Jan Peter Aursnes

Fødested: Hareid | Bosted: Oslo
Jeg er OsteEvangelist og autodidakt ostenerd som driver nettstedet osteperler.no og er kun opptatt av oster av rå melk. I utgangspunktet utdannet siviløkonom og har lang erfaring fra næringslivet, men hoppet av og vier livet til ost. Er fagansvarlig for...

Jeg er OsteEvangelist og autodidakt ostenerd som driver nettstedet osteperler.no og er kun opptatt av oster av rå melk. I utgangspunktet utdannet siviløkonom og har lang erfaring fra næringslivet, men hoppet av og vier livet til ost. Er fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon, skriver om ost for medlemsbladet til Norske Vinklubbers Forbund, holder kurs om ost, gjør butikkdemonstrasjoner og dømmer i ostekonkurranser så som NM i ost, World Cheese Awards og Farm Cheese Awards. Har gått ystekurs på Sogn Jord- og hagebruksskule, men har ingen planer om å yste. Med grunnlag i min formelle bakgrunn tar jeg også noen konsulentoppdrag enten det er et ysteri som trenger markedskunnskap eller et kurs for NAV.
Jeg har tidligere utgitt en bok på engelsk; Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life. (LifeSuccess Publishing, 2009)

Følg Jan Peter Aursnes i sosiale medier!

Utgivelser

MINE OSTEPERLER - Historier, meninger og fantastiske oster av rå melk (2019)

NB: forhåndssalg! “MINE OSTEPERLER – Historier, meninger og fantastiske oster av rå melk” er en bok om nettopp oster av rå melk. Full av historier, oster, bilder, meninger og masse nyttig informasjon, skrevet av en...
Sjanger: Sakprosa Språk: Norsk bokmål Type: Papirbok

Bøker under arbeid

MINE OSTEPERLER – historier, meninger og fantastiske oster av rå melk

En bok om ost som skal gjøre leseren litt osteklokere. Det handler om skorper, mugg, gjærsopp og bakterier, rå melk vs. pasteurisert, kombinasjoner og ikke minst forskjellige oster med tilhørende historier. Alle oster har en...

En bok om ost som skal gjøre leseren litt osteklokere. Det handler om skorper, mugg, gjærsopp og bakterier, rå melk vs. pasteurisert, kombinasjoner og ikke minst forskjellige oster med tilhørende historier. Alle oster har en historie.

Den er skrevet i en lett slentrende stil, hvis ikke redaktøren radbrekker det hele. Den er opplysende samtidig som den er uhøytidelig.

Med noen ytterst få unntak så handler denne boken kun om oster av rå melk. Håndverksprodukter og gårdsprodukter for det meste. (Rå melk er melk som ikke er varmebehandlet over 40 grader C, og inneholder all de naturlige stoffer som er i melken. Må ikke forveksles med råmelk – aka colostrum)

Se mindre
Sjanger: Mat og drikke