Lag en jubileumsbok for å feire bedriften

Nærbilde av jubileumsbok i praktutgave

Har selskapet ditt jubileum i år? Hva er vel bedre enn å markere det med å gi ut en egen jubileumsbok. En bok om bedriftens historie og menneskene bak er den perfekte gaven til ansatte, kunder og forretningsforbindelser i jubileumsåret.

BoldBooks samarbeider med erfarne fagfolk som kan bistå i hele prosessen og lage en bok selskapet kan være stolt av.

Dere velger selv hvor mye eller lite av prosessen dere vil ta hånd om selv, og hva dere vil sette bort. Se vår markedsplass over tjenester i bokutgivelsesprosessen, dersom du ønsker å kjøpe enkelttjenester.

Uansett vil selskapet stå som ansvarlig utgiver og eie alle rettighetene til boka.

Prosessen for å gi ut en jubileumsbok

1. Skriveprosessen

BoldBooks samarbeider med journalister som kan ta seg av skrivejobben, om ønskelig. Journalisten kan skrive boka i eget navn, eller på vegne av for eksempel administrerende direktør (som en “ghostwriter”). Man blir enig om innhold og vinkling på manus, slik at boka blir etter selskapets ønske. Journalisten får tilgang til materiell fra selskapet og intervjuer relevante personer.

Til slutt blir teksten kvalitetssikret av profesjonelle tekstarbeidere som redaktør, språkvasker og korrekturleser.

2. Foto og illustrasjoner

I en jubileumsbok er det naturlig å bruke bilder fra selskapets eget arkiv for å visualisere historiens gang. Om det mangler bilder, eller man ønsker ytterligere visuelle elementer for å live opp på sidene, kan vi engasjere en grafisk designer eller illustratør for å bistå.

BoldBooks har også kontakt med fotografer som kan ta ferske bilder av lokaler, produkter og mennesker.

3. Layout og produksjon

Når tekst og bilder er klare settes det hele sammen i et delikat layout, og man velger bilder og tekst til coveret. Deretter lages trykkeklare filer.

Papirkvalitet og innbinding er viktig for sluttresultatet, og her kan man velge alt fra en enkel paperback til en solid praktbok.

BoldBooks har kontakt med trykkerier i inn- og utland med konkurransedyktige priser. De kan produsere alt fra noen få eksemplarer til flere tusen, og levere de ferdige bøkene til din adresse.

Hvor lang tid tar det å lage en jubileumsbok?

Omfanget av research og skriveprosess vil i stor grad styre tidsaspektet. Kan man ta utgangspunkt i eksisterende tekst og det ikke trengs mye nyskriving, kan hele prosessen gå på så lite som 2-3 måneder.

Ønskes et dypdykk i gamle arkiver og journalisten må foreta mange intervjuer, vil prosessen ta lengre tid. Da bør man begynne minimum et år i forveien.

Vi hjelper deg

Ta kontakt på post@boldbooks.no for en uforpliktende samtale, så finner vi fram til en løsning som passer til nettopp din bedrift.

Les også: Gi ut en bok av god kvalitet