Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

ISBN

Sist oppdatert for 4 måneder siden

ISBN står for «International Standard Book Number» og er et system for identifisering av bøker. Nummeret er en tallkombinasjon som gjør det mulig å identifisere enhver bok, og er veldig nyttig for bibliotek og bokhandlere.

Hvert format må ha sitt unike ISBN. Har du feks både trykt bok og e-bok, må du ha et ISBN for hver versjon, altså to totalt.

Er du ny utgiver?

Om du er en helt ny utgiver, går du hit for å søke om ISBN.

Har du allerede fått tildelt forlagsnummer og ISBN, og bare skal ha et nytt, går du hit for å søke om nytt ISBN til den aktuelle utgivelsen.

Det tar vanligvis noen få virkedager å få registrert utgiver og publikasjon.

Enklere blir det ikke!

Plassering av ISBN

ISBN skal trykkes på tittelbladets bakside eller nederst på tittelsiden. Om mulig skal det også trykkes utvendig på baksiden av omslaget/permen.

I e-bøker må ISBN settes opp på et godt synlig sted langt fram.

Et dokument som publiseres både som trykt dokument og i ett eller flere ulike elektroniske formater med tilhørende ulike ISBN, bør ha satt opp alle ISBN-ene på en godt synlig plass i alle formattypene, for eksempel slik:

ISBN 978-82-98765-1-2 (innbundet)
ISBN 978-82-98765-1-3 (EPUB)
ISBN 978-82-98765-1-4 (heftet)

Les også: Lagring og distribusjon av bøker – det du trenger å vite

Les også: Bokbasen – for synlighet i nettbokhandlere. Svar på alt du lurer på.

Strekkode

I tillegg til ISBN, bør du ha en strekkode. Det henter du enkelt nederst på denne siden her, ved å skrive inn ditt ISBN. 

En PDF med strekkoden din lastes så ned på din PC, og denne gir du din omslagsdesigner, så den blir godt plassert på coveret.

Husk pliktavleveringen!

Allment tilgjengelige publikasjoner som utgis i Norge, kommer inn under pliktavleveringsloven og skal avleveres til Nasjonalbiblioteket. 

Nasjonalbiblioteket skal ha 7 eksemplarer av alle trykte bøker som utgis i Norge. Nasjonalbiblioteket registrer boka i databasene sine, og sender eksemplarer til universitetsbibliotekene. De skal også ha fila hvis boka er utgitt i digital versjon. 

Les mer om pliktavlevering av bøker hos Nasjonalbiblioteket.

Liker du film? Se: Hvordan skaffe seg ISBN

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024