Gi ut en bok av god kvalitet

Gi ut en bok - BoldBooks på 1-2-3

Hvordan går man fram for å gi ut en bok? På boldbooks.no finner du alle tjenestene du trenger for å utvikle, publisere og selge din egen bok.

Slik fungerer det:

1. Få hjelp til manus og design

1: Bygg ditt eget team

Skal du gi ut en bok? På BoldBooks’ tjenestetorg finner du all hjelp du trenger. Du kan selv plukke og mikse de personene du ønsker å samarbeide med.

Finn redaksjonelle tjenester

Har du skrevet et utkast til en bok? Et lurt sted å begynne er å kontakte en manuskonsulent for å få en tilbakemelding på teksten din. Du vil da få en skriftlig uttalelse som tar for seg styrker og svakheter i manuset, og tips til hva du kan gjøre annerledes.

I neste runde kan du samarbeide med en redaktør, (som ofte kan være samme person som manuskonsulenten). Redaktøren vil gå grundigere inn i teksten. I tillegg til en skriftlig tilbakemelding vil du også få endringsforslag direkte i manus, som du kan velge å godta eller forkaste.

Når struktur og innhold er på plass, er det tid for finjusteringene. En språkvasker tar for seg hver enkelt setning og kommer med forslag til endringer som blant annet gjør at lesingen flyter lettere. En korrekturleser sørger for at teksten følger rettskrivningsregler, luker ut skrivefeil og sikrer riktig tegnsetting.

Finn designtjenester

Til design og illustrasjoner finner du disse tjenestene:

På hver enkelt profil finner du mer informasjon om tjenesteleverandøren, arbeidserfaring og priseksempel.

Avtale om oppdrag og pris

Når du har funnet en person du vil samarbeide med, velger du lenken Kontakt inne på profilen. Sender en henvendelse via nettsiden hvor du beskriver bokmanuset og ditt behov.

Tjenesteleverandøren vil deretter kontakte deg og kanskje etterspørre mer informasjon før dere blir enige om en pris. Prisen vil variere ut fra omfanget på arbeidet. Du kan da velge om du vil bestille oppdraget eller ikke. Når oppdraget er utført, får du en faktura fra BoldBooks.

Gå til tjenestetorget for samlet oversikt over alle tjenestene.

Ønsker du hjelp til å velge tjeneste, ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

2. Produser og gi ut en bok

2: Lag en bok du er stolt av

Når teksten er ferdig bearbeidet og omslagsbilde og eventuelle illustrasjoner er på plass, kan produksjonen av boka starte.

Før boka kan trykkes trenger du en ombrekker som ordner med typografi, layout og utformer trykkeklare filer (pdf).

Vi samarbeider med trykkerier i inn- og utland, og kan gi deg et konkurransedyktig pristilbud på Trykking av papirbøker.

Ønsker du å gi ut en e-bok, bistår vi med e-bokproduksjon via underleverandører. Enkelte ombrekkere kan også lage e-bok samtidig som de trykkeklare filene.

Ved å investere i kvalitet i både redaksjonelt arbeid, design og bokproduksjon, blir resultatet en bok du kan være stolt av.

3. Markedsfør og selg boka

3: Få boka ut i verden

Dette punktet gjelder også for deg som har gitt ut bøker på andre måter tidligere, for eksempel gjennom et forlag, og som har rettighetene til å selge boka selv.

Når du har en ferdig bok, hjelper BoldBooks deg med salg og markedsføring.

Selg boka på boldbooks.no

De beste betingelsene på markedet får du ved å selge boka fra din egen forfatterside på BoldBooks.

Når bøkene er godkjent av oss havner de i den felles bokhandelen på boldbooks.no.

Det er helt gratis å registrere forfatterprofil og bøker på boldbooks.no. Vi tar 20 % provisjon per solgte bok. Se oppdaterte brukerbetingelser her.

Markedsføringstjenester

Allerede før boka er ferdig bør du starte markedsføringen.

BoldBooks tilbyr en rekke markedsføringtjenester, som vi enten utfører selv eller gjennom dyktige underleverandører. Vi kan ordne alt fra digital markedsføring til pressemeldinger og events. Du kan bestille tjenester enkeltvis, eller be om et pakketilbud.

Her finner du oversikten over alle forfattertjenestene vi tilbyr.

Spørsmål?

Det å gi ut en bok for første gang medfører naturlig nok mange spørsmål. Hvis du lurer på noe, er det bare å sende oss en mail til post@boldbooks.no. Vi står til tjeneste for å hjelpe deg å realisere forfatterdrømmen!

5 kommentarer

  1. Hei, hvordan blir man registrert som tjenesteyter hos dere? Jeg er grafisk designer med lang fartstid som selvstendig næringsdrivende, og er alltid interessert i nye oppdrag : )

    1. Hei, jeg ser at du fant ut av det. Registreringen ligger under Logg inn. Fyll ut profilen, så kommer den inn til oss for godkjenning. Vi har for tiden venteliste, og ikke alle blir godkjent. Du må ha erfaring fra å jobbe med bøker.

  2. Hei jeg har oversatt en bok etter forespørsel fra forfatteren . Må jeg bruke ett forlag fir å publisere den her i Norge?

Comments are closed.