Fredagspraten: Linn Tesli

Linn Tesli

Hvilken boktittel ville du gått rundt med på t-skjorta en fredag på byen?

A dance with dragonsJeg har en helt spesiell kjærlighet til drager, Game of Thrones og fantasy, pluss at jeg elsker å danse – så denne passer meg finfint.

Hvilken forfatter ville du spist fredagstaco med? 

– J. K. Rowling. Jeg har intet annet enn stor beundring for denne dama.

Du får oppleve en helg som romankarakter – hvilken ville du ha vært?

– Den var tøff… Men, i fare for å holde meg alt for mye i Harry Potter-land, må jeg nesten velge Hermine Grang. Smart, ressurssterk og ikke minst – hun kan trylle!

Skrivehelg til valgfritt sted – hvor?

– Oi oi… det måtte blitt en tur til Hobsyssel (The Shire). Det er jo faktisk mulig å reise dit i virkeligheten, men jeg snakker om å reise dit Bilbo Lommelun bor. Han er formodentlig på eventyr slik at jeg får hele huset, og ikke minst skrivepulten hans helt for meg selv.

Hva er det beste skriverådet du har fått?

– Det er så mange, men noe av det viktigste må være at et førsteutkast ikke trenger å være perfekt – det må bare skrives! Å fullføre førsteutkastet er den første store kneika på veien mot ferdig bok. Når førsteutkastet er ferdig har man rammeverket klart og den ferdige boka føles ikke fullt så uoppnåelig.

Hvilken bok skal du lese i helga?

– I helgen skal jeg lese ferdig Den fantastiske Mikkel Rev sammen med guttungen min. Vi koser oss med Roald Dahl maraton. I tillegg blir det vel noe lesing på bidragene til antologien jeg skal gi ut sammen med medredaktør Jørn H. Persson. Men, lørdag har jeg både lese- og skrivefri for en gangs skyld.

Tre stikkord om hvorfor du skrev Liv & lære om eventyrlige vesener: Drager:

  • Jeg har alltid hatt lyst til å skrive noe morsomt for barn.
  • Hva er vel bedre enn å introdusere barn for Fantasy via egne bøker?
  • Det ble et felles prosjekt med guttungen, som har vært inspirator og med på hele prosessen.

Foruten denne, hvilken bok vil du anbefale alle å lese? 

– Foruten mine egne bøker, vil jeg anbefale alle å lese Harry Potter. Jo flere fantasy-fans man kan skape, jo bedre er det, og HP er de perfekte bøkene til å skape entusiasme rundt sjangeren. (Så ble det enda et Harry Potter-svar, men jeg kommer bare ikke utenom.)

Gå til Linn Teslis forfatterside på BoldBooks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*