Indieforfatterseminar høsten 2018

Indieforfatterseminar høsten 2018

Bli med på høstens happening i indieforfattermiljøet – fredag 23. november på Nasjonalbiblioteket

Fagdag for uavhengige forfattere og skribenter, kl 12-16

Gå til videoopptak av seminaret

Program

Hvor kan forfatteren søke støtte til sitt bokprosjekt?
Trenger du penger til bokprosjektet? I følge Linda Cecilie Furulund fra Kunstgjødsel, finnes det et hav av støtteordninger for forfattere – uansett sjanger. Og da holder hun de tradisjonelle støtteordningene vi allerede kjenner utenfor.

Linda er cand.philol. i kultur og viet hovedoppgaven sin til kulturfinansiering. På seminaret viser hun hvor du kan lete etter dem som vil støtte akkurat ditt bokprosjekt.

Linda Cecilie Furulund
Linda Cecilie Furulund

Hvordan bli en synlig forfatter?

Vil du at forfatternavnet ditt skal bli kjent? Hvorfor vet alle hvem Jo Nesbø, Anne B. Ragde og Unni Lindell er? Ja, de har skrevet mange bøker. Og ja, de skriver godt. Men det finnes også mange andre forfattere der ute, som har skrevet minst like mange og like gode bøker. Hvorfor er ikke de like kjente?

Det handler om personlig merkevarebygging.

Anniken Fjelberg er strategisk leder i Superblaise, og har blant annet Tine, Telenor, Dæhlie og Sony på kundelisten. På indieforfatterseminaret viser hun deg hvordan du kan bygge ditt forfatternavn som en merkevare.

Anniken Fjelberg
Anniken Fjelberg

Hvor god er teksten din, egentlig?

Usikker? Vi vet alle at det er forskjell på bøker og bøker. Noen bruker mye tid og penger på redaksjonelt arbeid. Andre sender førsteutkastet rett i trykken. Og så er det noen som kan plassere seg et sted midt imellom.

Hva du velger å gjøre med den ene boken, kan avgjøre hvor mange du får solgt av den andre.

Jørgen Moltubak er litteraturviter, skrivekurslærer, manuskonsulent og forfatter. Han har hatt en eller flere fingre med i over 100 bokutgivelser. På indieforfatterseminaret går han gjennom de ulike fasene i bearbeiding av tekst, og viser hvordan kvaliteten på teksten kan heves gjennom systematisk redaksjonell bearbeiding.

Jørgen Moltubak
Jørgen Moltubak. Foto: Frederik Tellerup

Panelsamtale: Hvor mye bryr vi oss egentlig om rettigheter og økonomi?

Vil du være sjef over ditt eget verk, eller er det ikke så nøye bare du får utgitt noe? Noen er ferdige som forlagsforfattere. Andre kan ikke tenke seg noe annet. Og så er det noen som står godt plantet i begge leirene. Hvorfor velger vi som vi gjør? Er det gjennomtenkt eller tilfeldig?

Det finnes ingen fasit som sier at forlag er bedre enn indie, eller motsatt. Men hvis du vil ta et bevisst valg, og ikke la ditt forfatterskap styres av tilfeldigheter, er det lurt å komme på høstens indieforfatterseminar.

Per Sundnes, Kulturjournalist i NRK, ser på valgene vi tar (eller unngår å ta) med et kritisk blikk. Målet er at du som forfatter vet hva du sier ja og nei til, når du bestemmer deg for å være forlagsforfatter eller indieforfatter. Arne Berggren, Myriam Bjerkli, Ann Hilde Bolstad og Linn Tesli deler sine erfaringer og begrunner sine vei- og verdivalg. Kanskje blir du provosert. Kanskje blir du inspirert.

Panelsamtale. Deltakere: Arne Berggren, Myriam Bjerkli, Linn Tesli, Ann Hilde Bolstad. Samtaleleder: Per Sundnes.
Panelsamtale. Deltakere: Arne Berggren, Myriam Bjerkli, Linn Tesli, Ann Hilde Bolstad. Samtaleleder: Per Sundnes.

Underholdningsinnslag

Vil du ha et fredagsmoment med selveste Svingen & Pedersen? De har lovet at vi skal få et smil om munnen når de deler rikt fra både oppturer og nedturer i sin unike og spennende forfatterreise.

Vegard Svingen og Øyvind Skogly Pedersen er duoen bak Svingen & Pedersen. De har internasjonal suksess med humorserien «The Meantime Stories».
Vegard Svingen og Øyvind Pedersen
Vegard Svingen og Øyvind Pedersen

Konferansier: Kristin Over-Rein, BoldBooks

Kristin Over-Rein
Kristin Over-Rein

Sosial del – Pizzaparty

Etter den faglige biten fortsetter vi med pizza og sosialt samvær. Dette starter på Villa Paradiso kl 16 – kjøp egen billett til Pizzaparty om du vil sikre deg plass ved bordet (begrenset antall plasser). Prisen inkluderer 1 enhet drikke, brød/aioli, oliven og så mye pizza du vil.

Villa Paradiso

Billetter

Billetter kjøpes på forhånd (FÅ BILLETTER IGJEN)
Inngang seminar pris kr 200 + billettavgift
Pizzaparty pris kr 365 + billettavgift

Registerer din interesse på Facebook-arrangementet og se hvem andre som har tenkt seg dit.

Dette er inkluderende miljø, så bli med selv om du kommer alene og ikke kjenner noen. Du trenger ikke å ha gitt ut noen bok før. Velkommen!

Nasjonalbiblioteket i høstfarger - indieforfatterseminar høsten 2018
Nasjonalbiblioteket i høstfarger – indieforfatterseminar høsten 2018. Foto: Nasjonalbiblioteket

Les om forrige seminar: Temadag om framtidens bokbransje på Deichman hovedbiblioteket

2 kommentarer

  1. Hei,
    Vi så at det er et seminar 23. November for indieforfattere, og vi er veldig interesserte, men vi lurte på om man må være over 18, for vi er 15. Så vi lurer på om det er et problem.
    Takk på forhånd, Hilde Terese og Camilla

Comments are closed.