Møt: Kristin Delås – skjønnlitterær redaktør

Redaktør Kristin Delås Lobben

I serien “MØT” vil du få sjansen til å bli litt bedre kjent med de mange, fine menneskene som du kan velge å ha som hjelp på veien mot bokdrømmen. Kristin Delås møter du her, hun har bakgrunn som konsulent fra forlag og som bokhandler. 

Det beste med jobben er…

Det beste med jobben er å få jobbe med det som er min lidenskap, nemlig skjønnlitteratur. Jeg har alltid vært en bokelsker og valgte studier etter det (nordisk språk og litteratur).

Favorittsjanger

Jeg liker aller best å jobbe med romaner, dikt og noveller. Jeg er konkrete og tydelig i tilbakemeldingene, slik at forfatterne vet nøyaktig hva de kan ta tak i når de skal arbeide videre med manuset. Det håper jeg de setter pris på.

Tre gode råd på veien

1. Les masse, forskjellige sjangre og forfattere

2. Skriv mye, og bruk tid på å finne din egen litterære stemme

3. Husk å ta på «leserens briller» av og til, hva slags historie ville du selv likt å lese?

Kontroll og rettigheter

Det er så mange som brenner for skrivingen og som har en historie de ønsker å fortelle og som kan treffe mange lesere der ute, men nåløyet hos forlagene er trangt og kanskje treffer man ikke akkurat det de er ute etter akkurat da. Det å ha kontroll over hele prosessen og ikke minst rettighetene til sin egen bok må bety mye og føles godt for en forfatter, tenker jeg.

Hva leser Delås akkurat nå

Nå leser de siste sidene av andre bind i Lars Saabye Christensen trilogi, Byens spor – Maj. Ser fram til å lese den tredje, Skyggeboken.

 

Og Delås profil finner du her, og så var det den kampanjen hvor du kan få gratis biblioteksmail på kjøpet, eller både biblioteksmail og bokhandelmail.