Jean-Louis Adorsen

Fødested: Marseille, Frankrike | Bosted: Langhus
Jeg er født i Frankrike og flyttet til Norge som fireåring. Høsten 1968 skrev og solgte jeg min første novelle til et ukeblad og finansierte bensinutgiftene i russetida med honoraret. Fram til 1995 skrev jeg svært sporadisk og på hobbybasis...

Jeg er født i Frankrike og flyttet til Norge som fireåring. Høsten 1968 skrev og solgte jeg min første novelle til et ukeblad og finansierte bensinutgiftene i russetida med honoraret. Fram til 1995 skrev jeg svært sporadisk og på hobbybasis ukebladnoveller og -romaner, som ble publisert bl.a. i Hjemmet, Norsk Ukeblad og KK. Samtidig hadde jeg film som hobby og ble fire ganger norsk mester i amatørfilm. To av filmene ble vist på NRK TV. Det siste tiåret har jeg istedenfor å filme produsert digitalmalerier som blir solgt på utstillinger.

Fra 1971 til 2013 jobbet jeg først trettiåtte år i Aftenposten og deretter fire år i Schibsted Norge. De siste ca. tjue åra i arbeidslivet var jeg systemkonsulent og skrev bl.a. brukermanualer. Pga. dette satt jeg så mye ved tastaturet at jeg jevnlig fikk seneskjedebetennelse i håndleddene. Dette medførte at jeg i 1995 trappet kraftig ned på den private, skjønnlitterære skrivingen. Da jeg i november 2013 ble førtidspensjonert, begynte jeg for alvor å skrive igjen.

Spenningsromanen «Høstmørke» er det første ferdige resultatet. Etter å ha sendt manuset på en tidkrevende runde til nærmere ti uinteresserte forlag, mistet jeg tålmodigheten og ga ut boka selv i august 2017. Den kan kjøpes på Amazon som paperback på 400 sider, og som e-bok i norske nettbokhandler.

Jeg har svennebrev i typografi og mange års erfaring som typograf, og har derfor selv brukket om «Høstmørke», designet og produsert omslaget. Siden jeg har gjort alt selv, kostet det meg totalt 114 kr å få lagd en trykkeklar original. Det var lisensprisen for kommersiell bruk av den iøynefallende tittelskriften på omslaget. Jeg har også selv lagd epub-versjonen.

Siden jeg har sluppet innblanding fra både forlagsredaktører og konsulenter, har boka blitt nøyaktig slik jeg selv vil ha den istedenfor et kompromiss, og jeg er svært godt fornøyd med de forholdsvis mange og meget hyggelige tilbakemeldingene fra leserne.

Jeg ble i april 2019 ferdig med en svært forskjellig thriller, «Engelen Gabriel». Det blir i løpet av sommeren avgjort om den skal utgis av et forlag eller av meg selv. Jeg har også så smått begynt å skrive fortsettelsen på «Høstmørke», med arbeidstittelen «Road Movie». Mens «Høstmørke» hadde handling fra avismiljø, vil oppfølgeren i stor grad foregå i et filmmiljø, med noen av personene som overlevde «Høstmørke» involvert.

Følg Jean-Louis Adorsen i sosiale medier!

Utgivelser

Høstmørke (2017)

En kjent politiker og mangemillionær blir myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist i Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er...
Sjanger: Krim og spenning Språk: Norsk bokmål Type: E-bok

Bøker under arbeid

Road Movie

Frittstående fortsettelse av «Høstmørke». Et tysk filmteam skal ta opp en film i Norge om en ung, tysk jentes haiketur nordover for å treffe sin oldemor i Finnmark, som var tyskertøs. Det viser seg snart...

Frittstående fortsettelse av «Høstmørke». Et tysk filmteam skal ta opp en film i Norge om en ung, tysk jentes haiketur nordover for å treffe sin oldemor i Finnmark, som var tyskertøs. Det viser seg snart at noen ønsker å skade filminnspillingen og i særdeleshet hovedrolleinnehaveren. Så vidt påbegynt høsten 2018. Forhåpentlig ferdig i 2020.

Se mindre
Sjanger: Krim og spenning

Engelen Gabriel

Som fjortenåring var Gabriel Dahl på sommerferie i en liten badeby på Sørlandet og ble kjent med elleveåringen Anette, som han reddet fra en gjeng mobbere. Tjue år senere er han tilbake i småbyen og...

Som fjortenåring var Gabriel Dahl på sommerferie i en liten badeby på Sørlandet og ble kjent med elleveåringen Anette, som han reddet fra en gjeng mobbere. Tjue år senere er han tilbake i småbyen og forsøker å finne ut hvordan Anette har fått det i livet. Han får snart føle på kroppen at det er noen som sterkt misliker at han prøver å finne henne, og oppdager at Anette har fått det langt verre enn han har kunnet forestille seg. Var ferdigskrevet i slutten av april 2019. Er sendt til fem forlag for vurdering. Er de alle sammen negative, blir boka selvpublisert.

Se mindre
Sjanger: Krim og spenning