Du som forfatter kan søke om pengetilskudd til din bokutgivelse fra mange ulike støtteordninger. Du kan for eksempel søke om stipend til å skrive, reise eller produsere boka.

Staten har flere tilskuddsordninger for litteratur, og den største er den såkalte «innkjøpsordningen» hvor Kulturrådet kjøper inn bøker til alle landets biblioteker.

Forfatterorganisasjonene har stipend- og støtteordninger (finansiert gjennom bl.a. bibliotekvederlag fra staten). Det er ikke alltid krav til medlemskap i de ulike foreningene, men du må som regel ha utgitt minst en bok fra før.

Noen utvalgte støtteordninger for litteratur

Budsjett for bokutgivelse

Bruk gjerne vår pakkekalkulator for å finne ut hva det koster å gi ut din bok. Tallene kan du bruke i budsjettet du legger ved søknaden.

Finn riktige støtteordninger for deg som forfatter

Du kan bestille bistand fra BoldBooks til å skreddersy din egen søknadskalender tilpasset din bokutgivelse.

Sommertilbud

Sommerkursene er et knippe godbiter for deg som søker søknadsjubel. De er lette å ha med seg inn i sommerens aktiviteter eller slaraffenliv. Du kan bare lytte ute i sola og på veien.  Eller du kan se kurset som video inne på hytta en regnværsdag el. Mulighetene er mange, så uansett hvor du nå måtte befinne deg i sommer så har sommerkursene til hensikt å gi direkte påfyll og motivasjon. 

Du kan velge mellom fire ulike enkeltsstående minikurs for sommeren – eller bestille hele pakken: 

Kurs A –  Hva er dine inntektskilder? 

Pris 279 

Det er gjerne flere enn du tror. I dette kurset får du oversikt og vi går grundig igjennom 6 ulike muligheter for inntekt som du bør vite om. Du vil også få refleksjonsoppgaver og inviteres med på en spørsmål og svar sending i forbindelse med kurset.  

Kurs B – Hvor finner du tilskudd som passer for deg? 

Pris 279 

Det finnes nærmest tilskudd til alt, det gir et stort og uovertsiktlig mulighetsrom. Du må finne akkurat de tilskuddene som passer til deg og dine drømmeprosjekter. Hvordan du gjør det får du svar på i dette kurset. Du vil også få refleksjonsoppgaver og inviteres med på en spørsmål og svar sending i forbindelse med kurset.  

Kurs C – Hvordan skrive en søknad som gir søknadsjubel?  

Pris 279 

Det er ikke gjort i en port å skrive en søknad. Det krever trening og at du setter av tid. Men i tillegg er det tips og triks som vil gjøre søknaden din bedre og øke muligheten for innvilgelse mange hakk. Vi ser på dette i dette kurset. Du vil også få refleksjonsoppgaver og inviteres med på en spørsmål og svar sending i forbindelse med kurset.  

 Kurs D – Hvordan legge opp en søknadsstrategi? 

Pris 279 

Om du skal skrive en del søknader så bør du legge opp en god og enkel strategi. En slik søknadsstrategi vil gi deg oversikt og trene deg til å fokusere på de riktige søknadene for deg. Du vil også få refleksjonsoppgaver og inviteres med på en spørsmål og svar sending i forbindelse med kurset.  

Kurs A – D – Hele pakken 

Pris 999 

Rådgivning

Linda Cecilie er utdannet Cand. Philol. i kultur og deler av studietiden finansierte hun i form av stipend eller legater. Siden har hun vært med på å skaffe mange millioner av kroner til andres eller egne kunst/kulturprosjekter gjennom årenes løp.  Hun har revet kulturbyrå i 18 år, og forretningsideen er å «finne penger til kunst/kultur».

1-1 veiledning

Opp til 60 minutters møte med rådgiver Linda Cecilie Furulund for veiledning på din søknad.

1-1 veiledningen inkluderer:

Forberedelse på din innsendte søknadstekst/søknadsutdrag.

Oppsummerende dokument fra møtet med konkrete tips til forbedringer, søknadskalender og huskeliste til bruk for ditt videre søknadsarbeid.

PRIS: 1.750,- eks mva.

Søknadspakke A: Søknadskalender

Vi tar en gjennomgang blant mange 1000 ulike søkerinstanser, (dette kan for eksempel være regionale, nasjonale, internasjonale, temabaserte etc. stipendmuligheter, prosjekttilskudd, artist in residens, vederlag m.m.) og bygger opp din helt egen søknadskalender. Kalenderen gir en god oversikt og er tilpasset for deg og ditt bokprosjekt slik at du lett kan finne frem, planlegge dine neste søknader og gå rett på å søke.

  • Din personlige søknadskalender
  • 1 times veiledning i bruk av kalenderen
  • 1 times brief i forkant av oppdraget

Pris kr 4000

Søknadspakke B: Søknadskalender + strategi

Du får søknadskalender (som over) og i tillegg din helt egen søknadsstrategi. Målet er at du skal få innvilget søknader og finne frem til dine beste inntektsmuligheter/inntektsmix som gir deg/ditt bokprosjekt bærekraft over tid. I et slikt søknadsstrategiarbeid ligger det blant annet å finne søkerkonsept, søkersamarbeid, oppsett av budsjett og finansieringsplan. Søknadsstrategien settes opp slik at den enkelt viser deg vei videre og gir svar på hvordan du bør innrette dine søknader i det videre.

  • Din egen søknadsstrategi
  • Din personlige søknadskalender
  • 1 times veiledning i bruk av kalenderen
  • 1 times brief i forkant av oppdraget

Pris kr 6000

Bestill din søknadspakke i god tid før utgivelsen på post@boldbooks.no

Send en forespørsel på støtteordninger for forfattere

*
*