En stor dag: Seminar og lansering av boldbooks.no!

Lansering av boldbooks: Kristin Over-Rein på scenen foran boldbooks.no på storskjerm

Salen var full under fredagens indieforfatterseminar på Litteraturhuset, og det var en glede å telle ned sammen med seminardeltagerne for åpningen av boldbooks.no!

Krimforfatter Sidsel Dalen og BoldBooks’ egen Anne Kristin Møller tok oss gjennom foredragene, og på programmet stod 6 indieforfattere og en indieredaktør. I løpet av det fire timer lange seminaret fikk vi mange nye perspektiver på forskjellige sider ved indietilværelsen.

3… 2… 1… lansering av boldbooks.no!

En tydelig stolt gründer, Kristin Over-Rein, mente at det å være forfatter og det å være gründer er ganske likt. Det som først var en idé skal til slutt lanseres. Publikum telte ned i kor, og de nye nettsidene boldbooks.no ble vist offentlig for første gang. Her kan man både få hjelp til bokprosjektet og en egen gratis forfatterside til å selge boka fra.

Gründer Kristin Over-Rein lanserer boldbooks.no.
Gründer Kristin Over-Rein lanserer boldbooks.no. Foto: Anne Kristin Møller

Ta eierskap til prosessen

Forfatter Trude Helén Hole minnet oss på viktigheten av å gå fullt og helt inn i det vi driver med. Hennes budskap var at hvis man ønsker å lykkes med sine utgivelser er det nødvendig å ta eierskap til hele prosessen – da også salg og markedsføring – og samarbeide med redaksjonelle tjenesteytere.

Trude Helén Hole på scenen på Litteraturhuset
Trude Helén Hole, en av Norges første indieforfattere. Foto: Anne Kristin Møller

Redaktørens tips

Frilansredaktør Tine Jarmila Sir utdypet redaktørens oppgaver, og sammenlignet denne jobben med en solid vårrengjøring, der alt fra grovvask til forsiktig støvtørking på nipset i hyllene må gjøres for å få et godt resultat. Hun påpekte nødvendigheten av å kvalitetssikre manus, og at redaktører, språkvaskere og korrekturlesere er viktige medhjelpere i dette arbeidet.

Tine Jarmila Sir er redaktør, forfatter og poet. Foto: Kristin Over-Rein

Fra stort forlag til indie

Lena Roer fra Calendula forlag valgte å gå indie når bok nummer to i hennes trilogi skulle utgis. Første bok i serien hadde hun gitt ut på et stort forlag, men opplevde at rommet forlagsbransjen tilbød henne ble for trangt, og valgte derfor å ta grep selv. Dette koster, men Roer er fornøyd med resultatet. 

Lena Roer med bøkene sine Ringrosen og Tideverv i Litteraturhusets bokhandel.
Lena Roer med bøkene sine, Ringrosen og Tideverv, i Litteraturhusets bokhandel. Foto: Gøril Emilie Hellen

Amazon-forfatteren

Andreas Christensen er et ukjent forfatternavn i Norge. Han overrasket salen med å fortelle at han faktisk har solgt 130 000 e-bøker på Amazon, noe som gjør at han kan ha skrivingen som levebrød. På seminaret delte han delte raust av sine erfaringer. Han ville aldri funnet på å gi fra seg rettighetene til sine verk, og er opptatt av å ha en direkte kontakt med sine lesere, og passer derfor alltid på å sikre seg deres mailadresse.

Indieforfatter Andreas Christensen gjør suksess med scifi-e-bøker på Amazon. Seminar på Litteraturhuset. BoldBooks.
Andreas Christensen gjør suksess med e-bøker på Amazon. Foto: Anne Kristin Møller

Årets frilanser

Christina Skreiberg ble kåret til årets frilanser i 2016, og fortalte om prosessen med å lage boka Hei nabo! Hun sikret bokas finansiering gjennom ulike støtteordninger. Gjennom bevisst jobbing med markedsføring fikk hun massiv mediedekning, blant annet var hun på God Morgen Norge på TV2.

Christina Skreiberg ble kåret til Årets frilanser for boka Hei nabo!
Christina Skreiberg ble kåret til Årets frilanser for boka Hei nabo! Foto: Heidi Raae

Payback-time

Søndagsbitch-forfatter Heidi Raae holdt et varmt og morsomt innlegg om å tro på seg selv og følge hjertet sitt. Hun har alltid vært den stille jenta. I prosessen med å gi ut Søndagsbitch følte hun seg ofte som kjerringa mot strømmen, men heldigvis kunne ikke ti ville hester stoppet henne fra å gi ut akkurat denne boka.

Heidi Raae rørte alle med sitt åpenhjertige og morsomme foredrag. Foto: Anne Kristin Møller

Hva er bøker uten humor?

Jan-Robert Henriksen var siste foredragsholder ut, og med seg på scenen hadde han kompanjongen Konrad, som har fulgt ham i tykt og tynt lenge. Han lanserer snart en humoristisk bok fra det norske politimiljøet. Jan-Robert avrundet foredragsrekken med å minne oss på viktigheten av gode forsider, og oppsummerte på den måten et viktig poeng som gikk igjen i alle foredragene på scenen.

Jan-Robert Henriksen og kompanjongen Konrad Anton fikk salen til å bryte ut i latter. Foto: Anne Kristin Møller

Lærer av hverandre

Seminaret ble avsluttet med en panelsamtale, ledet av krimforfatter og journalist Sidsel Dalen. Det koster å gi ut på eget forlag, både i penger, tid og egen innsats, men til gjengjeld får man et resultat man har 100% eierskap til.

Sidsel Dalen leder panelsamtalen. Videre f.v. Christina Skreiberg, Andreas Christensen, Lena Roer, Heidi Raae og Jan Robert Henriksen.
Sidsel Dalen leder panelsamtalen. Videre f.v. Christina Skreiberg, Andreas Christensen, Lena Roer, Heidi Raae og Jan Robert Henriksen. Foto: Kristin Over-Rein

Bli med på laget!

Nå som beta-versjonen av nettsidene er på lufta, håper alle i BoldBooks at mange indieforfattere vil ta dem i bruk for å finne samarbeidspartnere til bokprosjektet sitt. Når boka er ferdig kan forfatteren selge den direkte til leserne via selvbetjeningsløsningen på boldboks.no.

BoldBooks-gjengen på lanseringsseminar! Foran f.v: Anne Kristin Møller, Kristin Over-Rein og Johanna Birkeland. Bak f.v: Ole Kristian Rønningen og Bjarte Kvalheim.
BoldBooks-gjengen på lanseringsseminar på Litteraturhuset! Foran f.v: Rådgiver Anne Kristin Møller, gründer Kristin Over-Rein og rådgiver Johanna Birkeland. Bak f.v: IT-prosjektleder Ole Kristian Rønningen og tech manager Bjarte Kvalheim. Foto: Sidsel Dalen