag populært kalt lajv. Jeg stiftet spillforeningen Hexagon og levende rollespill foreningen Soria Moria. I 30 år skrev jeg plot og handlingsforløp og hundrevis av roller for et utall lajver i Trøndelag under Soria Morias fane.

Så, i godt voksen alder møtte jeg meg selv i døra og fant ut at jeg nedstammer fra flere riddere og ætten Skanke, som stammer fra Ørjan Karlsson som ble slått til ridder i Nidaros i 1450. Derfra er veien kort ned til Hallstein Torleifsson, som var sysselmann i Jëmtland og Hërjedalen i 1326.
Denne oppdagelsen gjorde at jeg begynte å skrive igjen, en roman serie om ridderen Hallstein Torleifsson. En historie som er godt dokumentert gjennom munkenes nedtegnelser frem til skottene tar over makten i 1266, etter det er det sporadiske nedtegnelser av hva som skjer på Isle of Man, og til slutt forsvinner sporene for godt, etter at Engelskmennene, under Edward I – longshanks, overtok makten. Jeg har gitt ut to barnebøker og min roman Kongsmakt på eget forlag, Sogesmia. Del 2 i trilogien om Hallstein Torleifsson utgitt i Januar 2018 og fikk navnet Kongsætt. Del tre er under arbeid.

Min interesse for middelalder og riddere gjorde at jeg skaffet meg rustning og begynte å ri, og til slutt arrangerte jeg middelalderturneringer i Norge og Danmark. Sist nå var jeg Oldermann i Harniskmakerlauget i NRKs TV-serie Anno 1537.

Nå som Kongsætt er ute i bokhandelenhar jeg begynt på arbeidet med den tredje boken, Kongsblod, samtidig som jeg får de oversatt og utgitt på engelsk.

Den Engelske utgaven publiseres under hovedtittelen Kingship, med undertitlene; Throne Thief, Bound by Blood, Betrayal og Accursed. Den femte boken i serien er under skriving og får navnet Enslaved. Bøkene vil bli tilgjengelig i e-bok format og Print On Demand. (POD)

Følg Egil Ryen R. Moe i sosiale medier!