Millionbeløp til bok-startup (pressemelding)

BoldBooks-gründerne med nyansatt

Med første investor på plass og støtte fra Innovasjon Norge, er BoldBooks klar for videre digitalisering av bokutgivelsesplattformen.

Etter å ha blitt veldig godt mottatt i markedet, er gründerselskapet nå klar for kommersialisering av løsningen.

Les også medieoppslag om nyheten

Eneste plattform i bokbransjen

BoldBooks er det eneste plattformselskapet i den norske bokbransjen, og er sånn sett allerede en innovasjon. I neste versjon kommer ytterligere tjenester og funksjoner som effektiviserer og moderniserer det å gi ut bøker, uten å gå gjennom et forlag.

– Etter første driftsår kan vi se tilbake på betalende kunder fra dag en, og stor interesse i et voksende marked av uavhengige forfattere innen bokbransjen, sier daglig leder Kristin Over-Rein.

Første investor på plass

I sommer fikk de sin første finansielle partner med på laget, investeringsselskapet T:Lab Capital.

– BoldBooks har et spennende konsept i en konservativ bransje som trengs å røskes litt opp i. Så langt ser de ut til å ha gjort veldig mye riktig, og vi gleder oss til å bidra til videreutvikling og klargjøring for neste investeringsrunde, sier Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab.

Etter emisjonen vil T:Lab ha en eierandel på 4,5 %. BoldBooks-gründerne spytter også inn ny aksjekapital selv, gjennom selskapene DocStream og Arkania invest. I tillegg utløser emisjonen et kommersialiseringstilskudd fra Innovasjon Norge. Totalt får gründerselskapet inn 1,2 millioner i friske penger.

Ansetter IT-utvikler

– Pengene bruker vi først og fremst til IT-utvikling, sier gründer Kristin Over-Rein. – Kundene våre har kommet med mange forslag og ønsker, og vi gleder oss til å kunne innfri disse.

Kapitalforhøyelsen gir selskapet mulighet til å ansette en egen utviklingsressurs. Thomas Bjørnstad startet i BoldBooks denne uka, og skal jobbe på fulltid med plattformutvikling.

BoldBooks-gründerne med nyansatt
BoldBooks-gründerne Ole Kristian Rønningen (t.v.) og Kristin Over-Rein med nyansatt utvikler Thomas Bjørnstad. Foto: Rino Falstad