Indiebøker bidrar til ytringsfrihet og demokrati

Pitchere på SHE Startup - kvinnelige gründere – ytringsfrihet og demokrati

– 67 % av våre følgere er faktisk kvinner, og BoldBooks ønsker at flere stemmer skal bli hørt, sa Kristin Over-Rein fra scenen på Kulturhuset i Oslo.

La flere kvinner ytre seg i bokform

På kvinnedagen holdt BoldBooks-gründeren innlegg på arrangementet She Arena, i forkant av She Conference. På agendaen sto mangfold og innovasjon, gründere og startups, investeringer og selvutvikling.

Kristin Over-Rein på scenen på Kulturhuset i Oslo, She Arena 8. mars 2018.
Kristin Over-Rein på scenen på Kulturhuset i Oslo, She Arena 8. mars 2018.

Over hele verden er det mange kvinner som ikke kommer til orde. Muligheten til gi ut en bok på egen hånd gjør at flere kan ytre seg skriftlig, og det bidrar til mangfold og demokrati.

Fra taushet til scenen

Kristin Over-Rein trakk fram forfatteren Najwa Zebian som eksempel. Forfatteren har gått fra å leve et liv i taushet, til å stå på en internasjonal scene. Alt startet med at hun ga ut sin egen bok, fordi hun hadde et budskap til verden.

Kristin Over-Rein trakk fram Najwa Zebian som et eksempel på en kvinnestemme som blir hørt og bidrar til ytringsfrihet og demokrati
Kristin Over-Rein trakk fram Najwa Zebian som et eksempel på en kvinnestemme som blir hørt, etter at hun selvpubliserte boka Mind Platter.

Nå har hun over 700 000 følgere på Instagram, inkludert kjendiser som LeeAnn Rimes og Hilary Swank. Forfatteren har blitt sitert av New York Times og holdt TED-foredrag. På kvinnedagen kunne også hun stå foran et publikum og holde innlegg, og det på grunn av en selvpublisert bok.

BoldBooks vil hjelpe forfattere til å utgi kvalitetsbøker ved å tilby de samme tjenestene som forlagene har og gjøre avstanden mellom forfatter og leser kortere.

Ytringsfrihet og demokrati

BoldBooks søker nå finansiering til neste versjon av plattformen.

– I 2018 skal vi utvikle flere verktøy og gjøre plattformen skalerbar og klar for flere språkversjoner, sa gründeren.

Kristin Over-Rein avsluttet innlegget med å si at:

– Dette handler om ytringsfrihet, dette handler om demokrati, og dette handler om utveksling av tanker mennesker imellom.

Foredraget ble holdt i en pitchekonkurranse, hvor Kristin Over-Rein var én av sju utvalgte gründere. BoldBooks vant ikke, men fikk følgende tilbakemelding fra juryen: «A business model for the future».

Vi gratulerer vinneren EIR of Norway, som vant en rådgivningspakke fra BDO.

Pitchere på SHE Startup - kvinnelige gründere – ytringsfrihet og demokrati
Kvinnelige gründere pitchet på She Startup på kulturhuset i Oslo 8. mars 2018.

Vurderer du å gi ut din egen bok? Her er en liten innføring: BoldBooks på 1-2-3.