Den ultimate formen for innholdsmarkedsføring

Kvinne foran gul vegg holder opp en stor pappeske – innholdsmarkedsføring – skriv en bok

Er du gründer, næringsdrivende, frilanser eller bedriftsleder? Da har du kanskje allerede et nettsted med nyttig innhold for dine kunder? Gå et steg lenger med innholdsmarkedsføring – skriv en bok og bli en fagekspert.

Folk er ikke på nett for å bli solgt til, de er der for å lære noe eller bli underholdt. Mange bedrifter har skjønt at det gjelder ikke lenger å pushe annonser, man må gi potensielle kunder nyttig innhold.

Har du skjønt dette, har du sannsynligvis allerede en blogg eller et nettsted med innhold som leverer verdi helt gratis til kundene.

Bli en autoritet på ditt fagfelt

Skal du virkelig levere godt innhold og bygge deg opp som autoritet på området, bør du kunne så mye om ditt fagfelt at du faktisk kan skrive en hel bok om det.

Det engelske ordet author (forfatter) betyr «en som skaper», og er utledet av latinske auctor som betyr bl.a. «promotør, produsent, stamfar, grunnlegger og lærer». Author henger sammen med ordene authentic og authority.

Dersom noen har skrevet en bok om et tema, er det grunn til å gå ut fra at vedkommende er en ekspert på området. Tenk bare når media trenger en ekspertkommentator, så kan de få en uttalelse fra «NN, forfatter av boka om…».

Du som driver bedrift har allerede kontakt med målgruppa for din bok. Nettopp derfor bør du vurdere sterkt å gi ut boka selv, slik at du beholder inntektene av salget. Det er dette vi i BoldBooks hjelper deg med – å gi ut en bok uten å gå gjennom et forlag.

Les også: 7 ting du må vite hvis du skal gi ut din egen bok

En ekstra inntektskilde

Boka kan du selvfølgelig velge å gi bort gratis til kunder og forretningsforbindelser. Er den utgitt som e-bok koster det deg ikke mer å gi bort 1000 bøker enn 1.

De fleste synes likevel det er ekstra stas å ha en fysisk bok, og papirbøker selger tross alt fortsatt mest. En bunke papirbøker kan du ha med når du står på stand, holder kurs eller foredrag. Velger du å ta betalt, blir det en ekstra inntektskilde for din virksomhet. Dessuten er det et av de ypperste markedsføringstiltakene. Boka og virksomheten forsterker hverandre.

For deg som driver bedrift har du også et naturlig nettverk å markedsføre boka di til, som er interessert i nettopp dette temaet.

Husk også at papirbøker er fritatt for moms i siste ledd, så selger du direkte til bokkjøperen selv går alle inntektene til deg. Du kan også legge ut boka for salg i nettbokhandler, som for eksempel boldbooks.no (gratis å stå oppført).

Lager du først en papirbok er det billig og enkelt å få laget en e-bok i tillegg, og da har du begge formater tilgjengelig.

Men dette har jeg ikke tid til…

Det krever selvfølgelig tid å gi ut en bok, i en hektisk hverdag. Derfor har vi i BoldBooks samlet alle tjenestene du trenger på ett sted, så du skal slippe å bruke mye tid på å lete. På markedsplassen Forfattertjenester finnes det som trengs for å lage og gi ut en bok av god kvalitet.

Har du ikke tid til å skrive selv, kan vi finne en journalist eller ghostwriter til deg, som tar seg av skrivejobben.

Antagelig har du allerede en del materiell allerede. Foredrag, artikler og nyhetsbrev kan danne grunnlaget for en bok.

Bli best på innholdsmarkedsføring – skriv en bok

Husk: En bok kan være det som skal til for å skape et gjennombrudd for deg. Den kan gjøre deg synlig i andre markedsføringskanaler enn de de allerede bruker. Boka kan gjøre leads til kunder og skape inntekter for deg i mange år framover.

Ta kontakt med kristin@boldbooks.no om du har en bokidé, så finner vi ut av hvordan vi kan hjelpe deg å få den realisert.