Eirik Havdahl

Fødested: Trondheim | Bosted: Lørenskog
Jeg er redaktør for bloggen Ossie`s Corner, og har skrevet boka “Carefree” om Chelsea – fotballklubben, fansen og bydelen (2013). For tiden skriver jeg ei ny bok. Det blir en fotballroman som har arbeidstittelen “Never Mind The Ball“. Boka handler...

Jeg er redaktør for bloggen Ossie`s Corner, og har skrevet boka “Carefree” om Chelsea – fotballklubben, fansen og bydelen (2013).

For tiden skriver jeg ei ny bok. Det blir en fotballroman som har arbeidstittelen “Never Mind The Ball“. Boka handler om den berømte FA-cupfinalen i England i 1970. Jeg bare elsker det å skrive; alt fra fiksjoner, kåserier, essayer, blogger til anekdoter. Fremfører også gjerne muntlige foredrag og kåserier, og jeg holder byvandringer som guide og historieforteller i området rundt Chelsea sin bane Stamford Bridge i London.

Jeg har gjennomført skrivekurset “Gode fortellinger” hos Eratu Litteraturskole, kurset “Fortellerkunst – Seminar i litterære teknikker“ hos Tiden Forlag og et skrivekurs med Helga Flatland hos Aschehoug Forlag.

Mine interesser for litteratur, historie, filosofi, mytologi og fotball preger meg. Dette preget har blitt forsterket i voksen alder gjennom lesingen av storverket “Vestens tenkere” og at jeg har gjennomført studiefaget “Antikkens Verden” på Universitetet i Oslo.

Jeg har vært fotballspiller i alle aldersklasser (høy midtstopper på Klæbu I.L.), fotballtrener for alle aldersklasser (utdannet krets-trener) og jeg har hatt både styreverv og andre verv innen fotballen.

Jeg har vært en ivrig Chelsea fan siden 1970, og har sittet flere perioder i styret i den norske supporterklubben til Chelsea – Chelsea Supporters Norway. Jeg har også i mange år vært skribent for Chelsea Supporters Norway, både for medlemsbladet til klubben og for klubbens hjemmeside på internett.

Videre har jeg skrevet om Chelsea for et tidligere fotballmagasin som het «FotballMag», og for TV-kanalen Canal+ sin hjemmeside på internett. I forbindelse med norske TV-sendinger av Chelseakamper, har jeg flere ganger vært gjest på vegne av den norske supporterklubben i studio til både Canal+, TV2 og NRK.

Gjennom regelmessig reising på Chelsea-kamper på Stamford Bridge i London, har jeg blitt svært glad i engelsk kultur og engelsk fotballkultur. Jeg har også blitt godt kjent i bydelene Chelsea, Fulham og Kensington i London.

Interessen for fotball og lidenskapen for Chelsea, har gitt meg mange gode kamerater og en stor flott bekjentskapskrets.

Følg Eirik Havdahl i sosiale medier!

Bøker under arbeid

Never Mind The Ball

«Never Mind The Ball» (arbeidstittel) er ei bok jeg arbeider med for tiden om FA-cupfinalen i England i 1970. Jeg satt som 13-åring hjemme i kjellerstua våren 1970, og så FA-cupfinalen i England på en...

«Never Mind The Ball» (arbeidstittel) er ei bok jeg arbeider med for tiden om FA-cupfinalen i England i 1970.

Jeg satt som 13-åring hjemme i kjellerstua våren 1970, og så FA-cupfinalen i England på en liten sort-hvit TV . Kampen ble spilt på den legendariske Wembley stadion, og det var to av de beste fotballagene i verden som møttes: Chelsea og Leeds.

Min lidenskap gjennom den fantastisk spennende fotballkampen som varte i hele 120 minutter (det ble spilt ekstraomganger), forandret livet mitt på en måte. Jeg var gutten som ble litt mann, den dagen. Siden da har jeg levd meg sterkt inn i alle typer kamper i livet, og det ofte med stor glede og entusiasme. Jeg skriver derfor nå bok om FA-cupfinalen i 1970. Det er ikke lett å skrive ei bok om en FA-cupfinale (det ble omkamp også; slik at det er to kamper jeg skriver om) som ble spilt for 50 år siden, og som alle kjenner resultatet til.

Derfor har jeg måttet bruke tid på det.

Jeg ønsker å fortelle om denne cupfinalen sett fra et nøytralt utgangspunkt (og det er jo ikke så lett, siden jeg er en ivrig Chelsea-supporter). Det er selve de to uforglemmelige fotballkampene den gangen, slik jeg opplevde dem, jeg ønsker å fortelle om; mest for å prøve å forstå meg selv og min lidenskap til fotball bedre, det å prøve å leve meg inn i den ungdommelige utgaven av meg selv og ikke minst det å greie å lage en god fortelling av det.

Boka blir en roman; en slags fiction based on facts, og den vil inneholde mye fotballhistorie og fotballkultur.

Gjennom å skrive bok om de to legendariske fotballkampene i 1970, ønsker jeg også å fortelle om det heroiske i fotballen den gangen, om det mer voldelige som preget kampene og å prøve å forklare hvordan alt det som skjedde da preger dagens fotball. Jeg skriver derfor boka som en slags moderne myte, og jeg bruker fortellingen Iliaden (slaget om Troja fra 1.200 år f. Kr) som modell.

Forfatter av Iliaden Homer (ingen vet vel egentlig om han har levd eller ikke) bruker sanger i stedet for kapittel. Iliaden består av 24 sanger. Derfor arbeider jeg også med at boka mi skal ha 24 sanger.

Håper det skal bli ei god, spennende, lærerik, interessant og lettlest bok.

Jeg skriver for tiden mye på boka, og jeg regner nokså sikkert med at den blir utgitt før jul i år (2020).

Se mindre
Sjanger: Romaner