Jean-Louis Adorsen

Fødested: Marseille, Frankrike | Bosted: Langhus
Jeg er født i Frankrike og flyttet til Norge som fireåring. Høsten 1968 skrev og solgte jeg min første novelle til et ukeblad og finansierte bensinutgiftene i russetida med honoraret. Fram til 1995 skrev jeg svært sporadisk og på hobbybasis...

Jeg er født i Frankrike og flyttet til Norge som fireåring. Høsten 1968 skrev og solgte jeg min første novelle til et ukeblad og finansierte bensinutgiftene i russetida med honoraret. Fram til 1995 skrev jeg svært sporadisk og på hobbybasis ukebladnoveller og -romaner, som under psevdonym ble publisert bl.a. i Hjemmet, Norsk Ukeblad og KK. Samtidig hadde jeg film som hobby og ble fire ganger norsk mester i amatørfilm. To av filmene ble vist på NRK TV.

Fra 1971 til 2013 jobbet jeg først trettiåtte år i Aftenposten og deretter fire år i Schibsted Norge. De siste ca. tjue åra i arbeidslivet var jeg systemkonsulent og skrev bl.a. brukermanualer. Pga. dette satt jeg så mye ved tastaturet at jeg jevnlig fikk seneskjedebetennelse i håndleddene. Dette medførte at jeg i 1995 trappet kraftig ned på den private, skjønnlitterære skrivingen. Da jeg i november 2013 ble førtidspensjonert, begynte jeg for alvor å skrive igjen.

Spenningsromanen «Høstmørke» er det første ferdige resultatet. Etter å ha sendt manuset på en tidkrevende runde til en drøy håndfull uinteresserte forlag mistet jeg tålmodigheten og ga ut boka selv i august 2017. Den kan kjøpes på Amazon som paperback på 400 sider, og som e-bok i norske nettbokhandler.

Jeg er i januar 2018 snart halvferdig med en svært forskjellig thriller, «Engelen Gabriel», og har så smått begynt å planlegge en fortsettelse på «Høstmørke», med arbeidstittelen «Road Movie». Mens «Høstmørke» hadde handling fra avismiljø, vil oppfølgeren i stor grad foregå i et filmmiljø, med noen av personene som overlevde «Høstmørke» involvert.

Kan til slutt nevne at jeg liker å gjøre mest mulig selv. Jeg har svennebrev i typografi og ti års erfaring som typograf, og har derfor selv layoutet og brukket om «Høstmørke», samt designet og produsert omslaget. Jeg har også selv lagd e-bokutgaven. Siden det ikke har vært noen innblanding fra hverken forlagsredaktører eller konsulenter har boka blitt nøyaktig slik jeg selv vil ha den og ikke et kompromiss, og jeg er svært godt fornøyd med tilbakemeldingene fra leserne.

Følg Jean-Louis Adorsen i sosiale medier!

Utgivelser

Høstmørke (2017)

Om kvelden fredag 13. september 2013 blir en kjent politiker og mangemillionær brutalt myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist fra Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av...
Sjanger: Krim og spenning Språk: Norsk bokmål Type: E-bok

Bøker under arbeid

Engelen Gabriel

Som fjortenåring var Gabriel Dahl på sommerferie i en liten badeby på Sørlandet og ble kjent med elleveåringen Anette, som han reddet fra en gjeng mobbere. Tjue år senere er han tilbake i småbyen og...

Som fjortenåring var Gabriel Dahl på sommerferie i en liten badeby på Sørlandet og ble kjent med elleveåringen Anette, som han reddet fra en gjeng mobbere. Tjue år senere er han tilbake i småbyen og forsøker å finne ut hvordan Anette har fått det i livet. Han får snart føle på kroppen at det er noen som sterkt misliker at han prøver å finne henne, og oppdager at Anette har fått det langt verre enn han har kunnet forestille seg.

Se mindre
Sjanger: Krim og spenning