Jean-Louis Adorsen

Fødested: Marseille, Frankrike | Bosted: Langhus
Jeg skriver spenningsromaner og noveller i forskjellige sjangere. Jeg er født i Frankrike og flyttet til Norge som fireåring. Høsten 1968 skrev og solgte jeg min første novelle til et ukeblad og finansierte bensinutgiftene i russetida med honoraret. Fram til...

Jeg skriver spenningsromaner og noveller i forskjellige sjangere. Jeg er født i Frankrike og flyttet til Norge som fireåring. Høsten 1968 skrev og solgte jeg min første novelle til et ukeblad og finansierte bensinutgiftene i russetida med honoraret. Fram til 1995 skrev jeg svært sporadisk og på hobbybasis ukebladnoveller og -romaner, som ble publisert bl.a. i Hjemmet, Norsk Ukeblad og KK. Samtidig hadde jeg film som hobby og ble fire ganger norsk mester i amatørfilm. To av filmene ble vist på NRK TV og én fikk ros på lederplass i filmtidsskriftet Z. Fra tusenårsskiftet har jeg istedenfor å filme produsert digitalmalerier som blir solgt på utstillinger.

Fra 1971 til 2013 jobbet jeg først trettiåtte år i Aftenposten og deretter fire år i Schibsted Norge. De siste tjuefire åra i arbeidslivet var jeg systemkonsulent og skrev bl.a. brukermanualer. Pga. dette satt jeg så mye ved tastaturet at jeg jevnlig fikk seneskjedebetennelse i håndleddene. Dette medførte at jeg i 1995 trappet kraftig ned på den private, skjønnlitterære skrivingen. Da jeg i november 2013 ble førtidspensjonert, begynte jeg for alvor å skrive igjen.

Thrilleren «Høstmørke» var det første ferdige resultatet. Etter å ha sendt manuset på en tidkrevende runde til snaut ti uinteresserte forlag, og kastet bort ett år og over 4000 kr på utskrifter og porto, mistet jeg tålmodigheten og ga ut boka selv i august 2017.

Høsten 2019 ble jeg ferdig med en ny thriller, «Engelen Gabriel». I 2019 deltok jeg i tre novellekonkurranser med forskjellige sjangere (romantikk, krim og fantasy), og ble premiert i alle sammen. Det ga meg ideen til å utgi en novellesamling, som vil få navnet «Cast-off og andre kriminelle fortellinger». Ventes ferdig utpå sommeren 2020.

Siden jeg har sluppet innblanding fra både forlagsredaktører, konsulenter og språkvaskere, har bøkene blitt nøyaktig slik jeg selv vil ha dem istedenfor å være kompromisser. Jeg er meget godt fornøyd med de mange og svært hyggelige tilbakemeldingene fra både lesere og bokbloggere.

Jeg har svennebrev i typografi og mange års erfaring som ombrekker, og har derfor selv brukket om bøkene mine og lagd omslagene. Siden jeg gjør alt selv, kostet det meg totalt 114 kr å produsere en trykkeklar original av «Høstmørke». Det var lisensprisen for kommersiell bruk av den iøynefallende tittelskriften på omslaget. Jeg har også lagd epub-versjonene selv.

Fra og med høsten 2019 har jeg påtatt meg ombrekkingsjobber for flere andre indieforfattere.

Følg Jean-Louis Adorsen i sosiale medier!

Utgivelser

Høstmørke (2019)

En kjent politiker og mangemillionær blir myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist i Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er...
Sjanger: Krim og spenning Språk: Norsk bokmål Type: Papirbok

Engelen Gabriel (2019)

Som fjortenåring var Gabriel Dahl på sommerferie i en liten badeby på Sørlandet og ble kjent med elleveåringen Anette, som han reddet fra en gjeng mobbere. Tjue år senere er han tilbake i småbyen og...
Sjanger: Krim og spenning Språk: Norsk bokmål Type: E-bok

Høstmørke (2019)

En kjent politiker og mangemillionær blir myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist i Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er...
Sjanger: Krim og spenning Språk: Norsk bokmål Type: E-bok

Bøker under arbeid

Cast-off og andre kriminelle fortellinger

Noveller og kortroman. Ventes ferdig utpå sommeren 2020.

Sjanger: Krim og spenning

Road Movie

Frittstående fortsettelse av «Høstmørke». Et tysk filmteam skal ta opp en film i Norge om en ung, tysk jentes haiketur nordover for å treffe sin oldemor i Finnmark, som var tyskertøs. Det viser seg snart...

Frittstående fortsettelse av «Høstmørke». Et tysk filmteam skal ta opp en film i Norge om en ung, tysk jentes haiketur nordover for å treffe sin oldemor i Finnmark, som var tyskertøs. Det viser seg snart at noen ønsker å skade filminnspillingen og i særdeleshet hovedrolleinnehaveren. Så vidt påbegynt høsten 2018. Forhåpentlig ferdig i 2021.

Se mindre
Sjanger: Krim og spenning